Geen categorie

Sneeuwcomplot?

Sneeuw.
Ja, ik weet dat het pas morgen of overmorgen verwacht wordt maar de kwestie is dat hier vanmiddag al iets viel.
Begin van de middag nam ik de fiets en voelde lichte dingetjes. Even later zag ik ze ook: heuse sneeuwvlokken. Klein en dun en doorzichtig, nauwelijks nat.
Aha, dacht ik, vlug naar de winkel, nu kan het nog veilig.
Onnodig gehaast, op de terugweg viel niets meer.

Nu vraag ik je.
Was ons dorp een proefveld? Welke soort sneeuw het beste was voor deze plaats en deze bevolking? Zijn we we doorgelicht en welbevonden? Sneeuwwaardig? En waarom zo minimaal, vreest de winter dat we een paar dikke dotten niet verdragen? Er bloeddorstig van worden en kleine sneeuwkindertjes vreten? Wat denkt hij wel?
De dju, meer vloeken zal ik niet laten maar als ik hem tegenkom gaat’ie het horen, de noordse kwal. Een beetje ons uitproberen of we wel deugen. Tssss..
We gooiden de sjaal weg, wortel,  steenkooltjes en gebreide muts, zul je zien dat we morgen weer een sneeuwpop kunnen bouwen. Niet te vertrouwen dat wintergedoe.
Ophangen die handel.
==
Enfin.
Een kopje thee kalmeert en ik wacht af maar als het nog lang duurt neem ik de wijn.
Niet dat dat helpt.
==

33 gedachten over “Sneeuwcomplot?

 1. Ik kijk uit het raam en zie nu (23.49 uur) nog geen sneeuw. Ik denk ook dat het een complot is. Verwacht je sneeuw en dan is het de Engelse mutant. (Hoewel… dat is in dit geval dan wel weer gunstig…) Blijft de vraag: wie is het eerst aan de beurt. Een vraag die iedereen deze dagen schijnt bezig te houden. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb twee voorwaarden gesteld aan de sneeuw:
  1. Het telt pas als je ’s morgens wakker wordt en verrast wordt door de witte wereld. Vooraf aangekondigde sneeuw in de loop van de dag is een beetje laf toch.
  2. Zodra ik de weg op moet met de auto, wil ik er geen vlok meer van zien.

  Lijken mij redelijke verzoeken.

  Geliked door 1 persoon

 3. hahahaha, ja dat veilige vooral.. nou we gaan het merken, ik zag het weer gisteren en ik denk dat het aardig tegen gaat vallen wat men heeft beloofd… maar goed, niets veranderlijker dan het weer 😀

  Hier lag gisteren al een soort korrelsneeuw noem ik het maar, nee geen hagel, je weet wel, droog, maar rond en korrelig zo hier en daar…

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Goed dat het voorbereidende werk daar bij jullie is gebeurd, dat betekent dat we hier in het noordoosten meteen de volle mep kunnen krijgen tegen de avond. Mijn camera ligt klaar en om er volop van te kunnen genieten, heb ik – om te voorkomen dat Aafje wat al te voortvarend aan het opruimen gaat – de sneeuwschuiver verstopt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het leek even heel wat. Maar het was ook al snel voorbij. We lieten de poezen er naar kijken, die hadden het nog nooit gezien. Maar nu is het alweer over hier en regent het licht. De herfst komt er weer aan en de winter er vandoor…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.