nachtgedachten

Nachtgedachten

Natuurlijk, over Iran vs Trump en Irak in spagaat.
Australië. Vuurwerk. Djakarta.
Vreselijk.
Maar ook over de keukenkraan die vernieuwd moet worden en wat een rotklus dat is voor de vaste helpbuurman. Nieuwe kraan bestellen en laten plaatsen? Kosten?
Hypotheekperikelen. Wat te doen? En wat met de spaarrekening?
Meedoen met glasvezel en wat baat me dat?
De vliering moet nog afgetimmerd…
Eindeloos gepieker.
Tot ik me afvraag: wat zal ik morgen koken?
Dan is het bedtijd.
==

32 gedachten over “Nachtgedachten

 1. Zo lig ik altijd in bed…..alles gaat door mijn hoofd….soms terloops, soms steeds hetzelfde omdat ik er niet uitkom, maar het toch wil oplossen. Zo moeilijk om dan in slaap te komen. Ik moet mijn gedachten dan op één ding richten…..een puzzelopgave/cryptogram waar ik niet uitkom of zoiets…mij helpt dat 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb je als je alleen bent.
   Gelukkig val ik (bijna) altijd snel in slaap of er moet iets dringends opgelost worden. Dan helpt een boek, alleen al doordat de armen moe wrden.

   Like

 2. ’s Avonds stel ik mij die vragen niet. Gelukkig maar! Een mens zou er nachtmerries van krijgen. Maar verder passeren ze hier ook allemaal de revue. Wat koken betreft is er geen probleem. Ik maak een weekmenu.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hopelijk heb je ondanks dat rijtje vragen en problemen die om een oplossing vragen toch goed kunnen slapen. Om de een of andere reden heb ik daar bij het naar bed gaan eigenlijk vrijwel nooit last van. Wat jij nu hebt gedaan, de vragen even op een rijtje zetten, is meestal al genoeg om rustig de nacht in te kunnen gaan. Morgen weer een dag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat gepieker had ik heel lang. Ik kon altijd bijzonder slecht inslapen (een familiekwaal, mijn kinderen hebben dat ook allebei) en dan begint het gepieker vanzelf. Ik heb muziek geprobeerd en boeken natuurlijk, maar een boek, welk boek dan ook, tenzij er niks aan was, was geen succes, want dan wilde ik het per se uitlezen, dus dan kwam er van slapen al helemaal niets. Muziek heeft lang gewerkt, maar hielp op een gegeven moment ook niet meer. Tegenwoordig slaap ik redelijk, al zeg ik het zelf. Ik neem een kop rooibosthee en soms een banaan of een bekertje yoghurt voor het slapen gaan. Ik ga te bed met een sudokuboekje en dan mag ik van mezelf eerst twee en dan nog twee puzzeltjes maken, bij de derde puzzel begin ik te knikkebollen en dan val ik al snel in slaap. Twee uur later word ik wakker, loop slaapdronken naar het toilet en als ik terugkom, ben ik meteen weer weg. Dat gebeurt nog een keer of twee en als ik mazzel heb nog maar een keer. De laatste uurtjes slaap ik door met een ademinnetje. Dat werkt hartstikke goed, waarom weet ik niet, want een pepermuntje of iets anders werkt niet. Kortom. Slapen – het is soms een crime.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat weet ik nog van echtgenoot, een ramp.
   Vaak niet goed uitgerust, toch naar het werk moeten met een bleke kop, dat ken jij natuurlijk ook?
   Het is overgegaan, helemaal, zomaar.
   Ik moet zeggen dat ik mazzel heb in bed, nou ja, wat slapen betreft. Maar klop het af.

   Like

 5. Ik ben zo blij dat ik geleerd heb om mijn gedachten stil te leggen als ik naar bed ga, en daarmee, dan alleen mooie gedachten te denken zoveel mogelijk 😀

  Hoe je dit doet? Noem gewoon 10 dingen op waar je gelukkig van bent geworden in de afgelopen dag of tijd… En wees daar dankbaar voor, eigenlijk is het dus dankbaar voor bent… Oprah zei ooit al, op je nachtkastje een boekje met pen, en elke dag 5 blessings opschrijven… helpt echt!

  X

  Geliked door 2 people

 6. IK pieker zelden tijdens de slaap. En als…dan over de eigen gezondheid (die goed is) of het ongekozen einde. Met de eerste begrafenis al weer achter de rug dit jaar, en een tweede aanstaande maakt me dat onzekerder dan al die zaken in de wereld. Dat Trump een massamoordenaar laat omleggen is mij worst. Djakarta had 70 jaar geleden al eens aan dijken moeten denken en in Australie worden veel bossen net als elders in de wereld constant aangestoken. Verandert dat ooit? Nee. De mens wil uit winstbejag zichzelf graag vernietigen zo lijkt het. Kortom, daarover hoef je niet te piekeren. Wel over die kraan of die vliering. Dat moet een keer gebeuren. Liefst morgen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.