electronica

Elektronica en ik, geen goeie match

Instellen van de nieuwe printer viel niet mee. Het is er een met een schermpje en ‘handige’ aanwijzingen.
Instellen van de nieuwe editor nog minder, het begint pas langzaam  te dagen.
Instellen van een nieuw appje (zou binnen 2 minuten moeten) duurde  en duurde.
Ik word, nee, ik bén een sukkelig oud wijf. Ik kom er wel uit, alleen, vraag niet hoe, mijn geduld is meestal na een half uur schoon op maar stoppen is geen optie. Dus worstel ik verder, inwendig mopperend. Niet dat dat helpt.
En dan te bedenken dat ik degene was die de televisies op maat moest instellen, kanalen vastleggen, handleidingen van apparatuur moest uitleggen, schetsen voor de verbouwing indertijd, dingen waren simpel.
Het zal de vorderende elektronica zijn. Iets wezenlijk anders dan elektrische apparaten en plattegronden en dergelijke.
Mijn brein is er niet op ingesteld.
Goeie smoes natuurlijk.
Neemt niet weg dat ik me groen en geel erger, aan de spullen en aan mezelf.
==

41 gedachten over “Elektronica en ik, geen goeie match

 1. Hier net zo hoor…… ik heb ook het gevoel dat ik er steeds onhandiger mee wordt.
  Er komen steeds meer dingen bij waar wij niet aan gewend zijn…… simpelweg een stekker hier en een stekker daar is het vaak niet meer.
  Mijn printer heb ik ook nog niet geïnstalleerd…. deels luiheid, ik geef het toe.
  Ik ga steeds meer tegen dergelijke klussen opzien. Nou had ik last van mijn rus toen ik hem wilde installeren en hij staat op een verkeerde hoogte om daar dan een tijdje mee bezig te zijn. Dus dat was het eerste excuus. De gebruiksaanwijzing vond ik niet duidelijk en ik weet dat Edwin zaterdag komt….. tsja……. laat dan maar even. Hij heeft het waarschijnlijk al klaar voordat ik de gebruiksaanwijzing gepakt heb.

  Geliked door 1 persoon

 2. Troost je, je bent niet de enige… Ik verdoe hier hele dagen mijn tijd aan nieuwe programma’s waarmee ik voortaan moet werken ivm omschakeling naar afstandsonderwijs als er teveel zieken vallen door corona. Het is me wat. Ook vandaag studiedag daarover gehad. En eerlijk… het duizelt me voor de ogen. Teveel informatie. Ik moet het toch op m’ n eentje allemaal rustig ontdekken. Maar dat ontdekken kan dus lang duren en gaat vaak gepaard met veel ergernis.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een ding moet je wel voorop zetten, wij zijn er niet mee opgegroeid, zoals de jongere.
  Het is soms een hele puzzel om een printer of andere zooi aan de praat te krijgen.
  Dan is de meegeleverde cd met soft ware alweer verouderd en moet je als nog naar de website.
  Voor de zelfde installatie klusjes werd ik ook altijd aangesteld, soms tot vervelens toe. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik begrijp helemaal wat je schrijft. Wat ik bij mezelf merk is dat waar ik me in jongere jaren met plezier aan zo’n klus zette (en rustig dikke boeken doorwerkte om bijvoorbeeld een voor mij nieuw computerprogramma onder de knie te krijgen), ik nu tegen iets kleins als het programmeren van een tijdschakelklokje opzie. Ik doe het wel want anders komt het niet klaar, maar met steeds meer tegenzin. Dat heeft denk ik niets te maken met de toegenomen ingewikkeldheid der dingen, vroeger waren die dingen vaak veel lastiger dan nu, maar met, vrees ik, toegenomen traagheid van geest. Het interesseert me ook niet meer. Ik heb een I-phone, gekregen. Ik kan geloof ik intussen de telefoon ‘opnemen’. Alle andere functies zijn (en blijven vermoedelijk) een raadsel voor me.

