onweer·stokrozen

Stokrozen – onweer


Dit zijn een paar van de stokreuzen, ik kon de camera niet laten liggen.
In de ochtendzon tegen achten, als het nog fris en fleurig is, is het een vriendelijke aanblik.
Ze worden elk jaar ’n beetje groter, alleen de kleuren filteren zich uit. Rood en donkerrood zijn verdwenen,  behalve 1 witte is de rest allemaal roze. Is dat bij rozen ook niet zo? Ik las zoiets, ergens.
Verder geen nieuws behalve dat de barometer terugloopt, het nadert VERANDERLIJK. Nu hoop ik dat we niet in onweer terechtkomen, als ik érgens bang voor ben…
Bang voor de koepel, de schutting, het platdak en dan die bliksem en het geratel.
Schietgebedjes helpen nooit, voor  een ongelovige komt de jezusmariajozefhelp  niet in het geweer.
Ik zal zien of het KNMI iets kan doen om eventueel onheil af te wenden  maar ik zie het pessimistisch in.
Trouwens, bloemen houden er ook niet van.
==

52 gedachten over “Stokrozen – onweer

   1. Het kan juist zijn. Vorig jaar las ik een verklaring die ik kon geloven. Het zou wél regenen op grote hoogte, maar verdampen vóór het beneden is. Ik kan er me iets bij voorstellen. Het ziet er hier in elk geval grijs en (droog) regenachtig uit. Ik zou het liever zien regenen, ik heb de planten daarom niet gegoten.

    Geliked door 1 persoon

 1. Gelukkig ben ik niet bang voor onweer, hoewel ik een periode wat minder ontspannen was nadat er een inslag bij buren was (meer dan 20 jaar geleden). Wij zitten hier nogal open, geen hogere gebouwen heel dichtbij.
  Door die inslag waren er veel elektrische apparaten stuk…bij mij en veel andere buren. Daarom trek ik er wel wat stekkers uit als het dichtbij komt…..niet alles, maar dingen die uit mogen gaan eruit. Daarna is het hier nooit meer raak geweest….. het is nou eenmaal vaker mis dan raak gelukkig.
  Ik kijk graag naar onweer, mooi natuurgeweld!…..in de zomer schijnt het onweer vaak hoger te zitten, waardoor het niet vaak de grond raakt….. en horizontale ontladingen ook niet…… daar zag ik er een weken geleden een mooie van! Jij hebt de molen volgens mij dichtbij…. die zal eerder geraakt worden, maar ook die kans is niet zo groot. Het ergst zijn natuurlijk de knetterende slagen die vrijwel gelijk met de bliksem komen…. daar schrik je je een slag in het rond van, ik ook, hoewel ik het allemaal wel mooi vind. …. en dan is het ook dichtbij….maar dichtbij en heel hoog en/of horizontaal kan geen kwaad.
  Ik ken de gevaren van onweer en zal dus niet in open veld gaan wandelen….. als het dichtbij is ga ik helemaal niet naar buiten, tenzij het in de auto is.
  Ik ben niet bang, maar blijf wel logisch nadenken…. dat is met andere dingen ook zo…..het wordt vaak gek en gevaarlijk gevonden dat ik ’s avonds laat wandel…… ik vind dat vooral in de zomer heerlijk, lekker koel! Maar ik wandel niet door het park in het donker…… als het de enige route naar huis zou zijn zou ik het wel durven, maar het lijkt mij logisch daar de kans op problemen daar groter is….. en problemen moet je niet opzoeken.
  Hm…. ik zie dat ik weer veel te veel geschreven heb….. moeilijk om het kort te houden hahaha

  Geliked door 1 persoon

  1. Die knetterslagen betekenen dat ze dichtbij zijn, anders heeft het geluid niets te betekenen.De molen zal wel een bliksemafleider hebben, verder zijn er geen hoge gebouw behalve ikzelf.
   Wandelen in het donker kan wel in een bevolkt gebied. En dan maar hopen dat niemand je naloopt met moordplannen…. ☻☻

