Fotopauze


Melancholie.
Daar houd ik toch al niet van.
Ja ik wéét dat vroeger alles veel mooier en beter heet te zijn maar ik weet ook dat dat meestal een halve waarheid is. Dat het slechts enkele geluksmomenten zijn die in je geheugen de tijd rekken.
En nu, halverwege de klus, overviel het juist mij, onbegrijpelijk.
Talloze malen bekeken we foto’s,  herinnerden we ons momenten met plezier, trots of liefde, maar altijd met het nuchtere idee: het was mooi, nu is verleden tijd.
Ik weet niet eens om welke foto’s het ging, ineens kreeg ik het zowat te kwaad. Dit ben ik kwijt en dat, voorgoed, wat erg... schoot door mijn hoofd.  Alsof ik rouwde.
Het ging niet over dus liet ik de boel liggen, ik bekijk het morgen wel of later.
Hoe komt een mens daarbij, zo plotseling?
Misschien komen er teveel herinneringen tegelijk op tafel, anders kan ik het niet verklaren.
==

33 gedachten over “Fotopauze

  1. Had al in de mail gelezen dat je met foto’s bezig was.
    Foto’s brengen terug wat we eigenlijk al waren vergeten. Hans

    @ Kom gewoon even buurten, mis het loggen best wel.
    Dank voor je goede wensen.

    Geliked door 2 people

  2. Het kan je zo ineens overvallen en daar hoeft niet een een aanleiding toe te zijn. Foto’s kunnen het wakker schudden, maar het kan hoeft niet altijd duidelijk te zijn waar het door komt.
    Rustig aan, laat maar even liggen die foto’s…… een andere keer kan je het beter aan.
    Misschien ook leuk om een keer samen met iemand te doen…. samen te lachen om de foto’s van toen, misschien zelfs gezamenlijke herinneringen. Niet met iedereen kan zoiets, dus ik weet niet of er voor jou iemand is met wie dat kan. Zelf ben ik zo gek op oude foto’s dat ik ze zelfs leuk vind als ik niemand ken die erop staat……maar met bijbehorende verhalen zijn ze nog leuker.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dat hoort erbij natuurlijk, zo nu en dan weer even een stapeltje doen en dan even pauze nemen. Herinneringen en herinneringen, mensen zien die er niet meer zijn en ooit zo gewoon waren, je weet pas wat je mist, als het er niet meer is. De 1 kan er beter tegen dan de ander.

    x

    Geliked door 1 persoon

    1. Daar denk je wel eens aan, ik ken het.
      De albums van de ouders staan bol van overledenen, gezichten zeggen onze kinderen niets. Hoogstens een geïnteresseerde gaat op zoek naar gelijkenissen.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.