strand

Strandfoto’s wekken herinneringen

Zussen wilden naar het strand. Moe gaf ze een beetje geld mee, broodjes, dunne ranja en als extraatje het jongste zussie.
Haar doel zal tweeledig zijn geweest, een paar zich vervelende tieners tevreden stellen en een kleintje dat ze in toom zou houden.
Ik was het extraatje, werd achterop de fiets gehesen, voelde me niet welkom maar was allang blij dat ik mee mocht. Bovendien waren de zussen best aardig, dat moet gezegd.
Ze bemoeiden zich niet veel met me,  druk als ze het hadden met gewapper van handdoeken en wimpers. Ze deden interessant met boeken en de transistor. Troffen bekenden.
Ik zag het aan van een afstandje maar hield me stil, ervaren in die dingen.
Tot ik moest plassen. Zoiets deden we altijd in zee, toiletten waren te duur.
Maar ik wilde ook het zussenfeest niet missen.Dus groef ik een kuiltje en deed daar de plas in. Zand erover.
Oudste zus kreeg het in de gaten: Zeg, ga jij es gauw de zee in, vooruit. Beschaamd rende ik naar het water, handen voor de natte plek.
Nog hoor ik het lachen van de meiden en jongens achter me, niet beseffend dat ze me als een klein kind zagen.
Daar voelde ik me te groot voor.
==

.

30 gedachten over “Strandfoto’s wekken herinneringen

  1. Als jongste heb je dat soort dingen nog wel eens. Ik herinner mij dat mijn broers eens met mij opgescheept zaten….ze moesten oppassen en wilden weg…..ze besloten mij op sleeptouw mee te nemen……ik mocht niks zeggen, maar de klei aan mijn schoenen verraadde het! Zo’n klein zusje was soms maar lastig voor ze….wel leuk om te pesten natuurlijk, maar verder had je er niks aan.
    Andersom vond ik die grote broers maar lastig, nooit mocht ik iets van ze (in mijn ogen dan). Gelukkig hadden ze veel vrienden die voor gezelligheid zorgden en sommige vrienden vonden zo’n klein zusje wel leuk, want dat hadden ze thuis niet. Één van die vrienden was was zo vaak bij ons dat hij jarenlang met moederdag een bloemetje voor mijn moeder kocht.

    Geliked door 1 persoon

  2. Och je was ook nog een kind. Wel een mooie herinner toch? Waar ik als kind naar het strand ging, daar was niet eens een openbaar toilet. Tegenwoordig zijn er toiletten, douches, kluisjes en winkels. Toen stond je gewoon in de rij bij 1 douche en dat gekke blauwe ding is er nog en doet het ook nog!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.