stappen

Stappen

Stappen tellen deed ik als kind overal en als volwassene alleen op de trap, nog steeds.
In dit huis was dan ook het eerste wat me opviel dat er 15 treden waren. In alle andere woningen waren dat er veertien. Ik heb het over rijtjeshuizen, in ons oude Zaanse pandje zullen het er minder zijn geweest. Een lachertje voor echtgenoot. ‘Gaan we op bezoek om het huis te bekijken, ziet zij alleen die ene traptrede.
Maar goed.
Tegenwoordig telt men met een apparaatje, dat is betrouwbaarder.
Zelf heb ik dat niet. Uitentreuren telde ik met eigen brein het aantal passen van de achterpoort naar winkels of naar een bezoekadres.
Uiteindelijk kwam er een redelijk gemiddelde uit,  2800 v.v. naar markt annex bezoek, supermarkten en bank, iets minder naar bibliotheek, iets meer naar andere speciaalzaken en nog meer naar de tandarts.
Tel daarbij de stappen die je zet bij thuiskomst, boodschappen opbergen e.d. en je komt op een respectabel aantal maar nooit aan de gehoopte tienduizend
Daar ga ik ook niet voor, liever bekijk ik de tijd die ik besteed aan bewegen maar wie zal weten wat het beste is.
Hier een uur, daar een middagje, huishouden-wassen-koken, tuin bijhouden, burenbezoek, alles bij elkaar een aardige hoeveelheid.
En daar doe ik het mee.
==

39 gedachten over “Stappen

 1. Ik ben ook een teller. Ik heb wel ergens een simpele stappenteller, maar ik tel zelf. Raak altijd wel ergens onderweg de tel kwijt en dat vind ik dan ook geen probleem. Ik tel wel meer dingen….. bomen langs de weg bijv.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik tel ook zoveel. Vooral de tanden in mijn mond en mijn vingers. Die telziekte speelt me soms parten. Ik weet niet waarom ik dat doe maar ik betrap mijzelf er vaak op dat ik weer zit te tellen. Ooit schreef ik er een logje over… zou ik nog eens moeten zoeken.
  Mijn stappen telt mijn smartphone. Tienduizend is veel hé. Vandaag ging ik wandelen en ik had er achtduizend. Ben ik heel tevreden mee. Met wat huishouden en zo, raak ik er ook niet. Maar ach wat… mijn moeder heeft nooit gesport of stappen geteld en ze is er ook oud mee geworden.

  Geliked door 1 persoon

   1. Gezocht op internet… lap, dat had ik nog tekort. Weer een stoornis erbij… een dwangneurose/de telziekte.
    Teldwang
    Bij teldrang moet de Dwanger álles tellen. Vaak heeft de Dwanger een bepaald ‘lievelingsgetal’, dan moet de Dwanger steeds 3 deuren tellen, en weer overnieuw én weer overnieuw. Of een Dwanger telt alle stenen waar hij op loopt wanneer hij buiten is, wanneer hij een steen vergeet moet hij vaak weer overnieuw beginnen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik wist dat het bestond, las er over, maar zelf doe ik het niet.

  Ik had zo’n sporthorloge dat stappen telde. 10.000 stappen is ongeveer 7,5 km. Ik draag het niet meer.

  Mijn telefoon houdt ook mijn stappen bij maar telt huishoudelijk weg en weer niet bij de gezonde stappen. Ik houd dan ook geen rekening met wat die opgeeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. LOL, ja, nieuwsgierig ben ik weleens naar het aantal stappen wat ik alleen al binnen zet elke dag in de huishouding, maar de tellers via apps werken tot heden echt heel slecht, moet ik weleens om lachen ook. dus weet ik inmiddels wel hoeveel stappen het zijn van de woonkamer naar de keuken of de slaapkamer bijv. Maar alles tellen? Heb het mij weleens voorgenomen, maar in een winkel verzonken in gedachten of aangesproken worden onderweg door een bekende, maakt meestal dat ik het dan al kwijt ben, laat staan dat ik eraan denk om ermee door te gaan dat tellen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Binnen zijn die stappen nog wel te volgen, maar buiten?? Als wij een beetje wandelen komen we aan aantallen tussen de 16-20.000. Heerlijk. Normale rondjes hier in de buurt gaan richting de 7000. Maar we hebben ook wel eens dagen van 35.000 gehad, als we weer eens bij aardig weer heen en weer liepen tussen autobedrijf (service auto) en stadscentrum. Dat zijn dan best afstanden. Maar goed voor het lijf zullen we maar denken. En je ziet ook heel veel van de omgeving…

  Like

 6. Gelukkig heb ik geen last van een telneurose. Ik kijk wel graag naar rijtjes en laagjes, maar ik hoef ze niet zo nodig te tellen. Stappen tellen doe ik ook niet, dat doet mijn horloge sinds een paar jaar. Ik streef ernaar om 5000 stappen per dag te maken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik dacht dat je voor de laatste keer de bloemetjes buiten had gezet en was wezen stappen … , van de enneu kroeg naar de andere, dat soort werk …
  ’s Maandags, werkte ik me in het zweet op de sportschool, kwam doodmoe in het Vondelpark aan en kon niet meer. Even gaan zitten was géén goed idee: IK KWAM NIET MEER OVER-EIND! Stond er op de radio weer zo’n bijdehand wijf te lullen, dat een half uurtje per dag beweging genoeg was,
  Met andere woorden: Ik was niet goed bij me hoofd, om me in Amstelveen zo druk te maken. Ik kon dat toen nog, hè … En ik vertelde dat aan de dokter, dat ik zelfs twee keer per week naar Amstelveen fietste om af te vallen en dat wel lukte … Maar, dieëten … Ik loop nu in het Gezondheidscentrum bij een dieëtist: Kortom: Ik mag helemaal los gaan op groente en fruit, de rest liever niet en dan zeikt hij over sinaasappelsap waar te veel calorieën in zitten. Gewoon pellen en even rustig erbij gaan zitten, dus niet … Even rustig zitten! Hoe verzint hij het??? Amsterdam, 15-10-2020 Ik had gewoon niet geboren moeten worden, dat zou pas perfect geweest zijn, kon ik helemaal niks verkeerd doen. Je hebt er een dagtaak aan, alleen al aan dat gevreet op dieeët … * http://www.friedabblog.wordpress.com * Ach, Jezus!!! Nu krijg ik al dat gezeik over me heen, wat ik allemaal heb te moeten. Ja, me reet afvegen!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Maak je niet dik, dieetgevreet is is maar een kreet. Ziezo, een dichtregel zonder naar Amstelveen te fietsen
   Als de sportschool zou helpen ging ik er gister nog naar toe maar ik zie er geen heil in. Dan kom ik op seniorengym en kom niet aan afvallen toe, te druk met zwaaien naar links en naar rechts….
   Ach wat, dan maar niet.

   Like

  1. Een prima manier.
   De enkele keer dat wij liepen was het met een doel (ca 15 km). Toen we terug moesten had echtgenoot het liefst een taxi gebeld.
   Later bleven we dichterbij.

   Like

 8. Ik doe mijn beweging nu op de trap door 2 min te rennen en dan wat op en af wandelen het is een fijne workout ik heb een stappenteller en ben blij met mijn fitbit versa 2 ☺️💪🏻

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.