koffiepraat

Koffiepraat in december

‘Heb jij wel eens ergens spijt van?‘  was een andere vraag die iemand stelde.
‘Wat heet, het is bijna mijn naam,’ antwoordde ik.
Dat soort dingen zijn echt decemberonderwerpen. Weemoed over het afgelopen jaar, beetje nostalgie en van het ene sentiment komt het andere.
Vanmiddag aan de koffie kwam het ook ter sprake, in deze dagen wordt teruggekeken, ‘alweer bijna een jaar…’.
Daar komt  corona nog bij, een thema waarover we  niet uitgepraat raken en dat overal een extra boosdoener is.
‘De laatste jaren weten we niet meer wie onze buren zijn, dat is door het virus nog erger geworden.’  Zelf vind ik dat een voordeel. ‘Met de hele straat iets organiseren is er ook al niet meer bij.’
Het was duidelijk dat hij dit jammer vond, ook een soort van spijt.
De rouwvraag kwam weer langs, met voorbeelden van gedeelde kennissen.
Ach ja.
Ook dit gaat over.
Naderhand kletsten we weer over gewone dingen.
Toen werd het nog gezellig.
==

32 gedachten over “Koffiepraat in december

 1. Corona ben ik helemaal zat, in alle opzichten. Ik vrees gesprekken met vrienden omdat we eerst een half uur of langer over Corona moeten zeuren, en dan vooral over het onverantwoordelijke gedrag van anderen. Je zou bijna naar het obligate geëmmer over Trump gaan verlangen. Als straks Corona voorbij is vallen velen in diep gat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is de tijd van weemoed, dat is zeker. Maar er over praten? Neen, niet echt al had ik het laatst nog met iemand over vroeger. Maar daar wordt het niet beter van. Liever niet. Dan liever gewoon een opmerking bij het ontbijt welk voorval er die dag te gedenken valt.

  😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Geïsoleerd leven is dus niet enkel een nadeel. Niemand zien heeft dan ook voordelen. Waar we nood aan hebben is een hoop optimisme en optimisme is nu blijkbaar nergens te vinden. Blijft alleen de hoop.

    Geliked door 1 persoon

 3. Kniezen past niet bij een realist als ik ben. Dit hele jaar heel wat leuke dingen moeten missen. Maar dan zoek je naar andere mogelijkheden. Bang maakt het me niet. Spijt is iets dat wellicht oppopt als in ‘wellicht had ik meer tijd voor het gezin moeten hebben toen ik zoveel uren werkte indertijd’ maar dan besef ik me ook dat het gezin goed leefde van het inkomen dat dit genereerde. Niemand kwam iets te kort en we konden altijd leuk en als het moest ver op vakantie. Moet ik spijt hebben over gedrag? Wellicht. Omdat ik af en toe wel een ezel bleek die zich aan soortgelijke stenen aardig wist te stoten door de jaren heen. Daarbij mijn directe chefs, managers of directeuren wel eens tot wanhoop zal hebben gebracht door mijn eigenzinnig en koppig gedrag. Gelijk moet je verdienen en krijg je niet door te zeggen dat je dat hebt….. Maar ach, wat helpt het om daar nu spijt voor te gaan betuigen….

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit probeer ik juist te voorkomen. Ook al zit het er sinds 1997 standaard in, omdat ik wat familie leden mis inmiddels die in deze maand jarig zouden zijn. En eentje in het bijzonder, 28 dec. blijft spoken als een dag die ik zwaar mis… de verjaardag van mijn opa! En vroeger, die dag… dan ben ik weemoedig, de rest van de maand? Liever niet, en vermijd ik juist 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.