  Geliked door 1 persoon

  1. Uiteraard gaan we trager, dat besef ik ook en geef het volmondig toe..
   Toch lijkt het alsof ‘gewone’ techniek eenvoudiger was. Er zaten minder functies op een apparaat, ik denk dat dat verschil maakt.

   Geliked door 1 persoon

 5. Een mens kan maar een beperkt aantal veranderingen aan. De jongeren van nu gaan over 50 jaar dezelfde problemen krijgen. Mijn vader had destijds problemen met geld overschrijven en de afstandbediening van de TV. Ik kon dat toen niet begrijpen, nu wel. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo gaat dat, dat begrijp ik (nog☻).
   Toch blijf ik erbij dat de hoeveelheid informatie groter is geworden dus ook de gebruiksaanwijzingen. Overigens ken ik ook jonge mensen die geen bal snappen van Internet, ze klungelen maar raak op hun smartje.

   Like

 6. Ja gek he? Vroeger had ik het ook sneller door dan mijn ouders bijv. een video alleen al, of een walkman, alles leek zo simpel… maar nu? Pffffffffff Durf ik er niet eens aan te komen vaak, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Soms wel, niet altijd natuurlijk, maar als de dingen op de loop gaan en je daarna alleen maar meer experts nodig hebt om te repareren, dan laat je het op den duur wel 😉 Die tijd ben ik dus voorbij om alles zelf te willen kunnen. En zelfs wat ik kan, bekijk ik per dag of het lukt.

    Geliked door 1 persoon

 7. Het is geen schande, maar het is wel regelmatig een grote ergernis. Kortom: het is wel herkenbaar. En dan moet je weten dat ik rond de eeuwwisseling een tweejarige automatiseringsopleiding heb gevolgd. Een groot deel van de toen opgedane kennis is in de loop der jaren flink vertroebeld door de MS. Tegenwoordig ben ik dan ook blij dat ik af en toe een beroep kan doen op Aafje. Als je alleen bent, is de ergernis en de stress die ermee gepaard gaat nog net wat groter, stel ik me zo voor. Sterkte ermee!

  Geliked door 1 persoon

  1. Kennis kwijtraken, dat is irritant en door een ziekte nog erger.
   Eventueel kan ik iemand bellen, dat doe ik alleen in geval van nood.
   Ook is er betaalde hulp. Nog niet geprobeerd maar eens zal het moeten. ☻.

   Like

   1. Wat de oorzaak ook is, het is bar vervelend dat er vaak zaken worden ontwikkeld en ingesteld waar maar een handjevol mensen (lees: techneuten) op zit te wachten. Ik zie er nu alweer tegenop om straks mijn wekker weer op wintertijd te krijgen.

    Geliked door 1 persoon

 8. Met onze printer had ik ook problemen, die moest bij op internet en die verbrak die verbinding altijd. Ben ik ook dagen mee bezig geweest eer ik de oplossing vond. Geen hele dagen natuurlijk …

  Maar we hebben wel op het punt gestaan dat ding terug naar de winkel te brengen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Niets zo boos makend als die nieuwe editor van WP. Ineens ingevoerd, van de een op de andere dag en alles in het Engels. Ik vind knoppen niet meer, krijg mijn foto’s niet meer op gewenste plekken, ik baal er echt enorm van. Ik ben een schrijver, ik vind dat het leukste. Al dat gepriegel in die editors is niet mijn ding. Daarbij lees ik zelden de handleiding. Geen gelukkig keuze. Ik herken het dus wel..

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik snap het. De handleiding van de printer heb ik uiteindelijk teruggegooid in de doos en de rest op eigen houtje in orde gemaakt, op advies van Laura. Toen was het zo gepiept .
   Aan de nieuwe editor heb ik nog niets gedaan, alleen bekeken. Dat was al erg genoeg. 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.