klagen

Even zaniken

De klaproos bloeit weer, ik hoorde het applaus.
En de paardenbloemen galopperen overal.
Voetballen gaat een keurige sport worden: geen knietjes, ellebogen, duwtjes, en andere perongelukse foutjes. Kunnen ze meteen het smerige gekwat afleren.
Als ik naar de pedicure ga hebben we geen mondkapje nodig, mijn gestrekte benen zijn lang genoeg.
En..
En…
Je wordt melig tegen wil en dank.
Ondanks het mooie weer en het feit dat ik niet mag klagen. Integendeel, ik wandel naar de winkels en rommel wat in de tuin. Heb gister lief bezoek gehad, doe wat naaiwerk en ruim op. Lees boeken, kranten en vul cryptogrammen in, niemand kan het beter hebben.
Waarom doe ik dan zo flauw? Een combinatie van afwachten,  onzekerheid en vreemdheid? Het vooruitzicht van minstens nog een jaar zo doogaan is tenslotte niet niks. Had je hier een verhaal over gelezen zou je het sf genoemd hebben, een raar soort sf.
Straks zoek ik een luchtig tv-progranmma, dan wordt het misschien nog lachen.
Meester Visser lijkt me wel wat.
Voor nu ben ik uitgeklaagd.
=

33 gedachten over “Even zaniken

 1. Klagen mag…..als het maar niet te vaak is 🙂
  Het is allemaal onwerkelijk, ondanks dat ik er zelf geen moeite mee heb merk ik toch dat ik sneller emotioneel ben…..nou ben ik dat normaal al, maar nu is dat sterker.
  Gelukkig geen coronazieken bij mijn naasten, maar ik kende wel iemand die er aan gestorven is en ik ken ook iemand die heel slecht gelegen heeft op de ic…..het gaat nu wat beter. Dan komt het toch dichtbij. Ik denk dat dat meespeelt in mijn hoofd, dat ik daardoor emotioneel ben.

  Geliked door 1 persoon

   1. Het wisselt van de ene tegen de andere dag. De vooruitzichten helpen ook niet veel. Opkrikken is het enige dat helpt maar soms werkt de krik niet al te best.

    Geliked door 1 persoon

 2. Klagen hoeft niet verkeerd te zijn. Integendeel, op zijn tijd even wat klagen en mopperen kan lucht geven om de rest van de dag of week weer wat makkelijker aan te kunnen.
  Ik heb het ook niet slecht, in zekere zin ben ik met ons tuintje en de omringende natuurgebieden bevoordeeld ten opzichte van vele anderen. Maar dat neemt niet weg, dat het voorlopig voor ons allemaal een vreemde tijd met veel onzekerheden en af en toe pijnlijk gemis is en blijft. En daar mag je best eens wat over klagen. Als het maar niet alle dagen is, want dan heb je uiteindelijk jezelf te pakken, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoewel het scenario surrealistisch lijkt, klaag ik niet. In andere landen mag men niks…niet eens even op straat wandelen. Wij kunnen op afstand naar het bos, wandelen, fietsen, met de auto weg. Mis ik het een en ander wat nu niet mag? Zeker, ik schreef er al over. En het idee dat ik niet even naar Duitsland kan voor wat inkopen of een terrasje aan de Rijn, of dat ik op Schiphol wat vliegtuigen op de foto kan zetten, in de stad op een terrasje en drankje en broodje kan halen of een museum bezoeken. Het is niet normaal. Maar ik ga er vanuit dat we dat op enige termijn wel weer kunnen. Als alle risicogroepen een vaccin in hun lijf gestoken hebben gekregen komt het vast weer goed…toch??

  Geliked door 1 persoon

 4. bij ons in België wordt het heel wat losser

  je mag nu zelfs bij bepaalde anderen op bezoek gaan..

  maar hoe dat nu precies zit, heeft bijna iedereen het anders begrepen..

  met diverse schema’s tracht men dat in de media te verduidelijken..

  maar hoe het nu precies zit..

  Joost mag het weten…

  Geliked door 1 persoon

  1. De mensen moeten het dus zelf uitzoeken.
   Hier zijn ook na elke briefing vragen, het is maar goed dat de politieke verslaggevers het nader toelichten.

   Like

 5. Even klagen op zijn tijd is goed, als je dan maar weer over schakelt wat positief is, dan is het oke, het moet er ook uit.

  Ik heb geen idee wat te verwachten in de komende maanden, tijden, maar dat dit niet gaat werken zo, weet ik wel. Ik zie het wel, merk het wel… Uitspraken doen over hoe ik zelf zal zijn, doe ik ook niet, ook geen idee.. de tijd zal het leren…

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.