Internet·winkelen

Internetwinkelen


Ziezo, de stofzuiger is er.
Via Internet ook al ken ik alle redenen waarom je beter de bestaande winkeliers kan bevoordelen. Daar denk ik genuanceerder over maar daar gaat het nu niet om.
Ik verontschuldig me niet, toch wil ik het uitleggen.

We hebben simpelweg te weinig winkels, weinig keus, matig ov. Daar kan het dorp niets aan doen, dat is buiten wonen, dat weet je. Voor een verderops winkelbestand heb ik een buur of vriendin of nichtje nodig want ik heb geen auto.
De een heeft een baan, de ander kleinkinderen, de volgende is druk met mantelzorg, mensen die ik niet wil overvragen.
Ik ben geen uitzondering, er wordt erg veel gekocht via Internet.
De bekende busje kom je dagelijks meermalen tegen. Steevast leveren ze snel en vriendelijk de spullen, of vragen of je wilt aannemen voor de buren ‘die niet tois zijn’, ik tref zelden iemand met het lokale accent. Waarom niet, dat weet ik niet. Doet er niet toe, het valt me zomaar op.

Enfin, de stofzuiger is er en doet het.
==

42 gedachten over “Internetwinkelen

 1. Mooi, hij doet ‘t. Is het snoer lang genoeg?
  Het winkelbestand is een belangrijke reden, geen eigen vervoer ook. De prijs kan soms ook een reden zijn. Er zijn zat redenen zowel voor als tegen. Ik doe beiden….. ik winkel graag, maar sommige dingen zijn handiger via een webwinkel.
  Om mij alvast te oriënteren wat iets kost, wat er precies te koop is etc. is internet ook heel handig.
  In coronatijd is het wat vaker de webwinkel….. hier zijn bijzonder weinig winkels en ik ga niet met ov nu als het niet echt nodig is. ik heb een auto, maar als het druk is in een winkel ga ik er niet in…. om daar nou voor naar Purmerend te rijden…. dat zie ik niet zitten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, bij jullie gaat er niet veel, dat is lastig. Hier is naar Amsterdam geen probleem, 4x per uur een bus. Andere kanten op is het duidelijk minder, maar daar heb ik een auto voor.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ach online kopen is algemeen goed geworden, bedrijven en winkels stunten er zelf ook mee.
  Dus daar hoef je je niet schuldig in te voelen, want soms zijn bepaalde producten niet in de reguliere winkels te krijgen.
  Meestal krijg je online als je een account hebt nog kortingen ook.
  Het voordeel is ook nog eens, het wordt voor de deur geleverd. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. In de stad waar ik woon kun je alles kopen. Hoewel… steeds minder. Detailhandelszaken worden vervangen door horecaformules. Het is goed dat de panden niet leeg (blijven) staan, al kun je vraagtekens zetten bij de levensvatbaarheid van in één straat zes ambachtelijke bakkerijen waar je behalve koffie kunt drinken ook je haar kunt laten knippen onder het genot van een glas wijn én men graag een frietje van ongeschilde aardappelen (biologisch uiteraard) voor je bakt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarvóór waren er veel te veel kledingboetiekjes volgens de eenheidsworstformule, die in kleinere stadjes het loodje legden, we zagen het ook in de Duitse grensplaatsen: meer en meer leegstand. Toen moest Internet nog op stoom komen.
   Tijden veranderen voortdurend. en al sneller.

   Geliked door 1 persoon

 4. Het is net waar je woont, hoe je situatie is en wat je voorkeuren zijn. Online winkelen is niet voor niks ontstaan. Als we allemaal een goede winkel met alles wat we nodig hebben om de hoek of in de buurt zit was online shoppen niet ontstaan 😉.
  Succes met stofzuigen 😃.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als we nog in een grotere plaats woonden zou ik liever gewoon winkelen.
   Maar het is ook een kwestie van tijd: een baan hebben, kinderen, een huwelijk op gang zien te houden.

