21 gedachten over “Youp

 1. Ik ben geen liefhebber van Youp, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet met hem eens ben. Soms vind ik hem zelfs wel eens leuk. Ik denk dat het zijn uitstraling is waardoor ik niet snel naar hem kijk.
  Maar goed, in dit stuk ben ik het grotendeels wel eens,,,,, het is behoorlijk scherp, mag van mij iets minder, maar dar neemt niet weg dat ik hem op veel punten gelijk geef. Mensen zijn vaak te star in hun geloof en juist die mensen kijken teveel tegen een dominee of priester op waardoor ze alles geloven wat hij zegt en alles goedvinden. Als dominee het zegt dan is het zo.
  Arie Slob ging veel te ver….zo’n verklaring is belachelijk.
  Het geloof kan prima zijn, veel mensen gaan er gelukkig wel wat soepeler mee om en kunnen ook nog zelf nadenken. Als mensen houvast aan hun geloof hebben en daardoor het leven beter aan kunnen is ok├ę, maar zodra ze gaan moorden uit naam van hun geloof, mensen afwijzen uit naam van hun geloof en meer van die dingen dan gaat het voor mij te ver.
  Of er een god bestaat en welke god dan de ware is…… geen idee….. ik denk dat het belangrijker is hoe je leeft dan welk geloof je aanhangt. Zelf ben ik Hervormd opgevoed, maar er werd bij ons niet veel aan gedaan…. het is wel blijven hangen…ik noem mijzelf niet ongelovig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Youp heeft het in zijn laatste zin heel goed geformuleerd wat mij betreft: ‘Geloof wat je geloven wilt, maar val er een ander niet mee lastig!’
  Dat is mij eigenlijk wel uit het hart gegrepen. Ik laat gelovigen in hun waarde, en ik heb graag dat ze dat met mij ook doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. De mensen kijken veel te veel op naar paters, priesters, dominees, voorgangers enz. Precies of zij aanwezig waren op het laatste oordeel dat nog moet komen. Zelf denken nadenken, is niet voor die kudde schapen bestemd. Jammer maar helaas.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier in mijn hoek van Brabant staan kerken enorm in hele kleine dorpjes. Hou jij de mensen dom dan hou ik ze arm zei de fabrikant tegen de pastoor. Ieder zijn geloof, maar het oordeel is voor wie je na je dood hoopt tegen te komen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.