Eenmalige uitgave ‘De Fabelkrant’


Het sprookjesachtige logo waarmee De Winter adverteert blijkt tot heden toe nep. Een mager nachtvorstje was al wat hij bood. De W. teert op De Herfst en maakt grove misbruik van diens eigenschappen. Mist, grijsheid en natte kilte.
Niettemin raden we  aan een kleine voedselvoorraad in te slaan het grillige karakter van De W.  in aanmerking genomen. Wees onbegaanbare wegen te slim af.
Tenzij er een McDonalds in de omgeving aanwezig is. In dat geval is het eenvoudiger  daar Uw heil te zoeken.
Maakt U zich dus niet dik, dat komt later wel.

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen spelen zich op voorhand chaotische tonelen af hetgeen de FBI ernstig zorgen baart. Er doen geruchten de ronde dat er  reeds vier republikeinse kandidaten in psychiatrische inrichtingen zitten en van zes democraten vreest men voor hun levens omdat ze, naar men zegt, meer dan gemiddeld suïcidaal zijn en huilend te bedde liggen. Ze wachten op de apocalyps.
Een goedgelovige groep ijvert voor rosharige kandidaten gezien het immense succes van de huidige president,  die  momenteel de wereld rondtoert met uitnodigingen voor zijn aankomende winnaarsfeestje.
Aldus onze correspondent.

In Griekenland gaan stemmen op voor een standbeeld voor die goeie ouwe Zorba. Meer nog dan A. Cropolis  promootte hij de geschiedenis van stenengooiende muzikanten en van Cleopatra de Zevende die, zoals bekend, een vriendinnetje was van ene M.Antonius. Haar kleurenblindheid was legendarisch en oogpotlood fantastisch. Bovendien wist ze veel ven winkelen.

Een onderafdeling van de herintredende huisvrouwen is niet tevreden en gaat staken.
‘VREDESBERAAD EN XELIBAAT’ is hun leus. Ze willen niet uitleggen wat ze bedoelen, mogelijk begrijpen ze het zelf ook niet.
Om zich te onderscheiden dragen ze lichtblauwe hesjes met geborduurde golfjes.
De premier roemt hun humoristische actie.

Tot zover deze bijzondere editie.
=====

19 gedachtes over “Eenmalige uitgave ‘De Fabelkrant’

 1. Haha!
  In de echte wereld zitten ze dan misschien niet in inrichtingen, maar ze zijn er onderhand aardig aan toe. Pillen tegen wanen (om te beginnen hun klimaatontkenning) zouden de republikeinen best kunnen gebruiken :-}

  Geliked door 1 persoon

 2. logbankje zegt:

  De Winter adverteert blijkt tot heden toe nep, nou jij zegt, ik voel het.
  In China hebben ze al steden afgesloten door de virus.
  Ja de wereld is wel rond, maar de mensen gaan uit hun bol. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikeinen die de in vroeger tijden zo geroemde checks & balances van het Amerikaanse politieke systeem naar de gallemiezen helpen, omdat ze hun rosharige griezel doof en blind voor wetenschap en waarheid volgen …
  Helaas gaan we hier meer en meer dezelfde kant op, vrees ik. De uil stond altijd voor wijsheid, maar sinds Baudet met zijn uil op de proppen kwam, begin ik daar ernstig aan te twijfelen. En als het daar nou bij was gebleven met Baudet …
  Ik denk, dat ik straks voor het slapen gaan maar weer ‘ns een sprookjesboek pak met veel dromerige plaatjes. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.