Geen categorie

Sombere gedachten van me afschrijven

Corona zit ook mij behoorlijk dwars.
Waar ik aanvankelijk aannam dat de zomer opluchting zou brengen en we terug konden naar ons mopperige maar vertrouwde leventje, kwam ik lelijk op de koffie.
Na de tweede golf een derde? Vierde? Nergens een opbeurend woord voor het verloop hierna, is er opnieuw kans op virussen via zoönosen? Gaan we ermee leren leven? Hoe?
Ik ben gestopt met zoeken naar informatie, de leerstof begrijp ik toch niet en dan nog, wat zou ik er mee moeten.
Tot zover de somberheid.
Jammer dat ik er niets tegenover kan stellen maar ik weet niets grappigs en de koekjes zijn ook al op.
Heeft iemand iets komisch’ te melden?
==

47 gedachten over “Sombere gedachten van me afschrijven

 1. Het gaat inderdaad niet goed, reden om zelf extra voorzichtig te zijn!
  Ik heb moeite met de mensen die onachtzaam zijn en nog meer mensen heb ik met de mensen die bewust de regels aan hun laars lappen…… diep in mijn hart wens ik ze toe dat ze flink ziek worden, eigen schuld! Het is niet aardig, maar ik ben bang dat dat de enige manier is om ze wakker te schudden.
  En de mensen die vinden dat alles wat mag ook gedaan moet worden….. ‘o , we mogen weer met het vliegruig’ en gelijk werden er vele reizen geboekt en stonden er hele hordes op Schiphol…… het mocht, maar dat wilde nog niet zeggen dat het verstandig was.
  Gelukkig zijn er ook mensen die wil nadenken…… en af en toe is het verfrissend om die mensen te spreken. Vandaag was dat een 90-jarige….. heel nuchter en optimistisch….. vakantie was al eerder omgeboekt naar een kortere vakantie deze maand en die kan ook niet doorgaan: “Nou, dan volgend jaar maar, ik ga nu ook liever niet!” En zo was hij met alles…… positief, heerlijk!

  Geliked door 3 people

   1. Dat is het grote probleem! En eerlijk gezegd snap ik niet dat dat een probleem is….. je zou toch zeggen dat de mensen slimmer moesten zijn!
    In Volendam is ook een pand ontruimd waar een groot feest was….. en daar zijn al zoveel besmettingen, in verhouding zo ongeveer het dubbele van mijn gemeente….. er vlak naast. Ze kunnen toch niet zeggen dat ze niet wisten dat dat niet mocht…… het is gewoon dwars doen. Ik heb ook gehoord dat er besmette mensen op het feest waren…. maar dat kan ook roddel zijn.
    Van mij mogen dit soort dingen extra zwaar bestraft worden, want dit is bewust tegen de regels ingaan en niet zo’n beetje ook.
    Het kan inderdaad langdurig zijn, maar blijvend verwacht ik niet….. het virus is dan misschien niet weg, maar ik ga er vanuit dat er een tijd komt dat het niet meer zo’n groot probleem blijft, dankzij medicijnen en of vaccinatie.

    Geliked door 2 people

    1. Dat politie panden moet ontruimen waar mensen (meestal jongeren) fuiven en feesten, is gewoon omdat er bij de schoolgaande jeugd / kotstudenten / en jongeren onder 26, een enorm “ik-eerst-en-de-rest-kan-de-pot-op” mentaliteit heerst die egoïsme alleen maar in de hand werkt, ten koste van de mensen die zich wel aan de regels kunnen houden.

     Geliked door 1 persoon

 2. Het komt zoals het komt, dat zeggen wij al vanaf het begin, we nemen de regels zoveel mogelijk in acht, meer kunnen we niet doen. Het verloop? Ook geen idee, we roeien met de riemen die er zijn en wat kan. Verder? Iets leuks? Jawel, maar dat is hier thuis, daar heb jij weer niets aan. Gisteren heerlijk plaatjes gedraaid, vinyl, in de studio die nu up en running is! 😀 Voor een deel dan!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Het moeilijke is dat we niet weten waar we aan toe zijn. Eigenlijk hebben we nooit de toekomst gekend, maar toen we dat nog niet beseften maakten we vrolijk plannen. Nu kan je beter dag per dag leven. Om positief te blijven probeer ik alle kleine pleziertjes diep tot me te laten doordringen: mijn huisgenoten knuffelen, tijd nemen om gezond te koken, lekker eten, dansen in de living, lange persoonlijke telefoongesprekken met vrienden, tekenen, zingen, schrijven … ik hoef niet buiten te komen om me te amuseren. Zelfs mijn dagelijkse portie cultuur (lekkere muziek, goede boeken, films en dvd-series) consumeer ik thuis.

