dipje

Zon met een snik


Vandaag prima zonnig weer hier.
Lekker voor wat boodschappen, beetje onkruid plukken en eindigen in de ligstoel standje bijna-plat, uit de wind.

Halverwege de ligsessie werd het me teveel. Wat? Dat weet ik niet.
Misschien de stilte.
De afstandelijkheid in winkels.
Het eindeloos gepraat en doorgeven van nieuwe informatie.
De verjaardag van iemand waar ik wegblijf want ik ken haar vrienden niet voldoende.
Ook het wekelijkse bezoek aan een bejaard familielid laat ik nu achterwege, je weet nooit wie je treft. Zij of een ander zou maar verkouden worden, dat wil je niet.

Zijn het die dingen ? Kan haast niet.
Ik hou van stilte op zijn tijd, ben meestal belust op nieuws, in de winkels ie iedereen vriendelijk genoeg, de verjaardag vieren we later wel, het bezoek wordt ingehaald.
Dus wat? Ik houd het op de algehele malaise die ongemerkt binnensijpelt.
Wat te doen?
Voorzichtig denk ik aan de chocolade paaseitjes die in de kelder liggen, als ik zeker wist dat ze me opfleurden vroot ik ze allemaal op maar zelfs dat kan me niet bekoren en de fles chardonnay ook niet.
Een sigaret misschien.
Vreemde gedachte na twintig jaar, alsof ik er echt een zou opsteken als een roker het me aanbood.
Maar die is er niet.
==

35 gedachten over “Zon met een snik

 1. Het is een bijzondere tijd waar we nu in leven.
  Na zondag is men wel geschrokken, men is gaan uitkijken.
  Ik ook en roken hoef ik niet om te hoesten. Hans

  Geliked door 2 people

 2. Ja, ’t is raar, hè … Het voelt gewoon allemaal niet goed.
  Vanmorgen heb ik op de plek waar ik ze verwachtte voor het eerst dit jaar weer grutto’s gezien. Honderden! Voorgaande jaren kwam ik na een foto van de eerste eenzame grutto al jubelend thuis. Vandaag wilde dat gevoel zelfs bij die normaal zo fantastische aanblik niet komen.
  Het is zo vreemd, zo ongrijpbaar …
  Pas op jezelf, Bertie, en laat je niet gek maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk dat iedereen vroeg of laat zo’n gevoel heeft…..het is iets onwerkelijks! Aan de ene kant het heerlijke weer en de rust, aan de andere kant het dreigende gevaar…..een gevaar dat soms nog ver lijkt, maar waar we terdege rekening mee moeten houden.
  Ik probeer zo gezond mogelijk te leven en zoveel mogelijk alleen te zijn! Ook al kost mij dat niet veel moeite tot nu toe……het is min of meer gedwongen….dat is anders dan volledig vrijwillig!
  Van moeten word ik vaak dwars….. hier zie ik de noodzaak wel van in en ik ga echt niet dwarsliggen, misschien ben ik in sommige opzichten strenger dan strikt noodzakelijk is, maar toch…… het is niet helemaal vrije keus! De rust is niet de rust die je soms tijdens een vakantie kan hebben…het heerlijke gevoel dat je niks moet!
  Zelf verwacht ik dat we zeker de hele maand april nog deze maatregels hebben, misschien wordt het zelfs nog strenger……ik wacht het wel af!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb ook last van die malaise en lusteloosheid. Ik kom tot niets, eet teveel chocolade en dronk deze namiddag zelfs twee borrels die me niet goed zijn bekomen want ik drink maar zelden meer alcohol. Straks raak ik nog aan de drank.
  Morgen doe ik beter mijn best en geef ik mijzelf een trap onder mijn kont.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het is die constante stroom aan informatie, allemaal even negatief, het besef dat wij niet echt een sociaal leven hebben, wat me meestal niey stoort, het fait dat Zoon en kleindochter jarig waren en ik hen niet zag, de angst dat dit nog lang gaat duren. … de onzekerheid allee.

  Geliked door 1 persoon

   1. Proberen positief te blijven denken. Het blog als uitlaatklep.

    Maar nu krijgen we al die “goeie raad” van al diegenen waar het eerder zat. En dan denk ik dat ze mogen stoppen met hun horrorverhalen. Zij die niet willen luisteren, zullen toch niet luisteren. Zij die al voorzichtig waren, krijgen er stress van .

    Like

 6. Helaas is bij ons niet zo mooi weer.Heel af toe zon te zien. Zie ik buiten. Gisteren wel was beter weer. Het is begrijpelijk dat zo stil is. Overal gaan zowat sluiten. Bij ons is Ikea gesloten. Mag niet open. Wij zijn al tijdje niet meer geweest. Dus…. Treinen rijden minder. Enkel vliegtuigen vliegen zien wij heel af en toe. Ook veel minder. Triest gezicht. Corona grijpt om zich heen. Vreselijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik merk dat het vooral de normale dagelijkse handelingen zijn, maar ook de leefomgeving, die enorm wordt aangetast door wat nu allemaal loos is. Schiphol valt stil. De straten in de stad zijn leeg. Winkels sluiten, elders zie je protocollen. We tobben met een van de jonge katten, moesten naar de dierenarts, drie keer zelfs, maar elke keer was er een nog verder aangescherpt protocol. De tandarts doet niets meer zonder noodzaak. Fabrieken sluiten, de wegen zijn leeg. Bezoekjes van vrienden en familie een heel dingetje. Schoonmama moet verzorgd met boodschappen. Maar ook dat is nu een kwestie van nadenken en plannen. De familie springt bij maar houdt afstand. Het zijn bijzondere tijden ineens….

  Like

  1. Het is vooral wennen aan de stilte. In winkelcentra en op de markt heb ik liever een beetje reuring, je treft es iemand en babbelt wat, ook bij bezoek.
   Maar ja, we houden er een schone lucht aan over. Voor zolang het duurt. ☻

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.