november·weer·wolk

Alleen de wolken veranderen

Over drie weken is de de kortste dag.
Daarna nog een weekje of twee, drie doorbijten en na die dagen, bij helder weer, kun je het nieuwe licht ’s morgens zien opkomen en ’s avonds langer aanhouden. Niet veel, nauwelijks merkbaar maar je ziet het.
IK zie het.
Dan gaat het hard.
Plotseling is het lente- zomer- herfst en is het medio november en kijk ik naar de kaarsen die niet echt helpen en wil ik niet te vroeg aan snert en zuurkool beginnen en heb alle boeken herlezen en zit ik aan het toetsenbord mezelf op te peppen: Over drie weken is de kortste dag…
==

 

28 gedachten over “Alleen de wolken veranderen

 1. Ik wil je natuurlijk niet nog dieper die donkere put in praten, maar volgens mijn kalende duurt het nog 5,5 weken voordat we de kortste dag hebben. Schrale troost, mijn virtuele reis is nog lang niet voorbij. Je bent elke dag welkom om aan te haken voor wat mooi weer en langere dagen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, ik ben niet de eerste zie ik….maandag over 5 weken is het 21 december…. de kortste dag. Maar die weken zijn om voor je er erg in hebt hoor, de tijd vliegt!
  Ik vind het wel lekker als het lang donker is, maar na oud en nieuw verlang ik weer naar meer licht….. en ik word op mijn wenken bediend….. dan wordt het al snel duidelijk lichter. Mijn moeder was 19 januari jarig…. wij vonden altijd dat het dan heel duidelijk merkbaar werd dat het langer licht was.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb er nooit bij stil gestaan. Het hindert me niet dat het vroeger donker is, het is een soort gezellig deken, maar als de lente eraan komt vind ik het wel prettig om zien hoe de dagen lengen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.