Tienertijd

Bij het bekijken van vroegere foto’s bekruipt me nog steeds een licht gevoel van spijt.
Om het onnozele, het niet beseffen dat je helemaal niet zo lelijk, raar, stom,  en achterlijk was. Je was  nodeloos ongelukkig, zo zonde van de tijd .
Ik was de tiener die zich overal voor schaamde.
Te dun, te lang, lelijk, niet vlot, blijven zitten in de brugklas, in Brabant aangekomen was ik meteen het langste kind van het dorp, wat heet, van de regio. Compenseren kon ik alleen met leren maar ik had een hekel aan school.
Echtgenoot herkende het.
Hij zat vol puistjes (zei hij) en voelde zich altijd de mindere van rijkere boerenzonen die  pronkten met betere fietsen. Hij compenseerde door het hardste te lopen met voetbaltrainingen en later topscorer te worden, al was het  van het vijfde of zesde elftal..
Als bezadigd echtpaar bekeken we de foto’s, bespraken die tijd van onzinnig verdriet.
En dan deed een verlaat complimentje goed, al was het duizendmaal gezegd.
‘Zie je nu wat een mooie jongen je was?’
‘Weet je wel hoe goed je er uitzag?’
Maar toch, het spijtgevoel raak ik niet kwijt, niet helemaal.
=

27 gedachten over “Tienertijd

  1. Zo herkenbaar. Zo verging het mij ook. Te lang, te smal, en mezelf heel lelijk vindend. Achteraf onterecht lijkt me.
    Mijn kapitein zat ook onder de acné en daar heeft hij erg onder geleden. In die tijd sprak de leraar je dan ook nog aan als ‘hey, jij daar puistenkop’.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik denk dat dit meer dan herkenbaar is… ik dacht dat ik dik was, lomp, lelijkste meisje van de klas, en als ik nu terug kijk, precies in de juiste tijd, maatje 38/40, prachtig koppie, bos haar van heb ik jou daar, en achteraf? Heb ik via via vernomen dat velen, van de meiden vooral, jaloers op mij waren juist? Waar ik altijd dacht, dat zij mooier waren, mooiere en leukere kleding hadden bla… dat dus….

    Zo jammer en ja.. maar goed, hoe arrogant zou ik zijn geweest of overgekomen zijn als ik toen al zelf verzekerd was geweest? Want die meiden waren er ook, en die vielen toch onder mean girls vaak, of wat ik al zei, waren zwaar arrogant 😉

    Alles heeft zijn voors en tegens 😀

    X

    Geliked door 1 persoon

      1. Hahaha, nee dat is waar, maar ik kan wel naar de school kijken en de soorten die er rond liepen waar de groepen uit ontstonden etc… en trust me.. dan was ik zwaar arrogant geweest 😉 Dat was het enige wat hoger stond dan onze groep.. met schijnbaar mij aan het hoofd, zonder dat ik dat wist :O

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.