moppen

Wachtkamer

Het is stil bij de oogarts, veel lege stoelen.
Niettemin wacht je al gauw een 30-45 minuten op je beurt. Niet erg maar de leestafel is nu leeg en op de telefoon ben ik snel uitgekeken.
Daarom had ik een boek meegenomen. Zodra ik het tevoorschijn haal zie ik dat het het verkeerde is:  Max Tailleur. Moppenboek in missaalvorm met de titel: GELOOF ME. Uit 1972.
Tja, ik doe het maar mee.
Na een paar bladzijden kijk ik op, een paar stoelen verderop is iemand nieuwsgierig. Ze glimlacht, ik knik en wil het haar laten zien, maar ze wordt al opgeroepen.
Komisch, het idee dat ik een vrome indruk maak zou bijna in het boek passen.
Enfin, het oude bundeltje verkort het wachten.
Een van de aardigste was deze:

 

43 gedachten over “Wachtkamer

 1. Hahaha….. Max Tailleur had best wel leuke moppen, maar je moet er wel voor in de stemmig zijn om een heel boek te lezen. Om mee te nemen naar een wachtkamer hou ik wel van boeken die niet uit één lang verhaal bestaan want ik heb toch wat minder mijn aandacht erbij.
  Ik hoef meestal niet lang te wachten bij de oogarts, maar wel nadat ik ingedruppeld bent….maar dan zie ik het niet goed meer, dus heeft een boek geen zin.
  Hopelijk is alles goed met je ogen, je had kortgeleden last.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een boek is teveel, de moppen zijn oud maar deze is niet slecht. ☻
   Alles goed, het was een GVO en een snelle staarcontrôle. En een jaar niet terug hoeven, dat was het fijnste!

   Like

   1. Gelukkig, voorlopig geen wachtkamer meer! Er zijn best leuke moppen bij, maar als je teveel achter elkaar leest is de lol er wel af.
    Voor een wachtkamer zijn de boeken ideaal die Edwin en ik ‘treinboekjes’ noemden. Als wij vroeger een dagje met de trein gingen kochten we altijd wel een boekje wat we op de terugweg bekeken…. korte stukjes, vaak met wetenswaardigheden, maar ook over gekke dingen. Dat ging dan steeds van de één naar de ander en weer terug…. zo’n boek dat je niet van voor naar achter leest, maar iets er tussenin!

    Geliked door 1 persoon

 2. Mooi dat je goed nieuws kreeg. Ik neem geen boek mee, misschien een puzzelboekje of zo, maar verder lees ik wel de krant op de telefoon … de keren dat ik in een wachtzaal zit natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha! Dat boekje moet ik ook nog ergens hebben liggen. (Maar waar?) Het is een goed idee een boek mee te nemen naar een wachtkamer. Sinds ik uit een Arts en Auto (september 1982) in een vlaag van levenslust eens álle modellen heb besteld, doe ik niet anders. Boeken meenemen bedoel ik. Een telefoonlezer ben ik nooit geworden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bijna vijftig jaar oud, een wonder als je het nog hebt.
   Arts en Auto wakkerde je kooplust zeer aan, ik had me bij de levenslust gehouden. ☻☻

   Vanwege corona is er geen leeswerk in de wachtkamers, dan moet je wat.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wonder boven wonder vond ik het boekje in de Augiasstal die mijn boekenkast is. Ik heb de derde druk uit 1975 (Mét tekeningen van Eppo Doeve) Nu ik er weer eens in blader vind ik de meeste mopjes… ehm…. laten we zeggen dat Arts en Auto geestiger was. Maar soms moet ik toch wel even grinniken. 🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. Men reguleert nu strakker de afspraken in het ziekenhuis.
  Max Tailleur, wel toepasselijk op deze dag, 76 jaar geleden, dat de overlevenden van het concentratiekamp Auschwitz werden bevrijd.
  Heb wel gelachen om zijn mop. Hans

  Geliked door 1 persoon

 5. Whahahahaha ja… soms van die nadenkertjes, en dan weer op het toilet, speciaal gemaakt voor het toilet, die weet ik nog bij sommige mensen. bij ons waren ze ook wel te vinden, maar niet op het toilet inderdaad. 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Gelukkig hoef ik tegenwoordig niet zo heel veel meer naar het ziekenhuis.
  Oke, gisteren nog 🙂
  Meestal even nieuws lezen op de telefoon.
  Ik moest bloed laten prikken en heb twee minuten moeten wachten.
  Werkt perfect op afspraak!

  Geliked door 1 persoon

 7. Max Tailleur … lang geleden dat ik daar voor het laatste wat van had gelezen of gehoord. We hadden vroeger thuis volgens mij twee van zijn boekjes bij de wc hangen. Grootmeester in zowel flauwe als best leuke moppen.
  Maar belangrijker is dat je weer door de controle bent gekomen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Recent drie maal bij de TA te gast. Op duidelijk afspraak. Geen tijd voor lezen vooraf. ‘Komt u maar hoor”…. Max Tailleur is wel een bekende naam. Man leed enorm in de oorlog en heeft zijn leed en verdriet om kunnen zetten in typische Amsterdams/Joodse humor. Heel knap. Had op het Rembrandtplein zijn eigen kroeg/theater, de Doofpot…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.