Trump vs Biden

Onrust in Amerika

Trump is niet mijn favoriet, Biden ook niet maar als enige opponent is hij aanvaardbaar. Het maakt niets uit, ik hoef daar niet te stemmen.
De beelden van opstandige Trumpvolgers, zojuist vertoond, maakten me stil.
Geen enkel bewijs van fraude, toch overtuigd van het gelijk van hun afgod. Tenzij de rechters een vals akkoord sloten maar dat wil  er bij mij niet in.
Ongelooflijk.
Daar kunnen de viruswappies nog iets van leren.
==

31 gedachten over “Onrust in Amerika

 1. Niet normaal!
  Biden is te verkiezen boven Trump, maar het is jammer dat er niet meer keus was.
  Trump is echt gek en zijn volgers ook. Hij gedraagt zich als een klein kind dat niet tegen zijn verlies kan. Ik denk wel dat er intussen aanhangers afgehaakt zijn, ze zullen toch niet allemaal zo gestoord zijn als hij zelf is.

  Geliked door 2 people

 2. Drammende kinderen en hysterische mensen kunnen vaak ook niet meer stoppen.

  De foto van iemand in berenvellen gekleed met een koeienhoorn op het hoofd voor de stoel van de voorzitter in de vergaderzaal vind ik symbolisch voor wat er nu plaats vindt in de Verenigde Staten.

  De demonstrant die met pannen trommelt tijdens een toespraak van onze premier is daarbij vertederend….

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is laat en bedtijd.
  En duidelijk dat ook anderen dit een rare toestand vinden.
  Troost: de VS hebben een inwoneraantal van ongeveer 230 miljoen, daar zullen genoeg mensen zijn die nadenken.

  Like

  1. De USA heeft meer inwoners hoor: totaal 328,2 miljoen (in 2019). Overigens is Amerika altijd een gewelddadig land geweest. En dat verstand? Laten we hopen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Dankzij jou, en omdat het de tijd was, heb ik net het 1 uur journaal even zitten kijken, met mijn mond open, bek vol tanden…. Picasso kwam hem weer dichtklappen door kopjes te komen brengen…Ongelooflijk gewoon. Het halve capitool gesloopt, en weer doden en zwaar gewonden, hoe is dit toch mogelijk!

  Trump heeft heel veel schade aangebracht en ik hoop dat Joe Biden hem op 21 jan. zal arresteren voor… whatever, weg met die hap!

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. In de VS zitten de gevoelens wat anders in elkaar dan je met ‘fascisten’ ‘wappies’ of ‘terreur’ kunt afdoen. De gevoelens onder de mensen die nu achter Trump aan hollen waren er al jaren. Dateren uit een ver verleden. Frustraties. Politici die in hun bubbel blijven en maling hebben aan de gevoelens van de bevolking. Het land verdeeld in 50/50%! Trump een uitvloeisel van die gevoelens. Net zoals Hillary Clinton dat was voor de linkervleugel. Trump hitste de boel wel op, niet te ontkennen. Maar laten we vooral niet vergeten dat nog maar een paar maanden geleden hele steden werden geplunderd, in brand gezet en winkeliers doorgeschoten tijdens rellen door BLM en Antifa-volk. Net zo heftig, maar kennelijk wel acceptabel als het doel ons meer aanspreekt. Voor mij is het allemaal zinloos geweld. Biden is niet de oplossing. Een tussenpaus. Maar de gevoelens onder die andere 50% van de Amerikanen zullen blijven bestaan. Of we Biden hier nu leuker vinden dan Trump of niet.

  Like

  1. De door de Republikeinen ingestelde en verfijnde kieskringen ( Kiesrechtgeografie, ook wel Gerrymandering ) hebben gemaakt dat Hilary Clinton met een ruime meerderheid heeft verloren van de Donald Trump.

   Met verbazing heeft Donald Trump nu gemerkt dat deze Gerrymandering in de laatste verkiezingen met Biden niet voldoende was voor zijn herverkiezing.

   Dat nu ook prominente Republikeinen zich tegen Donald Trump keren kan twee kanten hebben. Ratten verlaten een reddeloos verloren schip? Of ook bij de Republikeinen komt het besef dat het Trumpisme niet republikeins is.

   Persoonlijk hoop ik op het schoonwassen van de democratie. Want daar blijf ik in geloven.

   Vredelievende groet,

   Geliked door 1 persoon

    1. Misschien is de entourage van Donald Trump nu wakker geworden en aan het nadenken.
     Het narcisme van Donald Trump heeft de kansen en mogelijkheden goed benut.

     Zijn Entourage neem ik het meer kwalijk.
     ( Ik zag een plaatje voorbij komen van meneer Kim uit Noord-Korea. Lachend zegt hij dat hij nu niet meer de gekste wereldleider is … )

     PS: hoe oud is onze grondwet!

     Stille groet,

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.