stemmen·verkiezingen

Oog, links of rechts stemmen?

Dit typ ik met één oog, het rechter. En met alle vingers.
Niet helemaal zuiver want als je links te weinig ziet krijgt rechts de overhand en dat is een onaangenaam idee.
Mijn opvattingen zijn niet heel rechts.
Ook niet volledig links trouwens, eerlijk gezegd weet ik het niet precies, zoals veel mensen die ik ken zweef ik ergens tussen een paar andere richtingen in.
Het lastige linkeroog maakt het er niet gemakkelijker op, het heeft een wazig zicht.
Ik reken er op dat het met de a.s. verkiezingen verbeterd is en ik zodoende een objectieve keuze kan maken.
Maar ja, wat is objectief.
Het ligt eraan wat je leest. Wat je bekijkt. En, heel veelzeggend,  met wie je omgaat en naar wie je luistert.
Dat mijn linkeroog  niet in orde is zegt dus niet alles.
Zucht.
Ik hoop dat beide ogen in orde zijn wanneer ik mijn stem moet uitbrengen, voor welk orgaan dan ook.
Stel je voor dat je op een nitwit stemt en dat niet meer terug kan draaien.
Akelig idee …
==

43 gedachten over “Oog, links of rechts stemmen?

 1. Dat is lastig zo’n oog. Ik zou er wel even naar laten kijken!
  Ik zwerf ook ergens tussendoor……. ik vind geen enkele partij goed, een paar heel slecht en voor de rest zwerf ik rond.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is minder van het oog. Wat betreft het stemmen, heel eerlijk? Momenteel zijn het allemaal nitwits… Ik heb geen idee ook! Ik zat al te denken de stemwijzer, kijken wat die zegt, komt vast iets uit waarvan ik denk, echt niet! 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Zeker heel lastig met 1 oog. Als jou was zal toch naar de dokter moeten gaan. Ogen is wel belangrijk. Bij jou was toen geholpen. Misschien is laseren ? Heb ik wel eens eens gehoord na staar. Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als er echt wat met je oog is, dan zou ik daar vóór de verkiezingen toch even naar laten kijken. Kan nog makkelijk, je hebt nog bijna twee maanden de tijd en misschien nog wel meer.
  Zonder dat je wat aan je oog hebt, is het al lastig genoeg tegenwoordig. Zo kan een linkse partij op bepaalde vlakken ineens behoorlijk rechts zijn. En vice versa. ’t Valt niet mee deze keer, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi dat het alweer wat beter gaat met je oog. Verder kan ik niets met het tegenwoordige links-rechtsdenken. Is bedacht rond 1900. Rechts waren de mensen met geld en ondernemingen. Links waren de arbeiders die het allemaal wat sociale wilden hebben. Nu hangen er woorden als conservatief en progressief aan. Zo is de VVD idd behoudend, maar GroenLinks is behouend op het gebied van kernenergie. Kortom per onderwerp zijn partijen links of rechts. Heb je dus geen ruk aan. Zelf stem ik op een partij die mijn wensen en belangen effectief het beste heeft verdedigd in de afgelopen jaren. Dan vallen erg veel partijen af en hou ik er maar een paar over.

  Wim kan had in een van z’n oudejaarsconferences rond 1972 een aardig stukje. In die (Joop den Uyl-) tijd wisselde het erg tussen links en rechts. Zijn oplossing was; links geeft iedereen een berg geld en vervolgens gaan ze allemaal rechts stemmen om dat te behouden. Dat is min of meer gebeurd. Rond die tijd werd het voor meer mensen mogelijk gemaakt om een huis te kopen en daar plukt de VVD nu nog altijd de vruchten van.

  Geliked door 1 persoon

 6. Links was ooit de CPN, of de PSP. Rechts zaten de oude christelijken. Of de NSB. Nu zie je dat de PVV een socialer beleid voorstaat dan de SP, is de VVD naar links opgeschoven en zie ik dat men bij D66 totaal de weg kwijt is. Groenlinks is een partij van extremisten geworden, kan ik niks mee. Erger…alle leugens die men via bevriende media over je heen smijt. Waarheid veelal ver te zoeken. De loopgraven bezet door mensen uit de verschillende groepen die met modder en erger elkaar bestoken. Nog extremistische groepen als BIJ1 staan klaar om de samenleving nog verder te ontwrichten. En dan heb je ook nog een economische crisis van jewelste veroorzaakt door een onzichtbaar virus waardoor we nog meer scheiding der geesten in de samenleving zien. Wordt nog een dingetje in maart. Al is de kans dat ik op populistisch/extremistisch links stem zeer klein. Na Fortuyn en Theo van Gogh hebben die lui elk vertrouwen bij mij weggenomen…

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik stemde ooit overtuigd op de CPN van Marcus Bakker. Die deed wat voor de arbeiders en de partij hielp me actief rond mijn onttrekken aan dienstplicht omdat ik nu eenmaal getrouwd was en carriere wilde maken. Maar toen de CPN Groen-LInks werd en samenging met PSP en PPR ging het echte denken aan de eigen achterban verloren. En verdween mijn vertrouwen. Overigens hielpen de gebeurtenissen in Tsjecho-Slowakije indertijd ook niet echt…..

    Geliked door 1 persoon

 7. Ik laat mijn stem nooit verloren gaan. Braaf naar het stemlokaal en het rode potlood gebruiken. Iedere keer hetzelfde dilemma…wie wat waarom. Hink ik op twee benen gaat eenmaal in het stemhokje het derde been er met de winst vandoor.
  Het blijft moeilijk…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.