Sneeuwpop?

Dat zit er niet in met deze droge korrelsneeuw. Vriessneeuw. Glinstert mooi in zon- en lamplicht maar bouwen kun je er niet mee.  Met een natte tak trok ik een paar strepen door deze vogelhuishoed en dat was alles.
Ook mooi. Als je gauw tevreden bent.

De winter doet nog iets anders dan vriezen: het maakt me licht in mijn hoofd. Nee, niet door bier, wijn of wat dies meer zij.
Het is het buiten zijn. Vegen, scheppen, paadjes maken naar schuur en wasmachine,  matten op de sneeuw keren, en ik voelde me na een half uur dwarrelen als een maxi vlok.
Voor ik werkelijk door de lucht zou gaan en neerkwam in iemands tuintje ging ik naar binnen en maakte me een kop thee. Dat hielp tot ik het opnieuw probeerde.
Verder vermaak ik me met het tappen van voorraadjes water, ’s avonds de hoofdkraan dichtdraaien en ’s morgens weer open, cv hoog en terug -afwisselend rillend en zwetend- , slaapkamerraam openen en na een uurtje weer dicht doen, toch maar even naar buiten, deken voor raam (noordoosten) hangen, af en toe een telefoontje of appje doen (helaas te weinig appfamilie), oude boeken lezen, sudoku’s invullen en cryptogrammen.
Voor een alleense heb ik het best druk.
Maar tis beter dan verveling.
==

24 gedachtes over “Sneeuwpop?

 1. Geen sneeuw voor sneeuwpoppen en sneeuwballen….het kan wel, maar gaat niet zo simpel! Ik ben er niet aan begonnen! Wandel wel elke dag even door de sneeuw, heerlijk, vooral nu de zon erbij komt. Het schijnt donderdag een heel zonnige dag te worden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jullie in het Brabantse hebben jaloersmakend veel sneeuw. Hier in het noorden doen we niet eens alsof we ons druk maken over de Elfstedentocht. It giet nét oan. Wel zakken ze hier tamelijk massaal door het ijs, want echt vriezen wil het ook al niet. (nu, 01.37 uur, zeggen en schrijve -2,9) De hoofdkraan lachte me uit toen ik een kijkje kwam nemen. Ik dacht van de week wel even aan die ijsbloemen op de ramen vroeger. Daar kon je net als jij op je vogelhuisje een gezichtje in tekenen. Met je blote voetjes op het koude zeil en aankleden voor de net door moeder opgeporde kolenkachel. Ha! Leer ons winters kennen! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Vroegere kou was geen pretje en ik snap nog steeds niet waarom moeders de kachel beheerde, ik zou met mijn man de kachel aanmaken. 😦
   Ik lees hier en daar kritiek op het niet doorgaan van de tocht. Onterecht, het kan niet. Een ideetje om hem in het zuiden te rijden? Verkleed natuurlijk. 😂

   Geliked door 1 persoon

 3. logbankje zegt:

  Wat een leuk spookje van een sneeuwpopje heb je er van gemaakt.
  De sneeuw zet je wel in beweging om toch mobiel in je leefomgeving te kunnen blijven verplaatsen.
  Het lukt je om zonder kleerscheuren door de winter te komen.
  Herken het wel dat je als alleenstaande je niet moet gaan vervelen dan duren de dagen helemaal ijzig lang. Hans

  @ je eigen weblog zit ook in het geheugen van je pc geladen, dat lijkt het net of je veel gebruikte websites sneller opstarten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is wel een heel bijzondere sneeuwpop geworden. Heel creatief. 🙂
  Tot nu toe beleef ik alleen maar heer (ont)spannend plezier aan het winterweer. Ook in deze winter kan ik weer veel beter tegen de kou dan tegen de hitte vorig jaar zomer. Het is dat mijn benen vandaag zachtjes, maar dwingend beginnen te protesteren na allee activiteiten die ik de afgelopen dagen heb ondernomen, anders was ik lang weer buiten geweest. Vandaag maar even een dagje rustig aan doen in huis en tuin, zodat ik morgen op zoek kan naar schaatsers.
  Nog even doorbijten, Bertie, vanaf maandag gaat het dooien.

  Geliked door 1 persoon

 5. elsjeveth zegt:

  Sneeuw, koude en alle mooie winters dingen van de afgelopen dagen maken dat we even uit de lockdown gedachtes raken en met veel plezier neerdwarrelen daar waar we ons fijn voelen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.