Nog even over lachen


Het is gezond, zegt men.
Je kunt je buikpijn lachen. Een kriek, een orgel, een bult, ziek, een ongeluk. krom, van alles.
Natuurlijk ook als een boer met kiespijn of zuur.
Hoe dan ook, het is te leren.
Er bestaan al jaren lachcursussen, dit is er één  van.
Of een aartszuurpruim er iets van opsteekt is de vraag, sommige mensen lachen nog niet als de televisie naar ze knipoogt.
Meestal lachen mensen graag, gezien het succes van cabaretiers en comedians en een paar columnisten.
Jonge mensen lachen om niets.  Ik herinner me de keer dat ik met een klasgenootje naar school fietste, gearmd, en we met de sturen ineen haakten. Stompzinnig hielden we elkaar in evenwicht en lachten ons slap. Toen stortten we neer.
Soms wekken politici je lachlust.
Dat kan gevaarlijk worden, voor je het weet heb je ruzie. Dan lach je niet meer en moet je je lach verdedigen waardoor je alleen nog grimlacht.
Het zijn voorbeelden die men zelf kan aanvullen.
Ik zou ze graag zien, lachlogjes zijn er nooit genoeg.
==

31 gedachtes over “Nog even over lachen

 1. Algemeen genomen, wordt er toch veel te weinig gelachen deze dagen. Vanavond heb ik naar Toren C gekeken over Sinterklaas (vooruitkijken via NPO Start). Bewust. Ik wilde lachen. Manlief lag in een deuk omdat de Sint niet in de lift kon met zijn lange staf. Wat daar nu zo grappig aan is, ontging mij, maar ik moest gewoon erg lachen omdat hij zo hard lachte. Zo gemakkelijk kan het zijn, en zo aanstekelijk.
  Humorloze mensen zijn écht niet leuk.

  Geliked door 2 people

 2. Ik herinner mij een keer dat ik samen met mijn moeder de slappe lach kreeg in de bus. Tegenover ons zat een vrouw (een oude vrijster zoals we dat toen noemden), best aardig, maar wat tuttig. Het was smoorheet, de mussen vielen dood van het dak en ineens zag ik onder haar rok een gehaakt randje van haar gebreide onderbroek tevoorschijn komen. Ik probeerde niet te kijken en vooral niet te lachen, maar dat lukte natuurlijk niet en mijn moeder kreeg het ook door….. wat hadden we het moeilijk om niet te lachen…. zo blij dat de bus op de plaats van bestemming was en we konden uitstappen……. toen mochten we eindelijk lachen en we kwamen bijna niet meer bij. Het lijkt iets heel onbenulligs, maar op dat moment was het heel gek! Daarna moest ik altijd aan die onderbroek denken als ik haar zag!

  Geliked door 1 persoon

 3. ms zegt:

  Het probleem van lachen bij mij is dat mijn mond ondersteboven staat. Ik bedoel dat de punten naar beneden wijzen. Als ik lach wordt dat gewoon een streep.

  Lachen mocht thuis niet. Dan zei moe: vogels die ’s morgens zingen worden in de dag door de katten gepakt. Zingen mocht dus ook niet.

  Dus lach ik vanbinnen.

  Luidop lachen is er niet bij, enkel af en toe eens een onverwacht uitproesten, maar dat is dan weer op momenten dat ik dat beter niet zou doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat een nare manier om een kind dit bij te brengen, dat kun je niet meer inhalen. Echt erg.
   Mijn mondhoeken staan gewoon maar links en rechts zitten neerhangende vouwen die mijn gezicht omlaaghalen. Niets aan te doen. Misschien botox maar dat is tijdelijk , bovendien zou er een te grote dosis in moeten. ☻

   Like

 4. Geen dag zonder lach. Ook in dit toch wel rare en donkere Coronajaar heb ik toch vaak kunnen lachen. Het sluit wel wat aan op je logje van gisteren, het is onderdeel van de positieve levenshouding die ik probeer na te streven. Dat maakt het leven gewoon wat lichter en leuker.
  Na een waardeloze dag, waarin het allemaal wat minder makkelijk is gegaan, druk ik zo nodig een dvd in de speler. Dat kan dan afhankelijk van de stemming van alles zijn, als ik er maar van kan lachen en ontspannen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik groeide op met Laurel & Hardy. Waren toen al klassiekers, maar die humor was zo hilarisch dat ik er nog om kan gieren. Fawly Towers deed of doet dat, Mister Bean, Andre van Duyn vaak, ik heb maar weinig nodig om te kunnen lachen. Zal de Amsterdamse aard zijn. Maar al dat lachen gaf me ook de nodige extra rimpels. Zij die gaaf ouder worden zijn dus de zuurpruimen…..:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.