   Like

   1. Vooral als het gelijk met de bliksem is zit je er middenin. Di
    Het lijkt mij wel dat de molen een bliksemafleider heeft, maar dan slaat hij daar dus in (en wordt het afgevoerd tot onder de grond), dus ik denk dat de kans dat het bij jou inslaat niet groot is.
    Ja, ik vind ook dat het wandelen best kan…..en iemand met moordplannen….ja, alles kan en dan heb ik pech. Één keer wel een raar voorval meegemaakt, maar toen was ik samen met Edwin en dat is een lang verhaal 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. En is bij jullie het noodweer losgebarsten? In Asten ging het flink tekeer, dat is niet zo erg ver bij jullie vandaan toch? (daar woont een klasgenoot van mij)

     Like

    2. Blog erover!
     Hier blijft het onweer hangen, de regen was een bui, meer niet maar er kan nog van alles gebeuren. (In mijn verbeelding).
     Sukkelend onweer zou ik graag doorsturen, als dat kon.

     Like

 2. Stokrozen hebben altijd mooie bloemen en zo vriendelijk zonder doornen.
  Onweer, laat maar komen, hier spettert een beetje, stelt eigenlijk niks voor.
  Maar dieren houden ook niet zo van het geknal er geflitst. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Of bloemen van onweer houden, weet ik niet. Maar ze houden zeker van het meestal bijbehorende water. Onze tuin smacht daar in elk geval weer naar, maar we hebben nog geen druppel regen gehad. Om over onweer nog maar te zwijgen.
  Mijn moeder heeft vroeger geprobeerd om de angsten van haar en haar moeder op ons te projecteren. Dat is bij mij niet gelukt. Ik ben er niet meteen bang voor, maar ik heb er wel respect voor, net als voor alle natuurkrachten. Ik had gisteren de camera klaar liggen in de hoop de bliksem weer in beeld te kunnen vangen. Maar helaas …
  Het is intussen wel lekker afgekoeld naar 23 graden. Nooit gedacht dat ik dat nog eens ‘lekker koel’ zou vinden. 😉
  Fijn weekend verder, Bertie. Ik hoop voor jou dat alle onweersbuien ver om je heen trekken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Van de oude stempel. Mijn moeder haalde ons uit bed, we moesten bij elkaar ziten en ze ging met de wijwatertak rond. Dat werd toen vaker gedaan, niet verstandig maar ja. Voor ons was het spannend.😁

   Geliked door 1 persoon

     1. Hadden jullie ook nog een zwart kleedje over de kachel en de spiegel hangen bij onweer? Dat was in mijn moeder haar jonge jaren thuis wel het geval. Doodsbang, want alles wat maar even glom of blonk, kon de bliksem aantrekken, zo was de gedachte.

      Geliked door 1 persoon

 4. Als je zoals ik, wel eens hebt gevlogen in (door) onweersbuien, ben je niet zo snel bang voor wat slecht weer op de grond en in huis. Iets wat ik mee kreeg van thuis. Mijn (lease)pa reed altijd gewoon door als we ergens heen gingen en het ging onweren en regenen. Stopte nooit. Het is een normaal fenomeen. Warmte, vocht, verandering…hup….! In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het even flink tekeer, maar acht, het duurde een uurtje. IK vond het vooral zielig voor de katten…

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik had ze dit jaar willen zaaien, de stokrozen, langs de schuur voor, maar ja… toen gingen ze de riolering vervangen wat gestart is in feb. en nu nog bezig zijn, voor 18 juli moet het klaar zijn, maar nu is het helaas te laat om ze nog te zaaien… (de stoep en alles moest er dus uit…. en vele fietsers negeren dat je af moet stappen en zo0.

  Onweer, ooit was ik er bang voor, maar oostenrijk, een vakantie daar heeft mij genezen, nu vind ik het prachtig! Heerlijk… het liefst zou ik dan op een grasveld buiten dansen als het onweert en regent, maar nee, dat doe ik dan ook weer niet 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Zodra het kan zou ik ze zaaien. Ze zijn, behalve mooi en makkelijk, ook prima opvullers langs muren, schuttingen e.d.
   De rest inzaaien met zacht gras, geschikt als dansvloer bij onweer.😏😀

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.