bezoek

Zus en zo

Zo lang niet gezien, we kwamen uit op ongeveer  zeven jaar.  Er was telefonisch contact maar dit was het echte werk.
En wat krijg je dan, zoals heel vaak met broers en zussen: je praat gewoon verder alsof je elkaar gister nog trof. Het zal dezelfde afkomst zijn, je hebt eendere meemaaksels en herinneringen  en weet waarover de ander het heeft.
Ook spraken we over de oorlog, ze is van 1936 dus wist ze nog ’n beetje van de laatste jaren. Je hoort het vanuit een heel ander perspectief dan die van ouders en ouderen. Mijn moeder vond de kou het ergste van de beruchte winter ’44-’45, zus wist daar niets meer van.
Zondag komt er opnieuw visite.
Het kan. De kamer is groot, met mooi weer zetten we  tuinstoelen uit elkaar, de taart smaakt evengoed.
Enfin.
Behalve het bezoek van koffie voorzien houd ik me voorlopig gedeisd.
Eerst afwachten of het virus niet opnieuw toeslaat.

Een van de beste versoepelingen is het heropenen van de bibliotheek.
Reikhalzend kijk ik er naar uit, die mis ik heel erg. e-Books kunnen het gemis van papier niet helemaal goedmaken.
Ik snap trouwens niet waarom de bieb op slot moest, een plek waar de meeste mensen op zichzelf zijn, zelfs aan de koffietafel zit ieder met een eigen boek of tijdschrift.
Nog een paar dagen…
=

27 gedachten over “Zus en zo

 1. Heerlijk dat jullie elkaar weer echt gesproken hebben na zoveel jaar!!! Ik ken dat…..gewoon verdergaan alsof je elkaar gisteren nog zag….ik heb dat met een nichtje……ik spreek haar vnl. via de foon, maar wij raken echt nooit uitgepraat….. en gaan zo weer verder, heerlijk is dat.
  De bieb snapte ik ook niet zo heel goed….. dat er regels voor zijn nog wel, maar echt dicht…..terwijl juist nu mensen zo graag lezen! Het moet daar juist goed kunnen…..niet teveel tegelijk naar binnen… beetje opletten!
  Een e-book is handig met vakantie of zo, maar een papieren boek vind ik toch prettiger. Ik ben blij dat ik een e-reader heb, maar het is een aanvulling voor de papieren exemplaren, geen vervanging!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn om te lezen dat je het leuk had met je zus. De draad gewoon weer oppikken.
  Ik wissel ook af tussen boeken en e-books. Er gaat niets boven de geur van sommige boeken. Voor ik begin te lezen, snuffel ik eerst aan een boek. Sommige ruiken toch zo veelbelovend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn dat je leuk hebt gehad met zus. Geeft toch fijn gevoel dat je zoveel jaren hebben niet gezien. Lekker babbelen met jullie tweeën. Wel eens goed. Bieb ga ik nooit naar toe. Wel toen ik kind was geweest. Ik trek niet zo met bieb. Tegenwoordig kun je via anders doen. Zonnige dag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je goed met elkaar kunt omgaan maakt het niet uit hoelang je elkaar niet gezien of gesproken hebt.
  Hier zijn de maatregelen ook minder scherp geworden. Beetje duidelijkheid ontbreekt wel. Voorzichtig blijven is de boodschap.

  Like

 5. Waarom wel of niet iets openen of dichthouden? Ik denk omwille van het hoge zaaggehalte. Als je één toelaat om te openen hangen er sowieso vijf anderen klaar om te zeuren van: “waarom wij niet?”.

  Ik ga niet naar de bib (vertelde ik al en waarom ook).

  Ik mis de boekenmarkt, maar markten in het algemeen mogen ook al niet open, enkel hier of daar een kraam dat aan de straat staat. Maar dat hangt dan weer van een gemeentelijke beslissing af.

  Efkes naar het kippenkraam in Hakendover (waar ze lekkere kiekebillen hebben)? Ik zie het me nog niet doen. Je zal daar maar staan en het kraam dicht vinden. Dan ben je pas een kip.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ze komen sowieso al niet, waarom zouden ze dan nu?

    Kleindochters zouden het lange weekend van O.L.H. hemelvaart komen, maar dat blijkt nu ook niet de bedoeling te zijn van “bezoek”. En als ze naar hier komen mogen ze nergens anders heen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Goed om te lezen dat het goed en gezellig was om je zus weer te zien.
  Ik ben niet meer zo’n lezer tegenwoordig. Maar de geur van boeken vind ik nog altijd lekker. Alleen al daarom loop ik die enkele keer dat ik eens in het winkelcentrum kom, eigenlijk altijd even een boekhandel in.
  Ik moet nog zien hoe het komt met het virus en de verruimingen straks. Als ik lees dat er vanmorgen al een trein stil gezet moest worden, omdat er teveel passagiers in zaten en dat vervolgens de politie eraan te pas moest komen om mensen uit de trein te halen, dan vind ik dat bepaald niet geruststellend.. Integendeel, een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel zou ons alleen wel eens lelijk kunnen opbreken straks.

  Geliked door 1 persoon

  1. Las ik, ellendig maar het was te voorspellen. Tja, er moeten verruimingen komen in een paar sectoren voor de mensen niet meer te houden zijn.
   ik zie het ook als een probeersel, kijken hoe het virus zich gedraagt.Om die reden alleen al dient men zich behoorlijk op te stellen.
   Het vrijgeven van voetballen zou hier voor problemen zorgen. De fans…

   Like

  1. Nee hoor, je mag. 😉
   Ze woont inderdaad aan de andere kant van het land. Door slechte ogen en oren rijdt ze zelf niet meer, kan niet meer met het OV.
   Het kwam er gewoon niet meer van.

   Like

 7. Ik herken veel. Midden in de periode van de ophokplicht meldde mijn oudere broer zich. Vijf jaar lang niks van gehoord of gezien. En we spraken over de wederzijdse gezondheid en dagelijkse gang der dingen. Zijn handel die stil staat en zijn Franse vakanties die er bij inscieten. Geen verwijt, niks… Een week later mijn polderzus op bezoek. Gewoon op 1,5 meter, maar gezellig zat. In de tuin bij mooi weer. Het kon dus deden we het. Kwekkerdekwek….

  Geliked door 1 persoon

 8. Zo fijn! Dat klinkt als heel gezellig! En de bieb weer open, yeah, en vele andere dingen weer open, yeah, ik denk dat ik nu maar echt even in quarantaine ga 😉

  Al was de bieb open gebleven? Dan was ik er niet heen gegaan… Ook een plaats om te ontmoeten, althans, in Almere wel daar zit ook een bar in, koffie, thee, koek, ontmoeting, tafels, banken, theater… ik denk daarom, niet elke bieb is hetzelfde…

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.