corona

Negatief fantasietje

Je hoeft het niet te lezen.
Volgende keer een positief beeld.

Een dezer dagen krijgt het bijna gehalveerde volk van Europa bezoek van afgevaardigden uit de VS, waar nog een kwart van de inwoners in leven is.
Zij zijn op studiereis in het kader van een zoektocht naar het ultieme medicijn tegen de vreselijkste griep van de twintiger jaren.
Hoewel reële voorlichting in de oude wereld nauwelijks voorhanden is zien zij de situatie hier als laatste antwoord op hun eigen problemen daar Azië en Afrika de toelating hebben  geweigerd en Australie bijna toe is aan een definitieve en letterlijke staatsbegrafenis.
De Europese regeringen tonen zich hoogst verbaasd maar zullen desgevraagd ‘de afgevaardigden hartelijk ontvangen met voor ieder lid een mondkapje-plus-gratis-koortstest’.
Een van hen zal in de komende weken alle nog mobiele premiers en presidenten oproepen voor een gezamenlijke ontvangst, ook degenen met een ademhalingshoofdstel.
De vraag op ieders lippen: waar is hun eigen president?
==

23 gedachten over “Negatief fantasietje

 1. Zo gaat het als men deze epidemie niet zorgvuldig aan pakt, dan vallen de mensen bij bosjes neer.
  De president zal er wel tussen uit gepiept zijn, onder het mom van fake news. Hans

  Geliked door 2 people

 2. Als Geld de macht neemt in plaats van goed leiderschap krijg je zulke heerschappen aan de kop.

  Maar hij is niet de enige aan wie ik me erger. Er is die kwiet in de U.K ook nog die eerst geen maatregelen wou en als hij het kreeg omsloeg om daarna de twee verpleegkundigen die bij hem bleven bedankte. Werd ik lichtelijk mottig van. Die zorg draait overuren maar voor zo iemand worden er dan twee verpleegkundigen voorzien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel fijn, Bertie. Jouw fantasietje past heel aardig bij de donkere scenario’s die b.v. ook de laatste dagen b.v. vanuit Harvard University naar buiten zijn gekomen. Laten we vooral hopen en bidden dat er zo snel mogelijk – liefst nog dit jaar – een goed werkend vaccin beschikbaar komt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik weiger ook in zo’n triest scenario te geloven. Maar helemaal ongeloofwaardig is je fantasietje toch ook weer niet. Afhankelijk van hoe snel er een deugdelijk vaccin is ontwikkeld, kan het best zijn dat we nog een paar jaar regelmatig in een tijdelijke lockdown moeten.

    Geliked door 1 persoon

  1. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ik geloof niet dat dit een waarschuwing van de aarde is waardoor alles gaat veranderen. Binnen een paar jaar gaan we gewoon verder, hoogstens zijn er enkele aanpassingen in energiegebruik en worden er draaiboeken in elkaar geflanst voor een volgende ramp.
   Mark my words.
   Mijn huisvrouwwoorden. 😏

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.