51 gedachten over “Het Wachtwoordimperium

 1. Hm. Dat ergert me eigenlijk niet. Maar ze mogen me daarom daarna niet lastig vallen of bestoken met nieuwsbrieven. Daar pas ik voor.

  EN! Ze moeten een goede reputatie hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat laatste telt ook mee.Tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden met onbekende zaken. (afkloppen!)
   De nieuwsbrieven vink ik nooit aan, toch stuurt een modezaak al jaren een maandelijks blad. Bellen, mailen, het helpt niet.

   Like

   1. Wij kunnen daarmee ergens terecht, wanted het mag niet. Ombudsman/vrouw? Ik weet het niet omdat ik het nog nooit nodig had.

    Grappig eigenlijk dat ik alleen Testaankoop er eens moeten mee afdreigen heb. Die vonden allerlei rare uitleg waarom de mails bleven komen.

    Geliked door 1 persoon

   1. Zijn telefoonnummers openbaar? Maar 06-nummers toch niet, hoop ik? Ik ben het met je/jullie eens, het is bijna niet bij te houden. En ik weet dat sommigen dan zeggen “Neem een password-manager”, ja ja, en als die techniek gaten blijkt te hebben? Als het éven kan, neem ik geen account en vul ik geen tel-nummer in. Voor je het weet heb je telefoontjes, of ligt een Wachtwoord-database op straat, met alle gevolgen van dien ;-}

    Geliked door 1 persoon

    1. Telefoonboeken, ook op Internet. Zoeken op naam of adres, zelfs op plaatsnaam. Je kan het zelf aangeven wanneer je nergens te boek wilt staan.
     Mijn wachtoorden zijn absoluut veilig want niet op Internet. In een boek, versleuteld, voor het geval ik ziek of dement word of overlijd. Kunnen de kinderen alles afhandelen.
     Overdreven misschien maar ik voel me er goed bij. 😉

     Geliked door 1 persoon

 2. Ja, met een account ben je net een vogeltje in een kooi, ze hebben je gevangen.
  Gelukkig kun je de nieuwsbrieven en aanbiedingsmailtjes uitschakelen.
  Maar er zijn bedrijven die soms wel 3 keer achter elkaar een mail sturen.
  Ik sla mijn wachtwoorden op een beveiligde stick op, niet op papier dan zoek je je suf. Hans

  Geliked door 2 people

 3. Nee hoor account maken is voor de veiligheid. Moet maar doen. Je moet dan ook verschillende doen. Nooit dezelfde. Telefoon geeft dan geen prijs. Want dat vinden wij heel erg vervelend iets. Dan maar korte nummer intikken. Soms ben je verplicht om te doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik koop vrijwel niets via het internet. Heb alles om de hoek en hou die winkels liever open voor de leefbaarheid in de stad. Bij wordpress heb ik het verplicht invullen van een mailadres uitgeschakeld. Ik hoef die niet te weten en ik weet ook niet of wordpress daar goed mee omgaat. Bij anderen vul ik een nep mailadres in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Makkelijk praten Xi, hadden wij meer voorzieningen zou ik alles in eigen plaats en omgeving kopen. Voor etenswaren en een paar andere dingen doe ik dat ook maar je hebt wel eens iets anders nodig.

   Like

 5. Het is onnodig! Geen probleem voor mij, maar toch…..ik vind het prettig als het niet hoeft!
  Bij winkels waar ik regelmatig bestel vind ik het heel normaal, maar waar ik eenmalig bestel onzin.
  Bij één webwinkel moest ik mijn 06 invullen en mijn 06 is maar voor enkele mensen….ik heb een vast nummer en dat is voor de rest van de wereld…….als ik dan niet thuis ben bellen zij nog maar eens. Als mijn 06 gaat weet ik dat daar meestal een goede reden voor is en ik niet in de trein zit te bellen met een bedrijf dat wil dat ik daar iets koop. Ik vulde niets in….dat werd geweigerd, ik vulde mijn vaste nummer in en dat werd ook geweigerd…… ik heb de bestelling geannuleerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens op het net plaatsen…

  gegevens worden doorverkocht/of doorgegeven en kunnen op diverse wijzen misbruikt worden..

  spam, phishing, identiteitsdiefstal, hacking enz…

  het gaat hun uiteindelijk om geld toch !

  Geliked door 1 persoon

 7. Als het even kan doe ik evt. eenmalige aankopen ook zonder dat ik er een account voor aan moet maken.
  Voor de meeste accounts waar wel een wachtwoord voor nodig is, ben ik intussen zo ver dat ik op de meeste plaatsen kan inloggen via mijn vingerafdruk. Dat maakt het iig al een stuk makkelijker.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb wel eens dat ik iets wil downloaden, een app of zo, of dat je idd ergens een account voor aan moet maken dat ik halverwege al afhaak als ik zie wat ze allemaal van me willen weten.
  Laat dan maar.
  En, wat me opvalt, dat ze echt lang niet overal je vaste telefoonnummer accepteren, dat moet mobiel zijn.
  En laat ik daar nu heel zuinig op zijn, ook dan haak ik af!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik ga nog altijd het liefst naar een winkel toe, zeker qua kleding, omdat ik wil passen, slechts 1 heeft geen winkel, maar wel top kleding… althans, vaak dan, en daar heb ik een account, en ergo…. ik lees onder die link, dat een account verwijderen niet zou kunnen, maar bij mij is het ooit eens andersom gegaan, ik inloggen en ik kwam er niet in… was mijn account om de 1 of andere wijze versleuteld door hen… het inloggen was te makkelijk zoiets en dat is veranderd.

  Nou goed, ik kijk wel online vaak, zoek iets, wil meer info alvast hebben, om dan op de fiets te stappen, soms op de bus of trein, om dan in de winkel het product aan te schaffen. Vaak, heel vaak! of andersom, ik zie iets in de winkel, maar kijk eerst op internet wat ik erover kan vinden.

  Zo gebruik ik de shopt… browsen, het nieuwe etalage shoppen.

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Er gaat niets boven zelf winkelen als de mogelijkheid er is.
   Maar een hele of halve dag rondsjouwen in een verdergelegen plaats (‘ik ben er nou toch..’) vind ik niets meer aan. Webwinkels zijn dan een uitkomst.
   Voorheen deed ik het graag, samen met iemand en dan ergens een luuks bakkie koffie drinken, spullen bekijken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.