weblog·weblogonderwerpen

Bloggen, toen.

Deze schoonheid stuurde ik  maar alle bekenden  en plaatste hem op de allereerste weblog.  Bewegende plaatjes waren een ramp  maar dit stuk chagrijn vond ik zeer geslaagd.
Waarom?  Wat een mens beweegt weet hij vaak zelf niet.

Een weblog was iets nieuws en spannend. Kon ik voldoende verhaaltjes verzinnen? Of columns? Nieuwtjes? Grappen? Hoe vulden ervarener bloggers hun site?
Het bleek niet moeilijk, rondneuzend zag ik letterlijk van alles voorbij komen, ik hoefde niet bang te zijn uit de toon te vallen maar na een paar maanden wilde ik dat juist wél.
En dat lukte natuurlijk niet, je bent nooit de enige met iets leuks of moois.
Tenslotte had ik daar vrede mee.
Het wende, werd gewoon iets wat erbij hoorde en is dat nog steeds. Een paar keer stapte ik over naar een nieuwe provider, kwam weer terug, ik wilde Bertjens niet missen.
Terugkijkend op een paar vroegere logjes bespeur ik veranderingen, minder van alles, spontaniteit is er haast niet meer bij. Dat krijg je als oude vrouw, ik moet oppassen niet te verzuren, af en toe delete ik stukjes waar ik zelf humeurig van word.
Ik neem aan dat ook andere bloggers niet meer dezelfde zijn als 15-20 jaar geleden.
Dus we begrijpen elkaar.
Hoop ik
==

 

44 gedachten over “Bloggen, toen.

 1. Het bloggen, houd je wel creatief.
  Ik vind je logjes wel leuk om te volgen, zit best nog humor in.
  Ik ga ook al naar de 20 jaar webloggen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is zeker zo, maar net als Hans vind ik jouw logjes altijd onderhoudend en gevarieerd. Ik kijk iedere dag uit naar je logje – waarmee ik je hier niet onder druk wil zetten, want het moet leuk blijven. Zelf blog ik met vlagen van inspiratie en animo en merk ik ook een evolutie. Je wordt ook een stuk zelfkritischer. Dat wail nog niet zeggen dat je aan het verzuren bent, enkel dat je steeds beter wil worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Natuurlijk verandert het, we veranderen zelf ook. Ik denk dat ik zo’n 14 jaar geleden begonnen ben, zodra ik mijn eerste laptop had opende Edwin een weblog voor mij….. ik wist nog niet eens hoe een computer aan moest en hij moest mij alles leren….. hij wist dat ik graag schreef en dacht dat ik het zo sneller zou leren omdat ik hierdoor een reden had om de laptop vaak te gebruiken. Ik merk dat als er iets gebeurt ik vaak al aan het bedenken ben hoe ik dat zal verwoorden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bloggen is een uitlaatklep. Kan ik soms mijn irritatie, boos zijn of verwondering in kwijt. En vaak schrijf ik iets waar ik me over opwind om dan na een tijdje het concept in de prullenbak te kiepen. In de loop van de jaren (ik blog al meer dan 12 jaar) heb ik een leuke groep virtuele vrienden en kennissen. Elke morgen ga ik bij een aantal buurten, met veel plezier.

  Geliked door 2 people

 5. Na 15 jaar bloggen heb ik geloof ik ondertussen een eigen stijl ontwikkeld. Ik vond het vanaf het begin leuk om met foto’s mijn verhalen te ondersteunen. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze hobby in de fotografie, maar mijn blog blijft nog altijd mijn geheugen, want ook 15 jaar geleden had ik al last van vergeetachtigheid. Daarbij ben ik de blogwereld enorm gaan waarderen, waardoor ik ook bijna dagelijks bij jou op ‘bezoek’ kom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt een vaste ‘blogwijze’, dat merkte ik, je mag het zeker een echte hobby noemen. Het serieuzere werk voor de liefhebbers. Ideaal, je ziet je werk groeien.
   Een logboek voor je eigen geheugen.

   Like

 6. Blog je al zo lang. Hier is soms wel dat ik niet zo goed weet waar ik soms moet over schrijven. Maar ik volg mijn gevoel en tis te slote een eigen plekje geworden in het leven.

