30 gedachten over “Wiskunde

 1. Één van mijn beste vakken…. nou ja twee, want toen waren meetkunde en algebra nog 2 aparte vakken, van voor de Mammoetwet.
  Wiskunde is overal, net als natuurkunde (en dat was mijn favoriete vak)

  Geliked door 1 persoon

 2. Veel verder dan het brugklasniveau ben ik eigenlijk nooit gekomen met wiskunde. Maar ik heb voor mijn gevoel ook nooit een wiskundeleraar gehad die me de kneepjes en trucjes van het vak echt duidelijk kon maken. Op de MAVO heb ik zelfs een wiskundeleraar gehad die me het konijnenhok in prees, enkel omdat ik een bepaalde les echt niet begreep. Op zo’n moment ben je nog een kind, hè … Dat had ik me een paar jaar later niet meer laten zeggen, maar toen was het voor de wiskunde al te laat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Die ramen groeien mee. In de lagere school, veel ramen, goed om op te tellen. Later kwamen daar oppervlakteberekening en zo meer bij kijken en bij die hoogste iets over de berekening van de plaatselijke luchtdruk of zo.

  Geef mij maar de simpele wiskunde: twee gedaan, nog zoveel te gaan.

  😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Vond wiskunde, en dan vooral het grafische deel, een mooi vak. Algabra vond ik minder. Van statistiek heb ik nog altijd een tic. Hoefde er nooit voor te leren. Prima leeraar gehad en vooral de meiden begrepen hem niet. Ze waren al vooringenomen dat je toch niets aan wiskunde had. Ik weet niet hoe het tegenwoordig gaat, maar ik zou wiskunde eerder onderwijzen dan rekenen. Mensen die maar alles narekenen hebben moeite met wiskunde.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ondank dat ik geen knobbel had vond -en vind ik nog steeds- dat het verplichte vakken moesten zijn. Rekenen ook. Je leerde er van doordenken, opnieuw beginnen, net zolang tot het klopte.Ook zonder goede punten is dat een gunstige eigenschap die altijd van pas komt.
   Voor meetkunde(gonio) was ik te slordig voor maar algebra, dat vond ik ik leuk.

   Like

 5. De Handelsgerichte opleidingen die ik volgde en later de communicatiecursussen hadden geen ruimte voor wiskunde. Klantgericht denken maakte wel dat ik leerde lappen omdat showroomramen nu eenmaal schoon moeten zijn en zo’n uitstallingsruimte mooi, schoon en warm…:)

  Geliked door 1 persoon

 6. Och dit is echt niks voor mij. Deze mensen hebben geen last van hoogtevrees. Nou ik wel. Wiskunde ziet ingewikkeld uit. Ik had vroeger op huishoudschool gehad. Nou weet ik niet meer. Haha…ik word oud….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.