reiger

Het water was niet diep genoeg

     
Wat ik vanmiddag zag was echt, helemaal echt, gelukkig had ik een bezoekster als getuige .
Op de stoep naast de schuur stond een lichtgrijze reiger,  zomaar tussen de huizen, hij keek omhoog naar beide kanten en vloog op.
We pakten meteen onze telefoons en ik rende naar boven want ik begreep dat hij de platte daken zocht waarop nog steeds veel water staat. Moet hij vanuit de lucht gezien hebben.
Voor niets, hij was al weg. (foto is van pixabay)
Wat had ik hem graag op het asfalt zien waden. Zou hij bijziend zijn?
Mogelijk had hij zich ook willen spiegelen, stilstaand water  is helder genoeg (zie klein fotootje). Toilet maken voor familiebezoek, veren kammen, wat reigers zoal doen.
Het mocht niet zo zijn.
Het leven is hard.
==

27 gedachten over “Het water was niet diep genoeg

 1. Reigers. Waar ik vaak wandel staan altijd wel wat reigers in het oude kanaaltje. Ze laten je tot op zekere hoogte naderbij komen, maar ook weer niet te dichtbij want dan stijgen ze met een buitengewoon geërgerd geluidje op om drie meter verderop chagrijnig weer plaats te nemen. Reigers zijn géén lachebekjes. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Je een zorgzame vogel, staat hier ook regelmatig aan het water en dan net als de andere watervogels naar boven gluren wat som zijn er buren ze voeren, wat officieel niet mag ivm met ratten. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Chagrijnige krengen zijn het. Wij hebben er eens eentje in de buurt gehad, die ontdekte dat vissen zich in een vijver makkelijker laten vangen dan in een sloot. Twee vijvers werden in een paar dagen zo goed als leeg gevist. Maar de onze niet, omdat onze vijver deels schuil gaat onder een pergola en er geen lekker plekje is om te landen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Veelal zoeken ze gewoon een voederplek. Als je daar aan toegeeft staat zo’n dier er elke dag. Nu scheelt dat weer de moord op kleine kuikentjes en zo, maar toch…een reiger in de tuin of voor je deur, het geeft veel smeerboel en bijpassende geur..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.