foto's

Fotovraagje

Geef me een camera in handen en ik verknoei de foto’s, niet met opzet, ze moeten me niet.
Deze is met de telefoon gemaakt, ik heb alle knoppen uitgeprobeerd maar ik snap er weer eens niets van.
Het zijn verschillende lichtsnoeren, dat zal ook wel iets zeggen.
Vijf stuks, ook is er verschil in de grootte van lampjes.
Ik ging veraf staan, toen dichtbij, zelfs op een stoel , het werd er allemaal niet beter op.
Meestal geef ik niet veel om het resultaat maar deze wilde ik beter afleveren.
Vraag dus:
Hoe maak je een foto als deze zonder dat de lichtjes grote vlekken worden?
==

26 gedachten over “Fotovraagje

  1. Maar ff serieus, het hangt van je mobieltje af. Als ik op de iPhone de camera activeer en ik tik even op het scherm, dan licht het voorbeeld van een lampje op. Als je dan met je vinger op en neer over het scherm veegt, dan zie je het beeld helderder en donkerder worden. Dat laatste heb jij nodig.
   Hoe het bij een ander merk werkt, weet ik niet.

   Like

 1. Dat is altijd moeilijk Bertie…..tegenlicht heeft nou eenmaal die neiging. De grotere vlekken zijn waarschijnlijk fellere lampjes.
  Er zijn wel instellingen mogelijk op camera en telefoon (maar niet op allemaal), maar daar ben ik ook niet zo in thuis….. maar eigenlijk vind ik het zo ook wel leuk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben het met Jan eens. Ik heb het geprobeerd met mijn camera. Als je de lichtmeter van je camera de opdracht geeft, door het scherpstelpunt op het helderste lampje te richten, dát punt goed te belichten, dan ‘overstraald’ dat punt niet (meer). De kans bestaat wel dat het omringende (te) donker wordt. Dan is het een kwestie van een beetje schipperen. Bij jouw overvloedig verlichte boom is die kans niet zo heel groot trouwens. 🙂 Hoe je dat met een telefoon doet weet ik niet. Maar dat weet Jan dus! Lampje, begrijp ik. Dat regelt de belichting. Hoe dan ook is het goed om op het lichtste punt het scherpstelpunt (en dus ook de lichtmeter) van je camera/telefoon te richten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ach ik heb deze week ook een aantal bewogen momenten op de weblog.
  Wanneer je de kerstlichtjes goed zichtbaar wilt hebben op de foto, dan doe je dit met niet teveel licht. Wanneer je de kerstboom fotografeert in de automatische stand, dan kan dit er echter voor zorgen dat de camera wil gaan flitsen, deze dus uitschakelen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Allen veel dank, ik snap wat er bedoeld wordt, scherpstelpunt , lampje, belichting, althans de termen. Er staan aanwijzingen bij de foto-instellingen die hier op aansluiten. Het lijkt erop dat, op een foto, de grotere lichtjes niet combineren met de kleinste maar het moet kunnen.
  Ik wil het overdag weer proberen, met ander tegenlicht en deze tips.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik weet niet wat voor foon jij hebt, ik zou het in het nu, doe ik al telkens, de ‘torch’ aanzetten. Maar ik heb een camera gedownload met meer functies erop, waar ik het licht dus constant kan laten schijnen op mijn onderwerp. Of inderdaad met de gewone camera, maar die moet je wel hebben dan. Zelf heb ik een samsung S5 momenteel.

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. De camera’s van de diverse phones zijn volgens mij niet zo goed als de “echte” fototoestellen. Ik ben tevreden met de resultaten van mijn GSM die ik kan posten op de blog, maar de foto’s die ik er vroeger opzette gemaakt met mijn toenmalig fototoestel zijn toch beter, zelfs na al die jaren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Een goed begin is zorgen dat je sluitertijd minder lang open is dus de iso wat omhoog doen en en kleiner F-getal. Je lampjes zijn nu best flinke vlekken, dat voorkom je daarmee. Ik denk dat je foto’s op de auto stand maakt en die ziet te weinig licht omdat het en binnen is en de boom donker is. Je zal je camera dus moeten helpen want je weet het zelf beter.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik maak met de iPhone duizenden foto’s per jaar. Echt, niet overdreven. En ik ben altijd weer onder de indruk van de kwaliteit. Bij digitale compact-camera’s liet ik de knop op auto staan. Draaide nergens aan en kreeg altijd een goed resultaat dat ik af en toe in de computer nog wat opflufte. Bij de iPhone kan je ook via wijzigingen de beelden verbeteren. Bijvoorbeeld kleur toevoegen of zelfs terugzetten naar zwart/wit. Werkt prima…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.