onnozel

Eh…

Af en toe voel ik me ’n beetje onnozel. Een beetje veel, eigenlijk.

De wondere wereld van Internet is precies zoals ik het noem: wonderlijk door mijn onbegrip. In de beginjaren was het een uitdaging en wilde ik een deskundig voorbeeld worden voor de kinderen die zich een kriek lachten  om mams  wijsheden.
Dus nam ik het breiwerk weer ter hand. Maar ook hier moest ik toegeven: dit werd niets. Ik verkeek me op het geduld dat je moet opbrengen. Een trui breien voor lange mensen is monnikenwerk en dat zag ik te laat in. Exit breiwerk.
Nu ligt er weer iets anders, een stembiljet, ‘OPROEP VOOR DE INWONERSRAADPLEGING’. Ons college weigerde te fuseren en wil nu een  achterafreferendumpje. Het volk morde. Ik ook maar niet hardop want ik kan niet precies uitleggen waarom een paar leden kletskoek verkopen. Dat is me te moeilijk, begrijpt U wel.
Dan de updates.
Ik snap nog net dat ze ergens goed voor zijn. Dat hoop ik tenminste. Maar waarom ik zelf moet bijsturen ontgaat me, achtergrond bureaublad, weergave, e.d., kleinigheden maar ook hier weer: lastig en onbegrijpelijk.
Het firefoxgezeur om mijn telefoonnummers kan ik helemáál niet plaatsen, wat hebben ze daar aan? Helpt mijn nummer mee aan extra veiligheid?  Verdienen ze niet genoeg aan naam en adres?
Enzovoorts.
U ziet het, betere hersens laten inzetten was helemaal zo onwijs niet.
==

31 gedachten over “Eh…

 1. Het is de wonderlijke wereld van informatie uitwisselen, vooral richting het verdienmodel van vele gegadigden.
  Dus een referendum, ach vraag me ook wel eens af of het allemaal wel nodig is. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Maak je vooral geen zorgen, Bertie. Ik ontdekte vorige week dat onze oudste kleinzoon (14 jr.) me op het vlak van de IT aan alle kanten inhaalt momenteel. Het is niet te doen om alle ontwikkelingen bij te houden. Maar zo lang ik me op en met mijn weblog nog kan redden vind ik het allemaal prima. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Firefox wil dat ik een account aanmaak zodat zij mij beter zouden kunnen beveiligen. En daarom zouden ze dan een telefoonnummer nodig hebben? Zodat ze die ook beter zouden kunnen beveiligen zeker? Of zeuren omdat daar chrome op staat.

  Geliked door 1 persoon

 4. nou ja, dat gezeur telkens, daardoor ben ik mijn achtergrond dus kwijt, en tot heden is het mij ook nog niet gelukt om die weer terug te zetten na de laatste grote update.. snap er niks van, dus ligt niet aan jou… gezeur om foon nummers, ook niet…

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. We zitten bij Firefox. Maar je moet beveiligd ermee omgaan. Back-up is de beste om te doen. Dan heb je weer terug. Maar het is wel uitzoeken als problemen krijgt.Het moet wel goed werken. Er zit te veel verschil in browser.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.