En nu de lente

Hier en daar zag ik al weblogs met mooie beelden, fleurig, lieflijk, opwekkend ook.
Daar kan mijn tuintje niet tegenop.
De tulpen zijn bijna uitgebloeid,  voorzichtig verschijnt een beginnend minibloempje maar de planten in de schaduw vertonen de meest serieuze plannen, snap je dat nou? Hebben ze hier zo’n beetje warmste tuin van Brabant, bloeien die het eerst.
Ze zullen toch geen mutaties hebben opgelopen?
Je weet niet wat vreemde virussen doen,  straks groeien er k+k kerstbomen uit. Of zeewier.
Enfin.
De ooievaarsbek, Indische aardbei en dit kruipkruidje (zie foto, ik weet de naam niet) vertonen bloesem.
Zonloos.
Een wonderlijk begin.

25 gedachten over “En nu de lente

  1. Het is gewoon lente….de natuur komt tot leven en trekt zich nergens iets van aan! We zijn er aan toe….na een natte kwakkelwinter en de maatregelen i.v.m. corona ….we zijn toe aan zon en fleurigheid. En over een week gaat de zomertijd weer in, lekker lang licht ’s avonds!

    Geliked door 1 persoon

    1. Dan heb je er nog plezier van.
      Hier staan een paar kleine tulpjes in de voortuin op het zuiden. Altijd te droog doordat de grond afloopt, daarna in de volle zon+wind. Nu geven ze het op en geef ze eens ongelijk. ☻

      Like

  2. Ach, muurleeuwenbek! Ik krijg meteen herinneringen. Therese (van de meisjesschool, die kende jij ook neem ik aan) had haar schoolplein er vol mee staan, ze trok het uit. Op een van mijn bezoekjes aan haar heb ik een zak vol uitgetrokken plantjes meegenomen, die heb ik toen in het stapelmuurtje bij mijn volkstuin geplant. Een paar jaar heeft het daar gegroeid en gebloeid, maar het werd steeds minder, blijkbaar was het toch niet de goede plaats. Als ik dit plantje zie moet ik altijd meteen aan Therese denken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ach, een lieve herinnering.
      Hier groeit het heel snel, ik moet het op sommige plekken weghalen. Ze doen het bijna overal, minder in het tuintje op het zuiden. Te heet, denk ik.

      Ja, ik kende Thérèse alleen digitaal maar mis haar evengoed. Altijd opgewekt en een en al optimisme. En smaakvol in haar woordkeus.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.