dag- en nachtritme

Andersom

Het waren hete dagen en van de aankomende week is geen verandering te verwachten.
Leuk hoor, die zon, lekker warm en zo, kleren uit, koele drinks, vakantiegevoel.
Toch, na een liter of honderd aan water en een houten kont verveelt het, ik word er moe van.
Daarom ga ik proberen mijn ritme om te zetten
Vannacht begin ik met opblijven, laat de koelte binnen en ga de kamer poetsen. Halverwege een warm potje eten, tegen de ochtend een slaapmutsje en voor het heet wordt naar bed in een fris-geluchte en afgekoelde slaapkamer.
Slapen tot de vroege avond, de hitte voorbijdromend en uitgerust wakker worden..
Avondontbijtje, hete koffie, langzaamaan op gang komend, opnieuw de nacht vullen met dagelijkse bezigheden. Ideaal toch?
Bellen en ander contact  zal tegenvallen maar wat geeft het, ik kan me nu  toeleggen op het poetsen van schoenen en zomen vastzetten, nooit weg.
Buiten bloggen,  zalig, ik voel de nachtbries al, zie de buurkat bij me komen spinnen…

Strak plan?
==

38 gedachten over “Andersom

 1. Heel goed plan….ik doe het al een beetje, maar meer per ongeluk. Ik kan ’s nachts niet slapen en sta dan maar vroeg op en doe wat noodzakelijke dingen, tegen de tijd dat het warm wordt val ik in slaap om uren later zwetend wakker te worden. Vanmorgen was het hier achter lang lekker, er stond wat meer wind en tegen de avond stond er meer wind….. nu is het heerlijk achter, de zon is aan het verdwijnen en heeft geen kracht meer………ik heb lekker even midden in de tuin gezeten en liet mij door de wind afkoelen. Nu weer binnen en voor en achter tegen elkaar open gezet…… dan ben ik liever binnen om het een beetje in de gaten te houden. Hopelijk krijg ik het binnen iets afgekoeld, want het wordt elke dag wat warmer binnen…….ondanks dat ik ook elke morgen alles tegen elkaar open zet. Net was het 28 graden……pfffffff

  Geliked door 1 persoon

 2. Het werkt wel, ik heb ook deze kriebels door de warmte.
  Vannacht douche om de kriebels kwijt te raken en lukte aardig.
  Gelijk maar een wasje aan en de kamer vloer gedaan.
  We lijken wel op elkaar. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Daar voel ik ook wel wat voor, maar vraag me af of je dan geen jetlag klachten krijgt. En hoe gaat het als je er net aan gewend bent en de temperatuur gaat naar beneden? Dan moet je weer omschakelen en krijg je weer een jetlag? Ik houd het voorlopig maar bij het normale dag/nacht ritme, wel met een siësta.

  Geliked door 2 people

 4. Weet nog zo niet. Wij hadden regen en hagel en ze deden alsof ze wat donderden en bliksemden en nu is alle warmte bij mij in bed gekropen en is het vechten voor een plaatske.

  Het gaat er echt niet koel aan toe.

  Luc volgt je voorbeeld, hij wil nu de woonplaats stofzuigen. Hopelijk is hij morgen genezen …

  Geliked door 1 persoon

 5. Hahahahaha het is een strak plan, maar werkt nooit optimaal, bij mij gaan de genen als vanzelf in de tropenstand. Half Indo he… dus dat betekent vroeg op, ’s morgens de dingen doen, dan niets, en pas in de avond weer wat actief, of niet… het is maar net of er nog iets moet gebeuren, en na deze reactie, ga ik nu de afwas even doen, en dan de wasmachine aanzetten 😀

  Oh ja, en even stofzuigen 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij pasten ons normale schema aan. De ochtend voor de dingen die ‘moeten’, de middag gewoon om bij te komen, te hangen, lezen of wat drinken. Wandelingen op vroege uren, in de avond ‘genieten’ van de bbq bij de buren. Ik ben een noord-Europees type. Heb niks met de tropen. Niet om in de zon te liggen, zeker niet om er in te lopen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.