mist·vermoord

Mist voorspeld


Dat het opletten is in het verkeer weet iedereen.
Waar we niet zo gauw bij stil staan is dat het ook in andere opzichten gevaarlijk is. Dat besefte ik toen ik verdwaalde op een weg van maar een paar kilometer.
De afstand was me overbekend want duizend keer befietst maar toen de mist ineens in een dikke wolk veranderde had ik  geen ander hulpmiddel dan de rand van het fietspad waardoor ik geen notie had waar ik me bevond. Niet alleen het zicht verdween, ook het geluid evenals tijd- en richtinggevoel.
Af en toe stopte ik om een idee te krijgen van de omgeving, durfde  nauwelijks een stap te verzetten door plotselinge opdoemende autolichten.
Het ergste was de opkomende gedachte aan de onopgeloste moord van een paar dagen geleden in een naburig dorp, het drong tot me door dat een onverlaat me makkelijk kon benaderen, niemand die het zou horen en zien.
Ik was panisch en zag mezelf gewurgd, gekeeld, onthoofd en leegbloedend naast mijn fiets liggen. Wat moet ik nou, huilde ik.
Ik durfde niet verder.
Toen trok de nevel langzaam op en herkende ik de weg weer.
Pffff.
Ik maak er grappen over maar feit is dat je in dikke mist volkomen onbeschermd bent, je wordt vermoord waar je bij staat.
Ga liever met de auto.  Beter: blijf lekker thuis. ==

28 gedachten over “Mist voorspeld

 1. Ja, dat is echt eng. Alleen ziet de overvaller jou ook niet, tenzij hij per ongeluk tegen je opbotst. Hij zal dus niet in een hinderlaag liggen. Op een weg die je bekend is de weg kwijtraken, ik heb het ook wel eens gehad…..je bent elk gevoel voor afstand kwijt, doodeng

  Geliked door 1 persoon

   1. Akelig is dat… we hadden hier twee jaar terug in deze donkere periode een gewapende overval in een villa in de buurt. De gewapende dolle schutter was gaan lopen in de polder voor ons deur. Heb toen echt schrik gehad. Pas zes maanden later werd hij gearresteerd… in Breda.

    Geliked door 1 persoon

  1. Bij gemiddelde dichtheid zie en hoor je nog wat, maar dit was zo’n vlaag, daar schrik je van.
   Met de auto heb ik het ook eens gehad, ik weet nog steeds niet hoe ik daar uit kwam.

   Like

 2. Het kan verkeren… zeggen ze wel eens… als het je tijd is, is het je tijd… hoe dan ook? Ik heb geen idee, leuk is anders natuurlijk, maar wij staan op het punt juist om weer te gaan reizen, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Je herinnert me aan een eng doodenge en gevaarlijke tocht uit mijn jeugd. Wij reden aan het begin van de oudejaarsavond vanuit Drachten naar en tante in Joure om daar het jaar uit te zitten en de volgende dag op de eerste kleurentelevisie in de familie het nieuwjaarsconcert te bekijken (nou ja, mijn moeder dan, de rest vond niks aan dat concert). Het was die avond niet alleen erg mistig, het vroor ook nog eens matig. De Vauxhall Viva had een verwarming van niks waardoor de mist bij voortduring vast vroor op de voorruit. Om de zoveel meter moest we de berm weer in om te krabben. De rit naar Joure heeft nog nooit zo lang geduurd. Zo’n enge rit heb ik sindsdien niet meer meegemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nou zeker mist brengt het slechte boven bij sommige mensen.
  Heb ooit in het verkeer een ketting botsing mee gemaakt op een baan en waar ik reed ging gewoon door.
  Mist heb ik wel vaak in mijn hoofd. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.