kassa·supermarkt

Om jaloers op te worden

Aan de supermarktkassa stonden een man en een vrouw voor me.
Een rustig stel. Zij rommelde in haar tas, hij stalde de boodschappen uit, beiden zo onverstoorbaar dat het opviel,  niemand vertoonde ongeduld. Ook niet toen de caissière met aanslaan begon maar het tweetal niet versnelde.
Doodbedaard nam hij de artikelen op en legde ze bedachtzaam op de band. Zij liep door maar bleef in haar tas zoeken.
Na de laatste scan liep ook hij verder en stopte alles in een doos, nog steeds in hetzelfde tempo.
De caissière wachtte. Mevrouw zocht nog. Ademloos wachtte ik mee en ja, ze vond de portemonnee waarin de juiste pas, bekeek hem aan alle kanten en rekende kalmpjes af.
Inmiddels had hij ingepakt, hielp haar de tas schuin over het lijf te hangen. Toen waren ze klaar en wandelden de deur uit.
Ik vergat ongeduldig te worden. Die rust, ongehaast zonder een slome indruk te maken, helemaal zen.
Het maakte me bijna eerbiedig.
==

35 gedachten over “Om jaloers op te worden

 1. Meestal word ik niet ongeduldig aan de kassa. Het kan wel als ik ijs op fe band staan heb.

  Anderzijds heb ik mijn betaalmiddelen al binnen handbereik boor ik een winkel binnen stap.

  Tremmelaars kunnen me niet schelen maar ik wil er zf geen zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo rustig kan ik het ook niet, pasjes heb ik altijd bij de hand. Treuzelaars ergeren me maar ik zeg er niets van.
   Wat hier opviel was dat ze niet echt treuzelden, ze handelden in kalmte, lieten zich niet opjagen. Alleen haar gezoek in de tas nam een paar minuten, in de tijd dat hij inpakte.

   Geliked door 1 persoon

 2. Zelf probeer ik het altijd zo snel mogelijk te doen, wil anderen niet onnodig laten wachten. Daarom verbaas ik mij regelmatig (met soms een lichte ergernis) over mensen die pas de spullen weer in hun winkelwagen of tas plaatsen als de caissière alles al gescand heeft. Ik word er niet kwaad om en ik heb vrijwel nooit haast bij de kassa, maar ik vind het wel vreemd. Als het om drie boodschappen gaat maakt het niet uit, maar een band vol…… onbegrijpelijk. En dan soms ook nog alles perfect sorteren en stapelen in die kar……. en de rij erachter maar groeien.
  Van de één kan ik het beter hebben dan van de ander…… soms is het inderdaad mooi om te zien hoe rustig het gaat.
  Sommige mensen hebben teveel haast bij de kassa……. wel eens meegemaakt dat de winkel net open was….. 1 kassa nog…. er stond niemand…. 5 minuten later stonden erin ineens 4 mensen te wachten….kwamen allemaal vrijwel tegelijk aanlopen. Komt er even later één aanlopen en al voordat ze er was riep ze verontwaardigd: “Waarom is er maar één kassa open?” daar heb ik toen wel wat van gezegd….dit was onredelijk! Ik laat regelmatig mensen voor gaan met weinig boodschappen, maar mensen die proberen voor te dringen krijgen geen kans….of ik ga hatelijke opmerkingen maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Deze mensen waren echt geen treuzelaars, misschien als de vrouw alleen zou zijn . Wat opviel was de rust waarmee ze handelden. Lukt mij nooit, steevast grijp ik naast het pasje, glijdt er iets uit mijn handen waardoor ik nog nerveuzer wordt… als opgejaagd wild. ☻☻

   Like

 3. Ik zie vaak tuttenbellen die eerst hun eigen boodschappen op het gemakje sorteren in diverse tassen, eventueel hun telefoon pakken om nog een gesprek te voeren en pas daarna hun pasje om mee te betalen. En wij maar wachten. Toch vaak vrouwen van pakweg tussen de 30-60. Juist de ouderen (uitzonderingen daar gelaten) hebben hun zaakjes goed voor elkaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het ergste vond ik de eerste generatie mannen die boodschappen deden. Die gedroegen zich als in jouw reactie, zochten dan in alle zakken naar geld, vonden het tenslotte onderin de boodschappentas, grinnikten stompzinnig… ☻

   Like

 4. Ik kan best omgeduldig zijn, van de week nog een vrouw die heeeel veel boodschappen had en echt haar best deed. Helaas stond er zo’n onverstoorbaar mokkel voor me die niet dacht van joh ik pak een tas en begin te helpen. Dat had makkelijk gekund met afstand trouwens.
  Sinds ik alleen shop grijp ik een kar zet een doos op het kinderzitje. Die gooi ik vol en leeg en weer vol bij de kassa. Pasgeleden stond een grote man achter me die zich vermakelijk afvroeg of ik die doos kon tillen. Tot mijn plezier liet hij iets uit zijn handen vallen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.