tv-programma

Heel Holland Bakt

Daar kijk ik graag naar.
De deelnemers zijn gewone mensen, je kunt met ze meeleven zonder je belazerd te voelen.
Bij bee-enners voel ik dat wel door de nepperige humor, ze ‘doen’ hun grappen en oeps-foutjes. Dat zou niet erg zijn als ze echte acteurs waren maar soms lijken ze van een b-garnituurtje. Of verderop het abc in.
Het kan ook anders zag ik gisteren, er was de nieuwe serie Langs de Rijn,  gepresenteerd door Huub Stapel en dat is wèl een goede acteur, hij deed tenminste vrij normaal.
Misschien een kwestie van smaak.

Daarna Andere Tijden Sport, een nostalgisch programma.
Om de sport geef ik geen zier maar ik zie meteen mijn man voor me die nu al rechtop zou gaan zitten, ‘dat weet ik nog...’ roepend.
Sportkijkers zijn in hun enthousiasme net kleine kinderen, iets wat hij mij verweet als ik keek naar Maya de Bij van wie niemand kon ontkennen dat ze echt goed was.
Ook dat was een smaakkwestie.
Waar we niet uitkwamen en een beetje melig ruzieden hetgeen uiteindelijk leuker was dan Sport en Maja samen.
Echtelijke neptwisten.
Bijna net zo goed als Bakkend Holland.
==

29 gedachten over “Heel Holland Bakt

 1. Ik vind Heel Holland Bakt geweldig!!! Het zou niks oor mij zijn om mee te doen…..behalve dat ik niet goed genoeg ben is de tijdsdruk niks oor mij…..maar om te kijken is het super!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou nooit meedoen aan een programma waar een ander een oordelen zou mogen vellen over mij of over één of andere van mijn creaties.

  En ja, ik ben meer sport dan Maya de bij waarvan ik nooit ook maar één aflevering heb gezien, maar nu kijk ik wel uit … naar de afwerking van het Zwembad van Plopsa met Maya de bij en Bumba als thema. Als dat niet ideaal is: sport en Maya samen in één concept.

  Geliked door 1 persoon

 3. Uhhhhh ik ben denk ik zeldzaam, hahahaha ik heb werkelijk waar nog nooit een aflevering gezien… hooguit stukjes in andere programma’s of iets, dus ik weet wel wat het is, maar nee, er is nog niet 1x in mij opgekomen om dat op te nemen of terug te kijken of dat ik denk.. nu moet ik het een keertje zien!

  Maar dat heeft een andere reden, ik ben de kookprogramma’s in het algemeen zat, en het lijken er meer en meer te worden waar ik weet, ook vanuit ervaring hoe erg dat is, als je nul euro hebt om boodschappen te kunnen doen, kindermonden moet voeren en jezelf… en toch.. schijnt het een weg te vinden al die kook programma’s ik snap er niets van!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit is niet hetzelfde. Naar die vele kookprogramma’s keek ik nooit en met gebrek aan geld is het natuurlijk helemáál niks.
   Ze waren in de mode, net als nu verhuisprogramma’s en huis-en-tuin gedoe.

   Like

 4. Huub Stapel is in het echt een erg aardige vent. Paar dagen mee op reportage geweest in Tjsechie. Geen kapsones niks. Dat kan je van veel anderen niet zeggen. En zitten BN-ers tussen die erg in hun eigen beroemdheid geloven. Als ik naar de Slimste Mens kijk zie ik jochies en wichten van net 25 die zichzelf erg interessant vinden en die door de redactie van dat programma zijn uitverkoren op andere waarden dan hun kennis of beroemdheid. Ik ken ze niet. Leuke van HHB is dat je daar normale mensen ziet die hun kunstjes vertonen in lastige omstandigheden. Met als presentator een van de grootste BN-ers die ons land ooit heeft gekend of nog zal kennen. Toch goed om ook eens over na te denken..

  Geliked door 1 persoon

  1. Met je eens, al heb ik Van Duin pas leren waarderen door zijn rol in Hendrik Groen. En zijn voorleesstukje in DWDD.
   Geweldige stem, een aardigheid om naar te luisteren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.