zomer

Morgen is het zomer

Zet een teil in tuin of op balkon, in een kring eromheen zittend passen alle voeten erin. Of neem een emmer per persoon.
Zelf houd ik het bij het vijvertje, precies groot genoeg voor mijn schoenen want ik ga natuurlijk niet zonder.  De laatste plantenresten zijn eruit gevist, toch kan er zich altijd een koppige sliert tussen je tenen nestelen.
Dat overkwam je ook in natuurwater reden waarom ik daar nooit meer in durfde. En je had  slijmerige vissen en kikkers, slikmosselen in vieslauwe modder. We zwommen in sloten en plassen, prutpoelen en kanalen, een enkeling dook zelfs de Zaan in (met al die fabrieken, tsss),  later zwom ik alleen nog in de Maas. Dat water stoomde tenminste, vleesetende planten en gevaarlijke snoeken kregen je niet te pakken.
God weet wat de opwarming brengt, koop alvast een beschermend pak, ik voorzie  krokodillen en piranha’s in scholen Rotterdam binnenzwemmen. Meervallen zijn al griezelig genoeg met die snorrebaarden en smaken doen ze niet en…

Sorry. Ik verloor me in watergruwelen.
Het zomerbadje dus.
Lekker met de tenen wiebelen, spatten, magnum in de ene hand, boek in de andere, zacht muziekje erbij of vogels die voor je zingen.
Ik zie het wel zitten.
=

25 gedachten over “Morgen is het zomer

 1. Was nooit zo’n held in het water, maar als je met vrienden gaat zwemmen doe je mee.
  Wij zwommen in het zwembad het Zwet, toen nog een natuurbad, met drollen.
  In de vaart bij Krommenie, maar het zwembad de Crommenije vond ik toch prettiger.
  De natuur veranderd wie weet zien we ooit hier het monster van Loch Ness verschijnen. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. De plaatsen die je noemde ken ik, we hadden twee zwembaden in het Zwet, een katholieke en een openbare en nog een klein dingetje in Jisp.
   Geef mij maar de zee of baden met ‘kunst’-water.☻

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb wel net een klein teiltje gemaakt voor een minipop uit het poppenhuis en haar erin gezet met 2 badeendjes.
  Voor mijzelf hou ik het ook op een teiltje met eendjes 😀
  Ik zwem niet graag in buitenwater…..zodra er zeewier of iets anders glibberigs tussen mijn tenen floept ben ik weg…..ik ga liever naar het zwembad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee dat natuurwater vond ik ook nooit zo geslaagd. Getver, doe mij maar een netjes aangeharkt zwembad. Ik doe het nu met een teiltje, zo’n ouderwetse langwerpige wit geëmailleerde. Volgens mij nog een kinderbadje uit de collectie van mijn oma. Ik ben weliswaar geen baby meer, maar mijn voeten passen er wel precies in met zijn tweeën, dus ik zit prinsheerlijk op mijn balkonnetje. Wie doet mij wat?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb op deze lekker zonnige dag op safe gespeeld. Tussen elf en drie heb ik heerlijk tussen de vogelrijke weilanden gezeten. Niet alleen de aanblik van de vele vogels was mooi, het was vooral heerlijk om weer eens een aantal uren weidevogels te horen, zoals dat in de jaren 60 nog heel gewoon was.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.