  Geliked door 1 persoon

 4. Iets komisch kan ik niet vertellen. Als ik al iets heb dat nog maar naar komisch neigt vertel ik het op het blog.

  Neen, ik zie het niet erg optimistisch in. Een pessimist ben ik ook al niet. Blijkbaar ben ik nogal realistisch ingesteld, want ik had dit voorzien, maar wél anders gehoopt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik was/ben voorzien op wat nu gebeurt. Dat heb ik van bij aanvang aan zo verwacht. Ik ga ervan uit dat het nog lang blijft hangen.

    Getuige daarvan zijn een boeking voor mei 2021 in Bled -met annulatieclausule- en ik boekte hetzelfde verblijf voor in september 2021 -met annulatieclausule- omdat ik -echtig en techtig- denk dat we in mei opnieuw met een golf te maken zullen krijgen.

    Lukt het in mei niet, dan boek ik voor mei 2022 -met annulatieclausule- Goed geweten.

    En als ik nu -zoals jij- bij God op de koffie was, zou ik niet vragen om de lotto te winnen, maar gewoon om eens helemaal geen gelijk te krijgen en dat die miserie de wereld uit is tegen mei 2021.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat zijn gegronde redenen, ze snijden hout. Teleurstellend maar realistisch.
     In de hemel op de koffie? Je kunt het zelf proberen. God zal zeggen dat de mensen niet voor niets verstand hebben meegekregen.

     Geliked door 1 persoon

 5. Iets grappigs wil mij op verzoek maar zelden te binnen schieten. En dat is nu weer niet anders.
  Het is een rare en waardeloze tijd, Bertie. We staan geen van allen te juichen bij de noodzakelijke maatregelen, maar we zullen het ermee moeten doen. De hele situatie stemt niet vrolijk. Als echt iedereen nou eens een kleine beetje mee zou willen werken, dan zouden we er een stuk beter voor staan met zijn allen.

  Op dit moment heb ik vooral te doen met alle verpleegkundigen en artsen die op intussen weer veel te drukke corona-afdelingen weer hun stinkende best doen om de situatie niet gierend uit de klauw te laten lopen.

  Om zelf niet in een poel van ellende weg te zinken, begin ik in de loop van de week maar weer aan een nieuwe virtuele vakantie, geloof ik. Ik heb nog wel een paar plekjes vrij, dus als je zin hebt, mag je best mee. Ben je er ook eens even uit … 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is de beste manier en voor grote groepen mensen te doen. (al zou je het niet zeggen bij het zien van sommige andere groepen).
   Wat me bedrukt is het eventuele vooruitzicht dat dit langzamerhand blijvend zou kunnen worden. Nieuwe virussen, we weten niet wat er huist in de natuur, in de wisselwerking tussen mens-dier-plant en menselijke nieuwsgierigheid.

   Like

 6. Een virus maakt geen onderscheid tussen man, vrouw, blank, zwart, Nederlands, Indiaas of Chileen. Het springt met liefde over van de een op de ander. Waarbij die een er weinig last van heeft maar die ander er aan kan sterven. Dat maakt het zo lastig te vatten voor velen. Onzichtbaar. Niet te duiden. En daarom geloven sommigen er niet in. Gek genoeg geloven die wel in een opperheer die alles voor ze regelt bijvoorbeeld. Nooit gezien maar toch…. Dat soort dingen kan mij met verwondering vervullen. Net als bruiloften met 180 man, samenscholingen, demonstraties, de semi-wetenschappers die alle maatregelen ontrafelen naar eigen gebruik of gelijk. Vermoedelijk ook nooit geloofd in HIV en daarom gewoon zonder condoom vrijages aangegaan. Russische roulette spelen is best spannend….toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.