Het leven is…

..een oog met staar
die dwarse knie
soms ben je gaar
denkt: c’est fini
dat slome oor
verbindt niet door
een kromme teen
te kleine schoen
het steekt gemeen
tis niet te doen
een kuchje hier
als schuurpapier
en wratje daar
wat dunner haar
die stramme rug
en… en…
..al die dingetjes waar je niet mee te koop loopt.
En dan horen
‘Je ziet er gezond uit.’
O ja?
‘Je mag niet mopperen.’
Maar dat besef je niet altijd.
===

33 gedachten over “Het leven is…

  1. De geest is nog steeds 16 en bruist, het lichaam laat merken dat die tijden wel voorbij zijn. Maar ik geef niet toe. Ook al ben ik dan wat eerder moe. Maar genieten kan ook met die kleine kwaaltjes. Trouwens overal zijn middeltjes voor of tegen. En al afkloppend besef ik me ook dat ik nergens medicijnen voor nodig heb, dus van groot geluk mag spreken….De rest haal ik wel bij de Kruidvat…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hihihi, een mens moet wat mankeren…..ik voeg er nog een ‘leuke ‘ aan toe……mijn kaak staat soms op slot. Mijn vingers ook trouwens, maar dat is een aangeboren afwijking ….ik kraak dus aan alle kanten hahahah.

    Geliked door 1 persoon

  3. Af en toe even mopperen mag. En dat geld wat mij betreft niet alleen voor het weer, maar ook voor de kleine en grotere ongemakken en beperkingen waarmee je geconfronteerd wordt. De één rolt wat dat betreft wat makkelijker door het leven dan de ander. Zo lang je maar niet te lang in gemopper blijft hangen, want daar wordt het niet beter van. Op tijd proberen de zon te zien schijnen en je zegeningen maar weer proberen te tellen, bevalt mij het best.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.