Tuinmix

Wat wildgroei in je tuin extra aantrekkelijk maakt is het samengaan van planten.
Zonder bemoeienis komen ze bijeen op één plek. Ze vermengen zich net niet helemaal en leven door- en naast elkaar.
Paddenstoelen en laagbloei eensgezind onder het leverkruid, druif en roos, varen en paddenstoel, je ziet het herhaaldelijk.  Regenboogplanten.
Het mooist is
←dit driemanschap: tomatenjong, oostindische kers en bejaarde ooievaarsbek, wortelend in één huis.
Een paar dagen terug bloeide de oostindische. De andere twee zijn te jong of te oud maar gunden hem de bloem. Hoe beeldend.
De tomaat zal vergaan, de andere twee zijn winterhard.
Komt er navolging? Zou mooi zijn, veel planten maken er een zootje van en zouden het liefst alle grond voor zichzelf hebben. Minivarentjes en anderen kruipen gewoon over buurbloemen heen en laten ze stikken.
Net mensen.
Sommigen dan.
=

.

28 gedachten over “Tuinmix

  1. Ik heb geen tuin, maar wel bakken op mijn balkon. Daar zaai ik elk voorjaar een mix van veldspul in. En inderdaad, alles komt op, maar slechts één soort overleeft wat langer dan een paar weken en staat tot laat in de herfst nog steeds te bloeien. Geen idee wat het is, maar er komen mooie rode bloemetjes aan en er vallen ladingen zaadjes af. Zo kom je er in de natuur wel denk ik.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik zie aan de voet van struiken ook de mooiste (wilde) bloemen tevoorschijn komen die zich dan door de takken strengelen. De kale onderkant wordt mooi opgevuld. Zolang ze niets beschadigen wat ik wil behouden, laat ik het zo. Ik vind dat mooi.

    Geliked door 1 persoon

  3. Hier haak ik al snel af. Groen is groen en bloem is bloem. Geen onderscheid te zien voor mijn meer op fraaie kunst, objecten of dames ingestelde ogen en geest…Nee, de tuin is een ruimte voor vrouwlief en waar ik af en toen mag snoeien of moet zagen…

    Geliked door 1 persoon

    1. O, die plant, hier in het voortuintje woekert hij ook. Zodra ik een blaadje zie haal ik het weg en dan zit er steevast een lange draaddunne stengel met wortel aan vast.
      Je vraagt je af hoe het er uit zou zien als hij zijn gang mocht gaan. Ik denk dat de rest zou uitsterven.
      Misschien wordt het dan mooi. Een mini- jungle met kelkjes. 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.