oranje

Jarige koning

Dat hij er een gezellige dag van maakt met vrouw en kinders.
Ik doe met ze mee, heb taart in voorraad en oranje stickertjes geplakt op het gebakschoteltje en ga smullen. Feestelijk. Wie weet zing ik  ‘Oranje Boven’ al past WA niet in het ritme.
En daarna bekijk ik de uitslagen van de staatsloterij.
Mocht ik een grote prijs winnen stuur ik alle volgers een bos oranje bloemen, kan ik makkelijk beloven want de adressen zijn me onbekend.
Zo niet, dat gun ik ze mijn tranen.
Hoe kom ik zo oranje-gezind? Normaal gesproken ligt me dat niet. Integendeel
Verveling? Nee, ik vermaak me wel.
Politiek inzicht? Nee, ik begrijp nog steeds niet veel.
Maar ja, je kunt niet om de familie heen.
W&M houden ons zoet met gezinsplaatjes, een van hun hoofdtaken. We hebben wat te bekijken in pers en op tv, het leidt af van problemen, zoiets.
Ik had nooit gedacht hier nog eens in te lopen.
Het zal de trek in de taart zijn.
==

50 gedachten over “Jarige koning

 1. Het is het samenhorigheidsgevoel. Maar als ik daar dreig in te vallen, zoals toen ons koningshuis ons een hart onde riem wou steken meet een boodschap vanuit hun park, gefilmd met een drone, dacht ik dat dat het hebben van een park cirona wel draaglijker maakt.

  En foetsie, weg was dat gevoel.

  Geliked door 2 people

 2. Koning is jarig. Bij ons in de straat vlakbij hebben gisteren heel klein beetje versierd. We hebben geen oranje. Alhoewel ik heb mandenrijen in huis. Dit ga ik zo opeten. Fijne koning dag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Normaal gesproken doen wij weinig aan Koningsdag, dit jaar doen we er helemaal niks aan. We hebben zelfs geen oranjekoek in huis gehaald. Ik blijf lekker in de tuin zitten vandaag. Ik heb trouwens ook weinig keuze, want ik zit met een gekneusde enkel in een drukverband met het pootje omhoog.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hahahahaha, ja het waren mooie beelden vanuit het paleis, vooral Maxima met de prinsessen of gewoon kinderen…. natuurlijk, lol… heerlijk om te zien! Ik had hetzelde idee en gevoel. Ik vond het veder prima, was een Koningsdag zoals elk jaar hier, gewoon thuis 😉 Eventueel voor de buis! Alleen de tompoezen was ik vergeten, nou die scoren we vandaag dan wel weer met vast 35% korting, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik keek naar hem en ook naar haar. Zag haar glimmende wangen, haar pretoogjes en wist meteen, die koning heeft zijn cadeau vroeg in de ochtend al gekregen van haar. En dat was uitpakplezier voor twee. Maar kan ook zijn dat ik gewoon een te grote fantasie bezit hoor…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.