complottheorieën

Chemtrails 2010, toen ook al

‘Goeie vraag’ is een leuke site.
Door elkaar genomen worden er gewone vragen gesteld waarop men serieuze antwoorden  krijgt.
Maar ook dit  vliegtuigen die kwalijke vloeistof sproeien!  komt voor.
Tien jaar geleden en het houdt maar niet op.
Er zijn mensen die hier in geloven, wakker gemaakt door bijeengeharkte bewijzen van  janet-ossebaard, een bekende in de complottenwereld.
Het levert ze geld op. En aandacht, vooral veel aandacht hetgeen nog meer geld genereert.
Had ik dat eerder begrepen had ik beter geluisterd naar gelovige klasgenootjes:
‘De Kerstman bestaat, ik hoorde de belletjes.’
‘Sinterklaas ook, mijn moeder heeft het zelf gezegd.’
Dat was vóór ze op de grote school kwamen en de catechismus leerden maar dat is een ander verhaal.
=

28 gedachten over “Chemtrails 2010, toen ook al

 1. Van kindsbeen af moet men nu leren hoe je juiste informatie van nonsens kan onderscheiden. Zeker nu we ineens meer met afstandsleren hebben te maken. Pittige uitdaging alweer voor het onderwijs en de ouders.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik lees veel complottheorieën die wel erg ver gezocht zijn. Daarbij komen ze met bewijzen die ook niet erg sterk zijn. Vaak snap ik ook het waarom niet….waarom zouden ze dat doen?
  Het lijkt mij dan onwaarschijnlijk dat het waarheid is. Ik ken mensen die elke complottheorie plaatsen, heel irritant….en mensen met logischer verklaringen worden dan niet geloofd.
  Het gevaar bij al die onzin is natuurlijk dat er ook wel eens een kern van waarheid kan zijn….. en die kan ik dan over het hoofd zien.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die waarheden kun je beter opdoen in serieuze artikelen of programma’s.
   Ook op Internet kun je, behalve rarigheid, reacties vinden van mensen die je eerder vertrouwt.

   Like

 3. De gevaarlijken zijn niet zij die hun eigen leugens geloven, de gevaarlijken zijn de anderen die die leugens geloven.

  Over die corona ook.

  Het enige wat ik zeker weet en waar ook iedereen wat schamper over doet, is het feit ik geen last heb van wat dan ook die niesbuien uitlokt als ik op vakantie ben maar dat het er zo goed als onmiddellijk is ééns ik één poot in onze geïndustrialiseerde zone zet..

  Zolang ze dus complottheorieën vertellen moeten ze niets doen aan verontreiniging van ons leefmilieu.

  Zand in de ogen strooien dus.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dar lijkt het wel op. Het idee van een beter milieu hangt samen met het klimaat en daar willen niet alle overheden aan tornen.
   Overigens is het bekend dat dichtbevolkte en industrie-gebieden ongezond zijn en beroerd voor de luchtwegen. Er zijn niet voor niets meer en meer wijken met groen gebouwd, worden er eisen gesteld aan werkplekken en uitstoot.
   Maar ook dat weten een paar mensen beter.

   Geliked door 1 persoon

 4. hahahaha ja, ook ik heb mij er een periode mee bezig gehouden, alleen lezen, erover nadenken, en precies, als je start, denk je nog weleens, ja, dat zou kunnen. het waarom is dan de grote vraag. En naarmate je verder komt, wordt het telkens meer ingewikkeld en slaat het kant noch wal.

  Wie weet worden ze er wel voor betaald door deze of gene om mensen mee te krijgen. Ik weet het niet.

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat is best mogelijk, in sommige gevallen waarschijnlijk zelfs. Politiek en handel, niet altijd zo fris.
  Maar er zijn menen die een hoop van die rotzooi geloven.

  Like

 6. Complotdenkers zijn van alle tijden. Ze kunnen zich nu alleen makkelijk ‘verenigen’ en uiten via het internet. Daar komt nog bij dat het gevaar alleen maar groter wordt sinds het ook in de hoogste politieke geledingen heel normaal is om fake news en complottheorieën te bedenken en de wereld in te slingeren. Ik hoef hier alleen maar naar Trump te verwijzen … doodeng!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat verwende prinsje krijgt nu tegengas, niet dat het helpt.☻
   Inderdaad was er altijd al bijgeloof. Politieke figuren die er, belust op winst, aan meedoen, ook in West-Europa, maken het er niet beter op.

   Geliked door 1 persoon

  1. Van sommigen snap je het wel, te jong, nog niet van school af.
   Maar van volwassen mensen die wijzer zijn of zouden moeten zijn? Daar kan ik niet bij.

   Like

 7. Sommige complottheorieen vind ik wel grappig. En heel soms zit er iets in. Het probleem zit ook vaak in het ‘gewone’ nieuws. Die willen over van alles berichten (waar ze vaak geen enkel verstand van hebben) en dat moet eerder dan dat er iets is gebeurd. Overheden willen eerst de feiten laten uitzoeken en dan pas reageren. Is 1 of tig weken later dan dat de journalisten dat willen. En dat wordt dan al snel uitgelegd als achterhouden van informatie, doofpoterij of ze willen ons de waarheid niet vertellen.

  Als je naar het corona-gedoe kijkt, dan heeft China sinds de uitbraak nog geen enkel bewijs geleverd hoe, waar en waarom het virus is uitgebroken. Schijnbaar onderzoeken ze dat dan nog altijd. Zelf denk ik dat de onderzoekers tevens de veroorzakers kunnen zijn. Er is maar 1 BSL-lab in China voor dergelijk onderzoek en toevallig staat die in Wuhan. Zij hebben een aantal jaren onderzoek gedaan aan vleermuizen van het type dat beschuldigd word. Die vleermuizen komen daar niet voor en mensen hebben de ook niet op het menu. Kan dus goed zijn dat er een foutje is gemaakt in het lab. En dat zullen Chinezen (die moeite hebben met gezichtsverlies) niet zo snel wereldkundig maken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Heel goed mogelijk, ik las het al bij jou.
  Nu weer een spraakmakende fraude op een van de uni’s aldaar. Dat komt overal voor maar in deze maanden en wéér in China… niet gunstig voor ze.
  De overheid kan niet veel anders, denk ik. En inderdaad, soms zijn er uit de berichten dingen te halen die niet onlogisch zijn. Of lijken.
  Grappig of niet, zo goed als iedereen heeft Internet, kan checken, wat langer naar namen zoeken, en weten dat o.a. Ossebaard net zo maf is als, bijvoorbeeld, von Däniken.

  Like

 9. Ik weet vrijwel zeker dat de huidige corona-ellende door milieuactivisten als Gretha is uitgestort over de mensheid. Opdat we minder gaan werken, verdienen, rijden, vliegen, varen, reizen, plezier maken, drinken, eten, en zo de Aarde sparen. Dat we daarmee miljoenen in het verderf storten is niet van belang. Ik weet ook zeker dat met de belangrijkste Arabische landen is afgesproken dat we in ruil voor geleverde olie ook massa-immigratie toe blijven staan vooral uit moslimlanden. Ook weet ik zeker dat aliens allang op aarde leven. Tussen ons in en zonder dat we het merken. Busch liet 9/11 de twin towers opblazen en het is zeker dat de Paus rechtstreeks afstamt van Jezus. Word ik nu ook beroemd???

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.