   Like

 5. De winkels hebben geen voorraad meer, dat is het probleem. Je hebt geen keuze meer, zoals vroeger. Maar toen kon het wel gebeuren dat ze met hun stock bleven zitten en dat is nu ook niet meer aan de orde.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat weet ik niet, ik kom er haast niet meer. De laatste keer was in Goch en daar zagen we nog genoeg artikelen in diverse winkels.
   Misschien is het de bedoeling dat je kunt bestellen in de winkel zelf, zij hebben de folders en kunnen uitleg geven. Zo zou ik het zelf proberen, als winkelier,

   Like

 6. Ik vind dat een hele goede reden om het dan zo te doen, dan is het via internet een stuk makkelijker als je niet mobiel bent! Soms heb ik dat ook hoor, tot nu toe, ben ik in de gelegenheid om zelf te gaan, en vaak iemand te vinden die even mee wil als het om grotere dingen gaat. Echter, niet altijd, want een Ikea zit niet Almere, en ook niet in Drachten, bijv. Maar ja, als ik iets wil van Ikea, wil ik graag naar de winkel, hahahaha dat is de beleving. Online bestellen doe ik daar dan toevallig niet, maar bol.com met regelmaat wel hoor, ik vergelijk ook met de winkels buiten dan… dat geluk heb ik dan, om het van vele kanten te kunnen zien.

  Wat dit betreft, als je in een klein gehucht woont en niet anders kunt? Is het een uitkomst!

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Oh ja ook! Maar die heb ik genoeg in de buurt als ik wil, hier zijn ook van die kofferbak verkoop dagen, die kennen we in almere dan weer niet… kringlopen etc wel… Ikea, dat is voor mij een uitje, hahaha Of Loods 5, daar weleens van gehoord? oh vrouw… je kijkt je ogen uit…

    Geliked door 1 persoon

     1. Okey dan… ik heb het voor het eerst gezien en mee gemaakt in Noord Holland, dat is dus letterlijk vanuit de kofferbak van een auto verkopen, kleedjes ook wel, maar naast je auto.. deels op de grond wat groot is, soms ook klein, en deels in de kofferbak, die staat dan open, hahaha of gewoon alles op een tafel bij de auto, maar in elk geval, spullen die in een kofferbak passen, ook al komen er ook mensen met een busje eventueel, hahaha

      Geliked door 1 persoon

       1. Loods 5, zit jij niet bij in de buurt, zijn er maar 2 geloof ik van in Nederland, wel eentje daar ergens in het zuiden… Nijmegen? En de ander Amersfoort… en daar ben ik een paar keer geweest, zit dan wel tegenover de Ikea, dat is haast als een dagje in de Efteling of zo hahahaha

        Like

 7. Groot gelijk dat je zo’n groot, maar wel erg handig apparaat aan huis laat bezorgen, Bertie. Wij maken afhankelijk van het product ook niet altijd de keuze voor de lokale middenstand. Voor andere producten doen we dat juist weer wel plaatselijk. Ieder kan hier gelukkig zijn of haar eigen vrij keuzes bepalen.

  Geliked door 1 persoon

 8. met het ov is dit bijna niet te doen…

  hier zijn er wel genoeg grote elektrozaken..

  maar een pretje om er te winkelen is het niet door de coronamaatregelen..

  vorig week moest ik buiten langdurig wachten, tot één van de verkopers vrij was,..

  die begeleide me naar de juiste rayon,( nl de koffiezetautomaten).. en dan naar de kassa en zo terug naar de uitgang…

  leuk was anders

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik snap je. Omdat mijn stofzuiger er laatst de brui aan gegeven had, liep ik het centrum in met mijn oude om die netjes in te leveren. Dan kon ik meteen een nieuwe kopen. Was nog flink en onhandig zeulen want de oude zat natuurlijk niet in een doos. De nieuwe had ik eerst uitgezocht op internet. Veel vermogen, betrouwbaar merk, lang snoer, overal op gelet. Dacht ik. Maar mijn hulp was minder enthousiast want er zitten geen rolletjes in de zuigtuut. En ze heeft gelijk, het rolt niet echt soepel allemaal. Jammer dat ik die oude ingeleverd heb, want misschien had het oude model slang er wel op gepast… Het is wat het is.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wij doen bepaalde dingen nog fysiek. Een andere auto bijvoorbeeld, klusspullen, de boodschappen, maar als het gaat om apparatuur is er weinig mis met Coolblue of Bol.com. Ze brengen de bestelde zaken, sjouwen (onlangs) de nieuwe wasmachine naar zolder en nemen de oude mee. Ze sluiten alles aan en ruimen de boel op. En in geval van pech, komen ze keurig omwisselen. Zonder mokken. Hobbyspullen bestel ik ook nog wel eens via Ali of Bol. Gaat keurig netjes en op tijd. Daarbij kan ik de shipping ook volgen. Kunnen de meeste winkels niet tegen op. Wennen…al blijft shoppen toch wel leuk hoor….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.