Vanmorgen was het mistig

Alweer.
Gisternacht ook al. En vorig jaar en in 2018, 2017, 2016, tot in mijn vroegste jeugd.
Naar men zegt kwam het altijd al voor.
Het moet knap lastig zijn geweest toen er nog geen straten waren en men bij elk stap over een kei of graspol kon struikelen. Reken maar dat er heel wat gebroken benen waren en natuurlijk geen gips voorhanden.
In boeken en films is mist een dankbaar verschijnsel.
Er zijn enge verhalen over gevaarlijke wellustelingen die met zachte zolen jonge vrouwen benaderen. Eerst met onzedelijke wensen en daarna met moordlust als de vrouwen niet meewerken aan de ijselijke genoegens. Buitengewoon spannend, jammer als ze gered worden door een of andere brave Tinus.
Persoonlijk heb ik het niet op mist. Na een paar verdwaalsessies waarvan een in de auto, een op de fiets en de laatste in eigen achtertuin blijf ik al binnen bij het eerste nevelsliertje.
Het zou maar een vergismist zijn zoals die Londen, 1952. Achteraf bleek dat een ongezonde smog te zijn die vijf doden opleverde.
Ik verwacht zoiets niet in ons gebiedje, toch weet je het maar nooit. Met die zwarte gaten en een vreemde planeet die op springen staat. De aanloop naar carnaval. Al het bier dat je blik zo mistig maakt.

Ik zie dat het opklaart.
Kan ik veilig naar de wasmachine. Die staat in de schuur, toch nog gauw een kleine tien meter, voor ik er erg in had zou ik in de vijver zitten, bij de bullebak op schoot.
Vreselijk idee.
==

.

35 gedachten over “Vanmorgen was het mistig

  1. Wat ik altijd raar vond aan die wellustelingen was dat zij die jonge vrouwen wél zagen.

    Maar het is inderdaad al twee dagen mistig al dacht ik vandaag dat hij niet goed wist wat hij moest. Welles/nietes.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het was inderdaad erg mistig.
    Je logje doet me denken aan Jack the Ripper, die hielt ook wel van het duister en mist.
    Hier geen moorden gepleegd.
    Zelf niet de deur uit geweest vanwege mijn rug en ik heb ook geen vijver. Hans

    Geliked door 1 persoon

      1. Ja, zo’n grondmist vind ik wel mooi, maar dan heb je nog zicht. Ook als het heiig is vind ik het mooi, maar echte mist….. slecht zicht….. niet fijn! Ik heb wel eens in de auto gezeten toen ik ineens middenin heel dichte mist terecht kwam…. de streep was niet eens te zien, alleen naast mij. Vreselijk! Ik vind wel het geluid mooi bij mist…..zo stil….. zo anders! Maar ik denk dat ik dat bijvoorbeeld in een bos eng zou vinden.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.