  Geliked door 1 persoon

 7. omdat ik weinig tijd heb om bij andere bloggers op bezoek te gaan, heb ik ook weinig bezoekers op mijn blog en als toch bijna niemand het leest, waarom zou je dan bloggen? Dus geheel mijn eigen schuld.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het hoeft ook niet, als je het als een verplichting voelt is de aardigheid er zo af.
   Je hebt een heel andere hobby, een die resultaat oplevert. Niet om te lezen, wel om te bewonderen!

   Like

 8. Mijn blog is in 10 jaar tijd erg veranderd. Ik begon met grappen en leuke foto’s maar beetje bij beetje werd het een persoonlijke blog met stukjes die ik zelf beleefd heb. Ik ben inderdaad niet meer de man van 10 jaar terug maar dat is bij iedereen zo. Soms sta ik zelf verbaasd van mijn oude teksten. Was ik dat wel ?

  Geliked door 2 people

 9. Ik weet het niet, zoals jij schrijft ‘provider’ veronderstel ik dat dat een ander blogfirma is, moet provider even googelen. Maar, toen ik begon met bloggen bij WordPress in 2015, stonden ze nog in de kinderschoenen. Ze zijn nog steeds met software aan het sleutelen. Waarbij komt, dat ik alle mogelijkheden niet eens kan benutten, want daartoe ben ik te stom … Ga ook niet steeds lopen zeiken: Ik kan zelf foto’s downloaden, hoef ik hem niet meer lastig te vallen … Ja, een grote verbetering …
  Bij mij komt bloggen op als poepen en dan moet die hap er effe uit, hè … Er komt zelfs te veel naar boven drijven, waar ik helemaal géén tijd voor heb, want de pot moet ik ook schoon maken. Ben blij dat het regent: hoef ik niet zo hysterisch met de witte-, & bonte was bezig te zijn. Het is al zo erg met me, dat me man nieuwe en schone sokken heeft gekocht … Hij kan niet wassen en als ik er niet was, dan pleurde hij gewoon zijn gore troep in de vuilnisbak en kocht alles nieuw en schoon … Ja, Kutwijf ken niks! Ja, hoor … Ze staan allemaal al trappelend in de startblokken, om hem in te pikken: in augustus wordt hij zeventig en al die wijven, zo vals & vooral roomboter geil. Amsterdam, 8 juli 2020, 12.25 uur … , Hollandse tijd … * http://www.friedabblog.wordpress.com *
  – Waar die wijven echt gelukkig van worden is: als ik als heroïne hoer in de goot lig, ’t kan niet rot genoeg. Nog heel effies, dan ben/lig ik bij Tijger-Mieppie op het asveldje … Happy?!?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoho, je komt niet zo gauw bij Tijger-Miepie te liggen, je bent taaier dan je denkt. Dan ïk denk.
   Word Press zit voor mij ook vol geheimen maar ik heb het opgegeven ze te onderzoeken. Ik wil ze niet eens weten, kan er niks mee doen. Ik las dat ze ook een eigen fotovoorraad aanbieden maar het is te moeilijk om dat uit te zoeken dus laat ik het maar zo.
   Waarom maak je je zo druk om die was? En willen ze je man echt inpikken?
   Dan zou ik maar goed op hem passen… 😮😏

   Like

   1. Ik kan me kleine tijger … , stil in huis … Wel makkelijker, want je hoeft geen rommel meer op te ruimen en je bureaustoel niet steeds goed te zetten, zodat ze niet zo ver hoeft te springen; dan springt ze van tafel op de stoel en dan op de grond, want ze was ook géén 18 meer …
    Mensen raden me aan, om effies te wachten met een nieuwe kat: alles moet eerst goed schoon, want ze ruiken Mieppie, die had op het laatst echt huis gehouden, ze had géén kattenluikje, als ze in hoge nood was … Alles is “goed” gegaan, als ik haar hoorde kotsen hier tussen de spullen of op het toetsenbord, dan greep ik haar in haar te ruime nekvel en zette haar op de grond.
    Raoul, mijn diëtist in het Gezondheidscentrum zei, dat haar nieren op waren. Moet je je kat iedere week laten dialyzen … Éenentwintig jaar is genoeg … , ze mocht van mij vijfentwintig worden, Snap er niks van … Ik neem een bakkie troost, bedankt voor je aandacht. Amsterdam, 8 juli 2020, 15.15 uur … * http://www.friedabblog.wordpress.com *

