‘The garden my friend, is blauwing in the wind..’

Niet zo uitbundig als andere jaren, de droogte lijkt droger te zijn.
Ik weet dat het idioot klinkt maar zo voelt het aan, de bloemen ogen ook zo.
Je ziet het, de dorheid, alleen de lobelia is helder.
Het wordt langzamerhand tijd voor een ander soort tuinbeplanting. Dit is niet vol te houden en het vele sproeien is niet sociaal met deze lage waterstanden.
Ik ga op zoek naar bloemen die tegen droogte en zon kunnen, subtropisch of tropisch.
Een zandtuin vol cactussen is misschien een idee, een grote yucca heb ik al. Paar rotsblokken ertussen, een zgn verdwaalde sombrero erop spijkeren, gestreepte matten over de waslijn.  Schilderachtige hete zon aan de schutting, ondersteund door de Zangeres zonder Naam-op-repeat ,  ‘Mèhèxiiiiiicohooooo…’
Vurrukkulluk bij een ijskoud biertje, Klein-Mexico in Oost-Brabant.
En jullie mogen allemaal gratis op bezoek komen.
Ik groei er al helemaal in, tot volgende zomer. Olé!
Dit is echt Zuid-Amerikaanse muziek , aanklikken is NIET verplicht.

36 gedachten over “‘The garden my friend, is blauwing in the wind..’

  1. Ook hier droogte, mijn waterpomp is ook al droog gevallen.

    Wat te doen?

    Ik vraag aan bekenden en onbekenden om mee te doen met de regendans.
    Maar ik krijg alleen maar verdwaasde blikken als antwoord.

    Moeten we dan toch maar met elkaar de Klimaat Crisis serieus gaan nemen?

    Droge groet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier valt het nog mee…… we hebben hier gewoon meer water, maar een paar (nachtelijke) regenbuien zouden niet gek zijn.
    Je nieuwe tuinplannen vind ik leuk, maar het biertje mag je houden en de zangeres zonder naam ook….. verder een goed plan!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik denk dat je de vijver regelmatig bij moet vullen.
    De lobelia is een sterke plant.
    Nou, een Mexicaanse tuin is wel heel vrolijk, paar terracotta potten er in.
    De zonder Naam-op-repeat, zou je dat wel doen. 🙂 Hans

    Geliked door 1 persoon

  4. Alles wat bloemt is verdroogt. Wat de lobelia zinnens is weet ik nog niet. De vlinderstruiken krijgen het brakke water.

    Ik laat gewoon de rode papaver zijn gan gaan, de haagwinde is me een stap te ver en steek meermaal daags mijn neus in de oregano en de basilicum.

    Geliked door 1 persoon

  5. Whahahaha weet je dat ik dit van de week ook al bedacht? Nu we nog zo met de tuin bezig zijn? En wij ook rekening houden met de toekomst van tuinieren en veel weg zijn eventueel, amper tijd hebben misschien… dat ik ook dacht, ik kan beter cactussen neerzetten straks, en vetplanten, hahaha woestijn bouwen.

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. Lachen 🙂
      Er zijn vast veel meer mensen die er zo over denken. Als het maar geen trend wordt, dan is mijn tuintje niet exclusief meer.
      In dat geval moet ik iets anders verzinnen. ☻

      Geliked door 1 persoon

  6. Het is zo droog. In de natuur is zo droog. Maar komt wel regen eraan. Komende week pas. En volgende ergens in de week ook. Natuur heeft water nodig. Blauwe bloemetjes bij doet het heel goed. Bij ons is clematis helemaal doodgegaan. Door de harde wind. Dan gaan ze dood. Eruit gehaald. Tempel weer terug eigen plekje gezet. Blauw klokje groeien overal door. Staat leuk zo.

    Geliked door 1 persoon

  7. Jammer dat je foto’s zo klein zijn. Te lang gedroogd na het ontwikkelen zeker …? Ja, dat kan niet meer tegenwoordig … 😉
    Maar je hebt gelijk. De droogte lijkt met het jaar toch echt zorgelijker te worden. We zien het ook in onze tuin. Het sproeien beperken we altijd al tot een minimum, maar de potten krijgen wel dagelijks hun natje. De hele tuin sproeien doen we maar zelden. Je maakt je planten er eigenlijk alleen maar lui mee. Wat de strijd niet vol kan houd moet maar worden vervangen door aangepast gewas.
    Maar die Mexicaanse tuin van jou zie ik wel zitten. Lekkere hangmat, tafeltje met een verfrissende versnapering ernaast … hmmmm … laat de zon dan maar schijnen.
    Maar nu gaar eerst weer eens wat regen van betekenis! 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. We zien wel hoe het klimaat zich verder ontwikkelt.
      Nu bedacht ik net: in die Amerikaanse woestijnen horen ook ratelslangen. Ik denk erover een nestje te bestellen. Om het echt te maken.☻

      Geliked door 1 persoon

  8. Ik reageer hier maar. Je hebt net staar operatie achter rug gehad. Wat fijn dat goed gegaan is. Wazig heeft nog tijd nodig om te genezen. Is altijd in de begin. Neem maar rust Bertie. Beterschap gewenst.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.