tiny house

Tiny house ?

Ik zou best in een tiny  house willen wonen maar het ligt eraan waar het staat, ik zou niet graag achteraf willen zitten in een pandje dat ze zowat op een bakfiets mee kunnen jatten.
Liever ook niet in een speciaal tiny wijkje .
Waarover spraken zij, hun ienieminie huis’.  Bewaar me.
In de achtertuin zou het kunnen als de schuur gesloopt werd of de uitbouw aan de kamer of, nog beter, schuur+garage werden neergehaald. Dan was er plek voor een groot housje maar dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Bovendien is het ontzettend veel werk, waar moet je naar toe met de bergen touw, latjes, werkbank, speciekuip vol verfblikken, behangplaksels, kistjes en kastjes, gereedschap, enzovoorts.
Als dat opgelost werd zou ik niets hoeven bouwen, ik ging zolang in een noodhok wonen om te oefenen en kon kalmpjes nadenken over de volgende stap.
Die vind ik misschien op  deze site
Maar ook is er alle kans dat de moed me in de schoenen zakt en ik – jammerend om een fornuis-  naar de achterdeur sta te loeren.
Ik denk en denk, het valt niet mee een besluit te nemen. Of niet te nemen..
Intussen doe  ik het met een gewoon huis.
==

38 gedachten over “Tiny house ?

 1. Soms heb ik dat ook. Soms wil ik wel met de lotto winnen en in een kzst van een huis gaan wonen. Soms wil ik een penthouse. Soms een park als tuin. Soms wil ik een slim huis. Soms een oud hoevetje.

  Het voordeel van al die somsen is dat je die kan afwisselen. Eens er ene realiteit wordt zit je er ook aan vast.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het heeft iets zo’n Tiny house. Het kampeergevoel. Het spreekt me ook aan, maar het zal het niet worden. Wat als je bijvoorbeeld een puzzel van 1000 stukken wil leggen? Wat als je even in afzondering van je huisgenoten wil bekomen? Wat met al die mappen administratie die je vijf jaar moet bewaren? Het gebrek aan bergruimte lijkt me moeilijk. Ik heb er enorm veel vragen bij…

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar noem je iets op.
   Ik denk voornamelijk aan één persoon, en verwacht dat veel dingen te comprimeren zijn. Ook hypotheekpapieren en dergelijke.
   Een andere aanpak van leven moet mogelijk zijn, al lerende.

   Geliked door 1 persoon

 3. Een paar jaar geleden was ik met huizenruil in Parijs, waar de woningen allemaal superkrap zijn. Maar hier woonden drie personen, waarvan één met ladingen speelgoed. Overal spullen. De voordeur kon niet helemaal open want daar stond de piano achter. Als je je armen uitstrekte, raakte je altijd wel iets. En dan hadden ze óók nog allemaal herfststukjes met dennenappels en kaarsen enzo. Langer dan drie dagen en ik was ik gaan gillen.

  Om het leefbaar te houden, beperk je jezelf dus tot het hoognodige. Maar ik denk dat het grootste offer voor mij het licht zou zijn. Een tiny house heeft altijd kleine raampjes omdat er anders teveel leef- of bergruimte verloren gaat. Mijn droom is een loft met hoge plafonds, een glazen pui en zo min mogelijk muurtjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar zoals jpuw droomloft wil ik het huisje juist hebben. Iets waar man en ik vroeger van droomden: één vertrek van voor- tot achterdeur, 1 of 2 steunpilaren misschien. En geen ‘leuke’ hebbedingetjes om op te vullen….
   Het is er nooit van gekomen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Nee, geen tiny house, wel? Een bungalow, alles gelijkvloers.. met genoeg opbergruimte en klusruimte of hobbyruimte, eentje voor hem, ik denk een loods… dat dit zou voldoen voor hem… met inwendig kantoor of hobbyruimte wat goed droog blijft… en warm kan worden.

  Voor mij, een ruimte met veel licht en kasten waar ik mijn hobby spullen makkelijk in kwijt kan, zo kan pakken en weer terug zetten en grote tafel(s) en luie stoelen waarin ik kan gaan haken met mooi uitzicht… nou… is daar ook een site voor? 😛

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Natuurlijk zou je het niet tegen je zin doen.
   Maar mij lijkt het wel. Als alles maar in orde is, nutsvoorzieningen en zo, ik ga niet zelf vuurtjes stoken. ☻

   Like

 5. Ik heb een redelijk klein huis (60m2 BVO). Maar wel op een prima plek tussen een prachtig park en een binnenstad waar van alles te koop en te doen is. Hier in Alkmaar staan 5 kleine huisje (haat onnodig English). Die locatie vind ik een stuk minder ook al is de stank van de waterzuivering daar al jaren verminderd. M’n benedenwoning heeft dus alles gelijkvloers en dat is een uitkomst. Zelf vind ik het nog altijd te groot. Kan moeiteloos met de helft (30m2) toe. Dromen over iets anders doe ik niet. Komt ook omdat ik een huis niet anders zie dan een hotelkamer, waar het personeel ontbreekt. Heb ook maanden in hotelkamders verbleven en dat vond ik ook prima.

  Like

  1. Met hotelkamers heb ik niet veel ervaring, ze waren goed genoeg maar misten allemaal een tafel, op een piepklein bureautje na. Verder prima.
   Mijn woonkamer (35 m²) heb ik in gedachten als volledige woning ingedeeld, kan best, zelfs met een flinke tafel. Maar ik kan niet de rest van het huis eraf slopen. ☻
   In de laatste jaren hecht ik al minder aan spullen, zelfs de tuin zou ik kunnen missen maar ja, e.e.a. moet natuurlijk financieel draaglijk zijn en op een redelijke plek staan.
   Vermoedelijk zal het er niet van komen.

   Like

   1. Van m’n 60m2 is 40m2 woonkamer met daarin een keukenhoek en een slaapnis. Ik heb ook nog ergens een tafel staan, maar die gebruik ik alleen voor opslag. Doe dus al jaren zonder.

    Like

 6. Het idee spreekt mij ergens ook wel aan, maar ik zou het denk ik toch te klein vinden. Ook omdat ik heel veel thuis ben en niet op vakantie wil.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is voor mij een idee van de laatste jaren, sinds echtgenoots overlijden zie ik er steeds meer in. Om spullen geef ik niet veel, de kinderen bewaren hun eigen school- en jeugdherinneringen, die van mijn man heb ik in mijn hoofd en fotoalbums. Dus…

   Like

 7. wij hebben een veldje met tiny houses in de buurt. Totdat er gebouwd gaat worden mogen de mensen er wonen. Ik zou best eens in zo’n tiny house willen kijken hoe ze dat nou doen met toilet enzo.

  Geliked door 2 people

  1. Kan allemaal opgelost worden. In eigen omgeving zijn er ook veel van dergelijke plannen maar het is niet mijn bedoeling in een tiny-groep te gaan wonen, ook niet in eco-groepen.

   Like

 8. Ik zou een hele wijk van die dingen nodig hebben. Want om nu meteen de opgebouwde bieb en zo meer de deur uit te mikken…? Nee! Daarbij, veelal moet je dan ook meteen zelfvoorzienend zijn in je woongedrag, en dat is voor een niet klusser als ik een crime..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.