    Geliked door 1 persoon

 10. Wat vooral veranderde voor mij, is dat ik ooit startte onder mijn eigen naam, met eigen domein etc. en dat is nu wat minder open, ook al weet ik wel als men goed zoekt dat ze het nog weten, laat staan de 20 jaar dat ik al blog, dat velen met mij dat doen inmiddels en echt wel weten wie ik ben, hahahaha wat nou privacy…

  Verder is het van verhalen meer foto’s geworden met nog altijd net als toen een dagboek… binnen wat kan… gezien ik absoluut rekening houdt met mijn familie leden bijv. Verder nog net als toen, eigenlijk…

  X

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik lees hier meer dan regelmatig en dan zal het wel voldoende interessant zijn. 😉

  Zelf heb ik weinig progressie gemaakt. Voordat ik aan bloggen begon schreef ik al op een website waar mensen alleen met een mailtje op konden reageren. (Wat toen nog gebeurde ook.) Dat ding van webminlog deed ik er een beetje bij. Wist ook niet dat ik daar mee door zou blijven gaan. Toen de website stopte, door een provider die het opgaf, bedacht ik de spullen van die website over te zetten naar het blog. Ging vooral om fietsvakantieverslagen. Van meet af aan wilde ik niet dagelijks bloggen en het moest ook niet teveel over hetzelfde gaan en liefst over zaken die andere bloggers niet oppakken. Eigenlijk denk ik er nog steeds zo over, dus weinig vooruitgang.

  Like

  1. Verandering is niet per se vooruitgang.
   Je kunt jezelf ook stabiel noemen, afgezien van de fietsverslagen is er veel hetzelfde gebleven in die zin dat je opvallende dingen plaatst die een ander niet zo gauw ziet.
   Veel rondlopen in een plaats, blijf het doen, het levert opmerkelijke dingen op.

   Like

 12. Heel herkenbaar! Ik plaatste in het begin (2005) iedere dag wat. Soms zelfs gewoon een mop. En bewegende plaatjes erbij. Inmiddels schrijf ik langere stukken. En nog maar één keer in de week. Het moet wel een hobby blijven!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik plaats nog steeds bijna dagelijks iets. Meer en meer korte stukjes, nog maar weinig verhalen. Ook hier wil ik het als hobby houden, geen verplichtingen.

   Like

 13. toen mijn vroegere provider er mee stopte kwam ik uiteindelijk bij WP terecht ..
  en dat op zichzelf bracht veel veranderingen teweeg…
  het is moeilijk iets over mijn eigen publicaties te zeggen..
  maar bij WP kan je een blog toch moeilijker in de kijker brengen
  en ook de zoekmachines lijken mijn blog niet meer te vinden..
  met als gevolg ..weinig belangstelling
  en daarom heb ik mijn onderwerpen wat aangepast..
  en publiceer ik minder..

  we zien wel wat het verder al of niet wordt

  groeten

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij Punt leek de hele wereld mee te kijken, als je dat bedoelt. Er zijn bij WP meer mogelijkheden voor zoekmachines, dat is lastig uit te zoeken in het Engels.
   Dit is een gratis weblog, een betaalde zal waarschijnlijk meer te bieden hebben?

   Like

  1. Deze ene houd ik als grap, je ziet ze nooit meer en dat is maar goed ook, heel irritant bij het lezen.
   Jij hebt genoeg aan je foto’s, mooier dan plaatjes.

   Like

 14. Toen ik echt op gang ging, al bijna 16 jaar geleden of zo, deed ik wat me in viel. Wat ik leuk vond. Nu kijk ik meer naar leesbaarheid en inhoud. Omdat ik koppel naar Twitter en Facebook. Wat een groter leespubliek verzorgt. Daardoor ook iets minder open over bepaalde onderwerpen. Vroeger op meerdere fronten tegelijk actief. Van hobby tot pittige verhalen, die dan weer elders op een blog verschenen. Een autoblog waaraan ik nog geld verdiende ook. Het is allemaal voorbij en flink minder geworden. Nu in alle rust en overzicht drie in de week. Afwisselend, leesbaar, met een trouwe schare lezers. Precies zoals het mu nu past…toch een andere levensfase….:) Maar bij jou kom ik vooral ook lezen omdat je relativeert en humor verwerkt…is niet iedereen gegeven hoor…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Leo.
   Op zeker moment word je niet alleen voorzichtiger, er is ook het besef van dat alles al is geweest aan blogwerk. Is het niet bij jezelf dan wel bij andere bloggers.
   .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.