toetsen

Halfblinde toetsen

Wanner ik rutig typ krijg ik dit soot tekstn en dn tik ik vrij stevig. Om lle letters op het schrm te krijgen ou ik met ee moker op de totsen moeten hengsten.  Veroiend, bovendien i ht  te duur, mokers zijn niet goedkop, schijnt he.


Nu kan ik een nieuw bord kopen, maar dan is het over een paar jaar weer hetzelfde. En weer. Zelfs nu ik veel minder verhalen schrijf treedt er slijtage op.
Ik heb me al eens afgevraagd of ik slopershanden heb. Antitoetsvingers of onzichtbaar schuurpapier op de toppen, je gaat de raarste dingen  bedenken.
Het is wachten tot er iets onverslijtbaars op de markt komt .
Toetsen die altijd blijven doordrukken en waarvan ook de verf eeuwigheidswaarde heeft want al haalde ik ooit een blind-typen-papiertje, ik let evengoed op de letters. Halve letters intussen, i=l of omgekeerd, E=F, en van sommige kan ik niet eens meer zien wat het was.
Mocht iemand zoiets te koop weten houd ik me aanbevolen.
In Sinterklaas geloof ik niet meer.
==

40 gedachten over “Halfblinde toetsen

 1. Zwijg ervan, dat probleem heb ik ook. Bijkomend probleem: ik leerde blind typen op school in België op AZERTY. Ik stel mijn laptop en toetsenbord van iPad in op Azerty en kleef de op de Qwertytoetsen klevertjes met de letters die er horen te staan bij Azerty. Kun je nog volgen? In ieder geval bestaan er dus klevertjes om op je toetsen te plakken. Ik kocht ze al zo vaak bij toetsenbordstickers.nl
  Als de toetsen niet goed meer doordrukken, dan is er maar weinig meer aan te doen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb het zelfde, maar dan alleen in mijn e-mail programma.
  Dus hoeft niet het toestenbord te zijn maar ook de traagheid van het programma kan een rol spelen.
  Ik type ook wel eens blind, maar dan snap ik zelf niet meer wat ik lees. Hans

  Geliked door 1 persoon

   1. Kan vervuiling zijn, je kunt proberen het toetsenbord een lauwe douche te geven en dan laten uitdruipen en drogen op de kachel.
    Heb ik bij dit toetsenbord ook gedaan, werkt nog steeds.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ook bij ons een verdwijnend letterprobleem. Soms plak ik een stickertje op. Meestal wordt het toch een nieuw toetsenbord, want zijn de pootjes kapot. Ik sla te hard, zegt man. Tja, als dat ook al niet mag op een toetsenbord…..🤔

  Geliked door 1 persoon

 4. De problemen die jij hier schetst, ken ik alleen nog uit het typemachinetijdperk. Maar dat komt, omdat ik echt een heel oude typemachine had. Daarop moest ik voor sommige letters bijna een aanloopje nemen om nog voldoende beweging in het systeem te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit kan eens ook gebeurden dat de letters vanaf gaat slijten. Wij hadden toe ook met afstandsbieding gehad. Gelukkig konden los kopen. Type lijkt wel moeilijk om te zien als eraf slijt. Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 6. Opgegroeid met de typemachines van toen gaat die harde aanslag er nooit meer uit. Ik tik snel, je zou denken dat helpt om de slijtage te beperken. Niets was minder waar. De A was op mijn oude laptop allang vervangen door een stickertje, de D stond er aan te komen, nog maar net zichtbaar….Vandaar vervangen die machine….de nieuwe lijdt nu…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.