verhaaltje

Verhaaltje voor het slapen gaan

Waarover zal het gaan?
Spannende dingen? Zoet maanlicht?  Over gewone dingen als deuren nalopen, nachtgoed zoeken, tanden poetsen, laatste plas, nog even het net op?
De laatste optie kan beroerd aflopen, in verhaaltjes zijn de onderwerpen eigenzinnig, ze onderwerpen zich juist niet.
Stel, je loopt de deuren na.
Het eerste slot gaat soepel maar piept. Wat? Hoe kan dat? ‘Pie-ie-iep’, dwingend. Je tuurt in  het sleutelgat , een oog staart terug, je schrikt je lam van de paarse pupil die gif uitstraalt. En dan moet je je tanden nog poetsen, met die enge borstel….
Dan ga je toch niet meer vertellen over gewone dingen?
Neenee, ik neem de maan waarvan het licht een verrukkelijk parfum uitstrooit en alle verliefden samenbrengt in een roes  van zoete vrijpartijen waarin ze zo hard zuchten dat zij bijna stikt en hij de ambulance belt en pie-ie-iep… hela, wat is dat nou, komt die van de gewone dingen inbreken.
Spanning is niet aan de orde, daar slaap je slecht van met dromen die spannender zijn dan je bedoelde.
Oké, dan maar een verslagje.
Het is nog te vroeg  om te gaan slapen maar een mens kan er alvast aan denken, hoe hij de deuren controleert en de huisdieren uitlaat, nachtgoed klaar legt op de kruk bij de wasbak en twijfelt over een extra douchebeurt,  de laatste bonbons op het nachtkastje zal zetten, misschien die film zal meepikken of een podcastje luisteren.
En kijk, dan wordt het vanzelf bedtijd.
==

40 gedachten over “Verhaaltje voor het slapen gaan

     1. Ik ben van plan mijn boek uit te geven. Hoe precies weet ik nog niet. Waarschijnlijk gaat het via printing on demand, maar eerst heb ik het ding naar wat uitgeverijen gestuurd om ze er eens naar te laten kijken. Ik verwacht daar niets van, maar het zou onvergeeflijk zijn ze een mogelijke bestseller te onthouden. (duh) De boekenbranche heeft het in deze tijd al moeilijk genoeg. 🙂 Tegen de tijd dat het boek te koop is zal ik er denk ik via mij weblog wel een beetje reclame voor maken.

      Geliked door 2 people

 1. Rond middernacht maak ik mijn laatste ronde. Daarbij ga ik bij droog weer vrijwel altijd even de tuin in om zo mogelijk nog even van maan en sterren te genieten. Daarna gaat de deur op slot. Afhankelijk van mijn stemming ga ik dan met muziek, een opgenomen tv-programma of een film de nacht in. Eenmaal in bed vallen de ogen meestal al snel dicht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.