terrassen

Er zit weer leven in het dorp

Met blije verbazing bekeek  ik de heringerichte terrassen.
Er staan paaltjes met een koord waaraan de boodschap: voetgangers oversteken. De  trottoirs zijn bezet met  tafel en stoelen, passend gerangschikt op corona-afstand.
Natuurlijk heb ik begrip voor de horecaondernemers en ik bewonder hun lef:  de  stoep nemen ze gewoon mee.
Het is ook niet erg,  omlopen voor een paar terrassen in het centrum is niet te veel.
Alleen, ik verwachtte er niets meer van. Ik raakte gewend aan de levenloosheid, zielloosheid, doodsheid – you name it- van het dorp.
De weekmarkt uitgedund tot anderhalve man en een paardenkop. Gesloten cafés  en eethuizen, hoogstens een afhaalloket, bank op slot, bibliotheek ook, geen films, niets te doen in het park,  geen clubfeesten, alle dingen die een plaatsje leefbaar maken,
En nu zijn ze er weer.  Niet allemaal  maar dat hoeft ook niet.
Alsof de zon en warmte besteld waren zaten er direct weer fietsers, straks komen de campinggasten, een enkele toerist.
De boodschappen doe ik met nieuw plezier al mag de afstand in de supermarkten van mij blijven.
==

40 gedachten over “Er zit weer leven in het dorp

 1. Het wordt er weer een stuk gezelliger op…….in veel plaatsen mogen de terrassen groter zijn als daar ruimte voor is. De ruimte is prima……van mij hoeven de tafels niet zo dicht bij elkaar, al snap ik dat het natuurlijk winstgevender is als er meer kunnen staan. Als iedereen zich nu aan de regels blijft houden kunnen de terrasjes misschien open blijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tsjah… de supermarkten, 1 grote wir war, je wordt nog wel aangesproken als iemand geen karretje of mandje mee heeft… maar ja… de rest, ik zie er allang niets meer van dat het corona zou zijn of iets. het is al weken weer drukker in de winkels maar ook in het centrum. Terrassen ook meteen weer vol, en ja, hier is zelfs een afzetting officieel van de straat, geen auto’s alleen fietsers en wandelaars, ze pikken niets, het mag van de gemeente…

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb het over Landen. Daar is een winkelstraat met nogal wat leegstand, waar ze iets willen aan doen. Horeca is er wel, maar eerder beperkt. Heel af en toe stapten we daar eens binnen.

    Hier in het dorp (deelgemeente) is nog minder te doen. Er is hier helemaal niets.

    Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk he, weer wat leven in de brouwerij. Ik knap er helemaal van op!

  Qua supermarkt houd ik ook van veel ruimte, maar als het er gewoon niet is en je moet toch boodschappen hebben, dan is het wel lastig manoeuvreren. Van opgetrokken wenkbrauwen, diepe zuchten en tonggeklak ervaar ik meer stress dan door drukte.

  Geliked door 1 persoon

  1. In het centrum heb ik graag wat reuring, anders is ons dorp té saai. Weinig moois behalve de omgeving.
   Alleen in de supers houd ik het graag zo als het nu is.

   Like

 4. IK wil gewoon ongedwongen naar musea kunnen of als het me een aardig idee lijkt op een terrasje neerploffen. Het gaart allemaal langzaam en vol protocols. Lastig, want overal anders en mensen achter schermen en plexiglas maakt het leven niet vrolijker. Rust is relatief, want ik besef me meteen dat voor velen het financiele einde in zicht komt…of is..

  Geliked door 1 persoon

 5. Zie mijn verlopig niet aan de terrassen zitten. Tegenwoordig moet je afspraak maken. Ik blijf lekker afstand. Straks gaan we naar tuincentrum toe. Andere plantjes kopen. Esdoorn begon bij ons dood te gaan. Werkt niet. Helaas. Handschoentjes aan doen. Pffff… en gauw mogelijk weer naar huis.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik sinds het begin van de coronatijd hier niet meer echt in het stadscentrum ben geweest. Maar dat was de maanden daarvoor ook nauwelijks anders. Ik heb er niet zoveel te zoeken, ik zit liever in de natuur.
  Dat de horeca waar mogelijk alle ruimte krijgt om terrassen mogelijk te maken binnen de geldende maatregelen heb ik alle begrip.

  Geliked door 1 persoon

   1. Precies. De drukte in de stad wordt als het goed is heel voorzichtig alleen maar groter. In de weilanden wordt het straks alleen maar stiller, dan is er geen grutto meer te bekennen. Dus ja, als je de mogelijkheid hebt, dan pak je hem. 🤣

    Geliked door 1 persoon

 7. Hier kunnen we ook al gezellig op een tarasje zitten. Hier waar ik woon hebben ze de grote markt auto vrij gemaakt, Om zo mee ruimte te hebben voor de cafés hun taras. Ik vind dat wel goed voor die mensen. Zeker na een verlies van inkomen die ze normaal hadden. Ik zelf ben nog niet op een tarasje gaan zitten. Maar wie weet binnen kort wel eens.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.