Oog en vee

Binnenkort naar de staaroperatie.
Nog even de vragenlijsten doornemen, heel goed.
Er kwam een telefoontje met een extra vraag: Bent U de laatste weken in aanraking geweest met levend vee, bijvoorbeeld varkens en kippen?
 Nee, maar we zitten er hier in Brabant  midden in.
– O, eh ja. Haha. Ze hing op.
Natuurlijk was mijn opmerking niet leuk.
Er zat ook iets van sarcasme in mijn antwoord. De artsen wéten dat het hier vergeven is van dit soort vee. Doen ze daar iets mee?
Al maak ik me niet vreselijk druk om milieu en klimaat, (wat komt dat komt), ik denk wel eens na. Niet te diep, ik heb zelf nergens verstand van.
Dan kom je al gauw op politiek niveau en dat kunnen we beter aan deskundigen over laten. Deskundologen.
En dan vraag je je weer af wie de deskundige of -oloog is.
Nou ja.
Ik ga gewoon naar de staaroperatie.
=

46 gedachtes over “Oog en vee

 1. Ans zegt:

  Bent u verkouden? Last van uw keel? Corona gehad de laatste 2 weken? Iemand ontmoet met corona? Er komt geen eind aan die lijst…… ik moest hem invullen voor bloedprikken….net klaar kreeg ik een mailtje van de tandarts over mijn afspraak volgende week….. zelfde vragen. Daar stond ook nog bij dat ik daar bij binnenkomst mijn handen moet wassen….en daarna mag ik niet meer aan mijn gezicht zitten….ik heb nu al jeuk!
  Sterkte met de operatie (wanneer moet je?)….. het schijnt een fluitje van een cent te zijn hoor ik van iedereen. Ik vermoed dat ik na mijn volgende oogartsbezoek aan de beurt ben.

  Geliked door 1 persoon

   • Ans zegt:

    De lijst is inderdaad begrijpelijk, maar 2x op 1 dag vond ik wat veel hahah. Ja, dat van dat vee is voor mij ook nieuw.
    Volgende week dus. Veel mensen zeggen “dat had ik veel eerder moeten doen, de kleuren zijn zo helder nu” .
    Mij wordt vaak gevraagd waarom ik het niet even laat doen…… ik had er weinig last van, alleen slechter zien in het donker en meer last van tegenlicht….. vond ik nog geen groot probleem…en de oogarts blijkbaar ook niet (ik kom daar voor iets anders, maar dit wordt ook bekeken). Ik zeg dan altijd: “Zolang het niet nodig is wacht ik, de technieken worden alleen maar beter!” Maar mijn zicht wordt langzaam aan minder….. zie steeds meer dubbel waardoor ik bij muzieklezen een bril op moet (10 lijntjes in de notenbalk zien i.p.v. 5 is lastig lezen….. met bril wordt de echte lijn scherper)…… het is nog geen groot probleem, maar toch…ik denk dus dat ik nu wel aan de beurt ben.
    Ik heb nog van niemand gehoord dat het tegenviel!

    Geliked door 1 persoon

 2. Tot nu toe heb ik ook alleen maar verhalen van mensen gehoord dat zo’n staaroperatie reuze meevalt. En voor vrijwel iedereen gaat er nadien weer een wereld open. Maar eerlijk is eerlijk, als ik ervoor zou staan, dan zou ik het ook knap eng vinden. ’t Gaat tenslotte wel om je ogen, en wat moet je als hobbyfotograaf zonder …?
  We treffen elkaar voordien ongetwijfeld nog, maar ik wens je nu alvast sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 3. O, God! O, God … Ik denk aan je, meer kan ik niet doen voor je en hopen dat alles goed komt . . . Er was laatst iets op tv met een oogoperatie, iets met een vliesje … Was het een gekloond vliesje? Een geslaagde operatie, want ze kon weer zien … Ik heb ook luie ogen. Het is windstil in Amsterdam. Onbewolkt, het wordt een mooie zomerdag en ik duik nog eventjes de koffer in. Ik hoor/lees vlug je blog: Komt goed! * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 22 juni 2020 *

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.