Nieuws bijhouden


Er zijn zondagen dat je niemand spreekt op een berichtje na. Dat komt goed uit, ik  lees de kranten. Een lange zit maar ik houd ervan.
In het weekend heb  ik een paar papieren uitgaven. Verschillende, leuk om te vergelijken.
Niet alles lees ik. Sommige columnisten zijn niet aan me besteed, de corona-pandemie sla ik voor driekwart over. De meningen lopen te zeer uiteen en als ongeleerde kan ik ze niet beoordelen.
Door de week klik ik op kadaza en zoek De Gelderlander voor het streeknieuws,  bekijk het lokaaltje voor overlijdensadvertenties.  De doden ken ik  zelden maar iemand legt het later  uit: ‘Dat was dat mannetje met die scheve loop, die vrouw met dat knotje…’
Het journaal houd ik bij  voor de gezichten want ik kan de mensen haast niet uit elkaar houden. Op een paar na, de oranjekleurige uit de VS herken je meteen. Frans de boskabouter ook. En Marion Koopmans natuurlijk aan de serieuze wenkbrauwen.
In bed ga ik nog even door met Googlenieuws op tablet of phone tot ik wakker word van een pijnlijk rug of arm, nieuws is niet geschikt om op te liggen.
Zo kom ik een stille zondag tevreden door.

Nu moet ik de puzzels nog invullen en straks de British Bake 0ff zien, de lange zit begint op een marathon te lijken. Als ik maar niet aan de stoel vastgroei.
Stel je voor, zou ik zelf ook in de krant komen.
‘Je weet wel, de vrouw die altijd kranten las’.
==

 

33 gedachtes over “Nieuws bijhouden

 1. logbankje zegt:

  Je wilt het nieuws toch een beetje bijhouden.
  De lokale krant en online kranten helpen je er daar graag mee.
  Je hebt al een bijnaam voor als je in de krant komt te staan. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Zondag is voor mij de dag van de hobbies. Even wat schuiven, afstoffen in de vitrines. Wandelen uiteraard. Nieuws volg ik elektronisch, de kranten al jaren de deur uit. Altijd nieuws van gisteren en ik wil weten wat er nu speelt. Zeker in deze heftige tijden waarin mensen elkaar naar het leven staan in dit Maduroland of daarbuiten.

  Geliked door 1 persoon

  • Internetnieuws volg ik ernaast, soms zoveel dat ik een poos afstand houd.
   De tijd dat ieder huishouden een krant las is voorbij en dat merk ik altijd. Maar ja, dat moet iedereen zelf weten.

   Like

 3. Kranten, heb ze nooit gelezen, zal ik ook altijd laten ben ik bang. Ik heb er weinig mee… wel kijk ik, waar ik tijd heb, en zin heb, elke dag even het 6 uurtje op rtl4, maar in het weekend is dat weer niet. Dus ja, juist rust van het nieuws?

  Gisteren in dit geval, lol… was vaderdag, en Liefste heeft 2 kinderen, dus de 1 kwam op visite, de andere gingen wij weer heen, bbq, zwembad… dus hebben we helemaal niets gezien verder.

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.