geheugen·herinneringen

Eh, dat weet ik niet meer.

‘De beste herinneringen zijn de ongeloofwaardige’
Watte?
Het staat er echt, in eigen handschrift op eigen kladblok. Geen  idee wat ik daarmee bedoelde noch uit welk boek ik het haalde.
Je zou dus een raar verhaal kunnen verzinnen en dat als herinnering opvoeren wat natuurlijk niemand gelooft maar waarvan je blijft volhouden: dit is echt gebeurd.
‘We hadden een gevlekte kangoeroe als huisdier en….’
‘Toen de buurjongen een elektrische autoped kocht…’
‘Ik weet nog dat de juf een baby kreeg in de klas…’
Of
waren het de dingen die je graag had willen meemaken en je je nu toe-eigent? ‘Zo lief als je was, zo mooi je kamertje.’
Ook verheerlijking komt voor, er zijn genoeg mensen die een fan-tas-tische jeugd te berde brengen als het over vroeger gaat. Altijd spelen, nooit kapotte fietsen of pesterijen, eeuwig trouwe vriendjes.  Ach ja.
Het is raden wat ik bedoelde.
Op zekere dag zal het wel weer terugkeren in mijn geheugen, als ik de rest van de kladbriefjes doorzoek want dat is ook zoiets:  vroeger had ik ze ALTIJD op orde.
==

25 gedachten over “Eh, dat weet ik niet meer.

 1. Misschien een schrift, notitieblok of map gebruiken …. en dan niet er uitscheuren natuurlijk. Snel opschrijven wat je onthouden wil en regelmatig even kijken of er aanvulling nodig is……..zegt iemand die nooit iets kan vinden en bij wie het één grote chaos is.
  Maar ik vind het een zin waarbij veel te verzinnen valt en ik denk ook dat het waar is….. juist die dingen die niemand geloofde (maar echt waar waren) zijn mooie herinneringen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kan het ook zijn dat je die zin ‘De beste herinneringen zijn de ongeloofwaardige’ ergens hebt gehoord of gelezen, en dat je die vervolgens voor jezelf hebt genoteerd om hem te onthouden voor de eerstvolgende gelegenheid dat er bv bij een verjaardagsviering weer eens een sterk verhaal verteld zou worden door een wazige of fantasierijke oom of zo …?

  Geliked door 1 persoon

 3. Kladblokjes heb ik niet, maar ik merkte wel dat sommige oudere logs volkomen onbegrijpbaar zijn. Ik weet zelf niet meer war ze over gingen. Iets dat even belangrijk leek te zijn maar uiteindelijk toch niet.

  Ik heb ze gewist. Ik zou ook eens kuis mogen houden in mijn concepten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo kreeg ik een paar jaar terug tijdens een reunie van vroegere straatgenoen uit de jeugd, een boek met daarin een foto waarvan de organisator zeker wist dat ik er ook in voor kwam. Had hij zijn hele leven verkondigt aan hen die het maar horen wilden. Maar ja, ik bleek het niet te zijn. Ik werd nooit gefotografeerd voor boeken of zo….Kleine teleurstelling. Maar ik vond het wel grappig. Overigens ben ik wel van de realistische soort. De jeugd was bepaald niet altijd leuk….echt niet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.