Teruggevonden na lang zoeken.
Af en toe een vleesgerecht op tafel, heerlijk.
Ingredienten
500 gr magere runderriblappen
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetl sambal manis
1 eetl kerrie
½ dl ketjap manis
1 blikje tomatenpuree
2 dl kokosmelk
Bereiding. Oventemperatuur 180 º C
Snij de runderriblappen in gelijkmatige stukjes en strooi er versgemalen peper en zout over.
Snij de ui in grove stukken.
Smelt in een braadpan een klontje boter en voeg een scheutje zonnebloemolie toe.
Bak de runderblokjes bruin en neem ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de uien en doe het vlees er weer bij.
Voeg de kerrie, sambal en fijngehakte knoflook toe en bak dit mee.
Doe de tomatenpuree erbij en als deze warm is, mogen ook de sojasaus en kokosmelk erin.
Laat 3 à 4 uur in de oven gaar stoven met het deksel op de pan.
Het vlees moet zacht en mals zijn.
Lekker met rijst.
Zet drinkwater klaar of iets anders verkoelends.
Eet smakelijk.
==
Heerlijk, ook al eten we al lang geen vlees meer, ik ga toch watertanden… 😋
LikeGeliked door 2 people
Af en toe eet ik het en dan is rundvlees favoriet.
LikeGeliked door 1 persoon
Het heeft iets van de oosterse keuken.
Lijkt me heerlijk. Hans
LikeGeliked door 1 persoon
Ik denk dat het daar vandaan komt. Sambal. ketjap.
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad en rundvlees. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, maar heet! Je verbrandt zowat😯
LikeLike
Hmmm … dat klinkt niet verkeerd.
Ik stel voor om dit logje door te geleiden naar de afdeling catering alhier. 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Eerst zelf uitproberen, of je de hitte overleeft. 😁
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me heerlijk om te makken Rundvlees moet lang sudderen of heel goed gaar wezen. Mmmmm….. Lekker! Alvast fijn weekend.
LikeGeliked door 1 persoon
En pittig, echt iets voor de winter.
LikeLike
Jammie, jammie
LikeGeliked door 1 persoon
Zeg dat wel. 😀
LikeLike
Je maakt er wel werk van, maar het klinkt heerlijk.
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is het ook. Wel veel sambal, daar ga je van zweten. 😂
Dit heb ik overgenomen maar je kan natuurlijk zelf bepalen wat je erin doet.
LikeGeliked door 1 persoon
Bij dit soort zweten zal je wel geen calorieën verbranden zeker … Jammer hé
LikeGeliked door 1 persoon
Daar is dit gerecht ook niet voor, maar je kunt er sla bij nemen. 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Ik krijg helemaal zin in draadjesvlees! Het wat nota bene in de aanbieding afgelopen maandag. Nu baal ik dat ik het niet gekocht heb.
LikeGeliked door 1 persoon
Je kunt het met andere vleessoorten ook eten, kip smaakt altijd goed bij sambal.
LikeLike
Dit runderlapje zal smaken.
LikeGeliked door 1 persoon
En of. Met een liter water erbij, dat wel. 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Ik denk dat ik me hier niet aan waag.
Te pittig en dan krijg ik me toch last van jeukende oren.
LikeGeliked door 1 persoon
Geeft niet hoor, ik neem jouw portie wel.
LikeLike
iets voor als het berekoud is, lijkt me…
LikeGeliked door 1 persoon
Klopt. Maar het smaakt in de zomer ook, met een grote pint erbij. 😉
LikeLike
Ik sla het over, kan totaal niet tegen zoveel kruiden. Helpt melk niet beter tegen kruiden?
LikeGeliked door 1 persoon
Kruiden weglaten is handiger. 🙂
LikeLike