oudejaarsavond

De bijna-laatste dag van het jaar en..

…er is al een begin van dat bijzondere sfeertje.
Het uitzien naar de feestelijke avond, allemaal thuis met vrijers/verloofden, iets lekkers en limonade, kaartspelletjes, gelach en radio aan .
Maar bovenal: opblijven! Niet naar bed hoeven terwijl je beneden de groten hoort lachen en murmelen, hoe mooi wil je het hebben?
Intussen bouwt  de spanning zich op, straks zoent iedereen door elkaar,  dan in het donker naar buiten voor het vuurwerk met sissende knallen en buren die nog meer zoenen.
Prachtig en spooky tegelijk.
Voor een kind in ieder geval.

Het is dit jaar buitengewoon rustig in de buurt, een enkel verdwaald rotje tot nog toe.
Misschien niet te geloven  maar ik mis de vroege knallers ’n beetje ondanks de ergernis van andere jaren. Ze hoorden bij de sfeer.
Maar ja, kleine plaats, geen grootse protesten.
Laten we het maar zo houden.
Dat is verstandiger.
==

35 gedachten over “De bijna-laatste dag van het jaar en..

 1. Ook zonder vuurwerk en mensen om mij heen blijft het een speciale avond voor mij, Het vuurwerk van tevoren is hier duidelijk minder, maar er wordt het hele jaar regelmatig geknald.
  Ik mis het nu zeker niet, om 12 uur zal het vreemd zijn, maar het is niet anders.

  Geliked door 1 persoon

  1. De knallers die we anders nu al horen, die bedoel ik. In een klein plaatsje zijn dat er nooit veel.
   Aan onze huisdieren merkten we nooit veel, we letten er op dat ze binnen bleven. Maar ik weet dat het voor anderen een ramp was.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooie herinneringen, net of ik bij je in de kamer zit.
  Als kind een prachtige tijd, tijd voor elkaar bij de snorrende kolenkachel.
  Dat waren de mooiste geluiden als je in bed lach en beneden kon horen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja vroeger… en dat de eerste keer dat je niet naar bed hoefde, hahaha op mocht blijven, de hele avond!

  En nu, ik hoor nu al knallen toch wel, maar het is rustiger inderdaad, maar goed, ik ben ook niet in eigen huis, dus het verschil kan ik nog niet echt vertellen met ‘normaal’.

  Ik wens jou een fijn uiteinde toe en een warm en gezond 2021!

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier was het tot nu toe ook aanzienlijk stiller dan in voorgaande jaren. Af en toe klinkt er dichterbij of verder weg een serie knallen, alsof iemand zijn vorig jaar overgebleven vuurwerk nu toch snel even wil wegwerken. Verder is het rustig.
  Terwijl ik dit schrijf heerst er nu een oorverdovende stilte in de wijk. In een normaal jaar hadden we de carbidbussen hier op verschillende plekken horen dreunen. Er mag hier wel met carbid geknald worden, maar er is natuurlijk niks aan als je maar met maximaal 2 personen bij elkaar mag staan, en dan ook nog op minimaal 1,5 m.
  We zullen zien hoe het verder gaat vandaag. Hopelijk is en blijft het een rustige en veilige jaarwisseling.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zelfs hier in de randstad is het opmerkelijk rustig. Af en toe een knal 💥 maar daar blijft het bij. Het zal heel vreemd zijn één jaarwisseling zonder de ontlading van vaak prachtig vuurwerk. Ik ga het spektakel echt missen

  Geliked door 1 persoon

 6. Het was vooraf heeeel stil, ook in hartje Rotterdam, dus ik verwachtte niks aan vuurwerk maar op het moment suprême was er toch best nog wat te zien en te horen! Dat al die mensen dat durven ondanks het verbod…
  Maar: gedaan met 2020! Blij dat het 1 januari is. Nog een maandje ergernis over de uitspraak van ‘jannewari’ zoals de maand tegenwoordig blijkbaar heet en dan komt er hopelijk echt schot in de zaak.

  Geliked door 1 persoon

 7. Eerlijk gezegd ik ben lang blij dat weer voorbij is. Drukte…. Bij ons toch wat aardig gezien! Ik kon kwart voor 1 naar bed toe! Lekker vroeg… Op deze mooie dag willen we graag gelukkig nieuwjaar 2021 wensen.
  Groetjes, Jacqueline en Ferry.

  Geliked door 1 persoon

 8. Het was en bleef tot 6 uur in de avond rustig. Daarna gingen de buurkinderen over tot het afsteken van bescheiden vuurwerk met veel rook. De katten vonden het niks, maar ach. Uurtje. Het uiteindelijke vuurwerk was geen 10% van dat wat hier gewend zijn. Ik vond het niet erg. De knallen die soms wel te horen waren deden het ergste vrezen voor de naaste omgeving van de afstekers. Maar om 1 uur was het schluss en lagen we er een uur of wat eerder in dan normaal. Van mij mag het zo blijven….Moge het jaar 2021 ons allen iets moois brengen. Geluk, gezondheid, liefde, respect en waar nodig succes….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.